- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
Majd ha lesz időm, megpróbálom. Síkváltással, mint írtam, és mint írtad te is. A szimulátor megette gond nélkül. Gondolom A vagy B tengelyt kért volna, ha olyan...
Most olyan elvetemült ötletem támadt, hogy meg kéne nézni egy Siemens vagy egy Heidi szimulátort nem ez ügyben, hanem úgy általában, hogy kell programozni... ma pl. rendet tettem, majd kis kartondobozokból kezdtem tárólókat méretre vágni, mondhatni unatkoztam persze eszembe nem jutott volna megnézni, megeszi-e így a síkváltást az éppen ráérő két marógép...Murphy persze délután megint beköszönt. Egyik autót szervízben hagytuk, reflektor meg a fényszóró elszállt. Van még ködlámpa, de nem olyan sok, csinálják meg, úgysem kell hétvégére, ott a másik. Jövünk haza a másikkal, hosszában kettészakad az ékszíj... amit tavaly cseréltek, görgőkkel vízpumpával mindenestől, ahogy a nagy könyvben elő van írva...
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
nchelp
tag
Kocsikról: eddig kétszer jártam így. mindkét esetben 15000 km-nél kevesebbet futott... Verném belefelé a fejét a betonba annak a csökkentértelmű ütődött diplomás ökörnek, aki kitalálta, hogy ékszíj kell a szelepvezérlésnek.
Fősíkváltás+elforgatás már működik minden további nélkül, csak éppen ott már rohadtul észen kell lenni
nchelp
-
BÁ Nutrition
addikt
tegnapelőtt nekem kellett felmérnem hogy a hozzánk jelentkező új kolléga milyen tudással rendelkezik
ezt is meg kellett érnemyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
nchelp
tag
válasz BÁ Nutrition #6803 üzenetére
Igen. Ha egy ezer éve a szakmában levő arrogáns ökörre bíznák az ilyeneket, 2 éven belül kihalna a szakma
nchelp
-
BÁ Nutrition
addikt
végén mikor megkérdezték hogy
-na milyen?
azt mondtam hogy hát kb annyit tud mint amit egy tanfolyam után tudni illik.
-de érdemes vele foglalkozni?
persze, értelmes szerintemha valahogy két hetet sikerül kihúznia itt akkor majd már tapasztaltabban mehet a következő helyre. pl valszeg addigra megtanulja mi az hogy satu, melyik fele fix, ha olyan, talán felismeri melyik a nagyoló, melyik a simító, kb hogy számítjuk ki a fordulatszámot, tolást vagy pár szerszámnál. hogy veszi fel a nullpontot, meg mondjuk aluban marhat pár darabot, meg mér mikróval, idomszerrel, tolómérővel, into-val, és sorjázni valamennyire
és ezzel többszörösére is nőtt a használható tudása. nem tudom tanfolyamokon ilyeneket miért nem tanítanak, de lehet csak ha csinálja az ember akkor könnyebben tudja kötni valamihez
ami belőlem elismerést váltott ki az a gépi forgácsolói tanfolyam (2 éves) 3 hónapja jött egy kezdő srác ilyen suli után és egész ügyes. azt mondta olyan volt a suli hogy havi hat nap elmélet a többi gyakorlat.
a legerősebb kezdő eddig itt akivel találkoztamde lenne nekem is kérdésem
ilyen kontúrnál hogyblabla
g1 x20
g1 z-10
g1 x30
g1 z-500 x29,98
blablaszal ilyenkor az nct úgy csinál hogy a 30as átmérő elején mondjuk egy 10 mm hosszan hagy egy bumpszlit (+0,1 mm)és csak utánna kezd el süllyedni
ha így írom hogy
blabla
blabla
g1 x30
g1 z-15
g1 z-500 x298,98
blablaakkor meg elvileg nem
ezt már többször észrevettem. nem mindig van jelentősége. nyilván tűrt átmérőnél igen, vagy ha nagyon vékony a tengely és a közepén megnyomja akkor is bele lehetne nyúlni
szal ez nct-s probléma hogy meg kell indítani arrafelé és utánna kúp. vagy valamit benézek[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
blasko92
őstag
válasz BÁ Nutrition #6805 üzenetére
A kúposságot próbáld meg nem abszolút, hanem inkrementálisan megadni, azaz Z-500. U-0.02
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz BÁ Nutrition #6805 üzenetére
Nem hinném, ha a gépnek megadsz valamit, azt úgy csinálja meg. Ha növekményben adod meg, elvileg ugyan úgy jó lesz, mint ha átmérőt írnál. Elvileg, esetleg egyedi probléma lehet egyes géptípusoknál, ez benne van a pakliban.
Viszont az nagyon is reális probléma, hogy különböző erők hatnak a szerszámra az anyag elején, és a végén. Próbáld meg úgy, hogy legyártasz egyet rajz szerint, és a hibákat a programban korrekciózod, úgy még nagyobb sorozat esetén is jó lesz. Igaz, hogy egy egyenes lehet két darabból, vagy háromból fog állni, de működik a dolog.nc help, autók. Igazából csak a szervó, klíma, meg a generátor miatt kell az ékszíj Újabb fejlemény, kész lett az első szervízbe vitt autó, pár óra után ugyan azt a hibát generálja... ergó kiszedetem a szerelővel, vissza a régi, majd az új, alig használtat vissza boltba, és követelem vissza a pénzt.
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
BÁ Nutrition
addikt
nyilván első darabot mindig ráhagyással gyártok ha van rajta tűrés vagy bármi ami fontos lehet.
aztán van vmi bibi akkor megcsinálom úgy hogy jó is legyen.asszem nct 115ös vezérlő van a gépen. ezt már többször tapasztaltam. majd megpróbálom blasko módszerével is legközelebb ha lesz ilyesmi, de az biztos hogy nem a késre ható erők miatt csinálja, mert ha nem írok bele ilyen pár százados kúpot akkor nem rak rá ilyen tizedes eltérést az elején
[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
-igu-
addikt
válasz BÁ Nutrition #6808 üzenetére
Holtjatekot kimerted a tengelyen?
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
BÁ Nutrition
addikt
azzal nincs akkora gond. itt valami nct vezérléssel kapcsolatos dolog lesz
szal ha nem írok bele semmi kúpot akkor a kész méreten 500 mm hosszon mondjuk lesz benne 2 század kúp ha csúccsal megtámasztottam ami azért nem olyan rossz szerintem. még lehetne picit szőrözni vele de mielőtt idejöttem 300 mm-en 2 mm-nél is nagyobb kúpolást csinált a gép
szal a kész méret így olyan lesz hogy a 30 as átmérő eleje 30 a végefelé pedig szép egyenletesen felkúszik 30,02re.. ennek jelentősége az adott darabon épp nem volt semmi, csak nekem hízna a májam ha végig 30 lenne
ha beleírom a kúpot akkor olyan lesz hogy az első mondjuk 10 mm-en ~30,1 aztán egyből leesik ra30 vagy 29,98ra és emlékeim szerint kiveszi a kúpotanno mikor kb október környékén csináltam ezeket a tengelyeket akkor is volt ilyen gondom csak lehet majd visszanézem a progikat mit csináltam. most bennehagytam a kúpot az bizti. csak 1 darabot csináltam most és egy vagy első dbnál mindig hagyok rajta annyit hogy tudjak játszani vele hogy minden rendben legyen
amennyire emlékszem ha úgy csinálom hogy elindítom abba az irányba a kést tehát adok Z-ben neki mondjuk egy 5-10 mm utat hogy "megnyugodjon" és úgy viszem bele a kúpot akkor nem csinál hülyeségeket
szal más nem találkozott ilyesmivel eddig?holtjáték szerintem kb 3 század környéke ha pontosan mutatja az óra. ettől lehet ilyen
-
stargazer
senior tag
hali,
Nem tudom jo helyen jarok-e, de nincs valakinek tapasztalata itt veletlenul Sinumerik 840D vezerlessel, meg konkretabban Trumpf TruPunch 5000-es geppel? Vagy 6000-es kombival?
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
nchelp
tag
válasz BÁ Nutrition #6810 üzenetére
Iguana jól sejti, ez az irányváltási problémából fakad. Pontosabban abból, hogy a korrigálási érték a tényleges holtjátékhoz képest túl sok (az alapján amit leírsz ráadásul a reakcióidő sem igazán faszán van beállítva...), ez nekem is élő probléma az egyik gépemen. ebből kifolyólag, ha valahol pl 1 tized a kúposságom 700 hosszon, simán ráírhatok 16 századot. De tűrt furatoknál ez hasonló értéket jelent már 100 hosszon is...
Még nct-nél azt is el tudom képzelni, hogy szimplán "beesik" a revfej...
nchelp
-
BÁ Nutrition
addikt
"a korrigálási érték a tényleges holtjátékhoz képest túl sok"
nem inkább túl kevés? mert kevesebbet korrigálok mint a holtjáték gyakorlatilag. 100 mm-en 4 ezredde akkor annyi a megoldás hogy ha fontos lenne akkor a csúccsal szórakozhatok egy nagyon picit esetleg. vagy lecsiszolom nagyjából
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz BÁ Nutrition #6813 üzenetére
Szerintem nchelp a szoftveres korrigalasra gondolt, amit nem az NC kod tartalmaz. Parameterben tarolhato az az ertek, amit radolgoz a szanra a gep iranyvaltaskor.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
TGWH
őstag
válasz BÁ Nutrition #6813 üzenetére
Ja, hát akkor ez így sehogy sem fsza, ott valami szoftveres gond van. Nálunk meg pont ilyen gép lenne jó, mert minden kúpus picit, hogy szoros legyen az illesztés először aluba marunk kört, majd esztergálunk bele tengelyt, csapággyal a végén szerelés gumikalapáccsal, így ha néha nem figyelünk a két méretre, van egy kis káromkodás meg csapkodás a kollégák részéről azaz csak volt, most már inkább átsétálok az esztergához, és az ott fellelhető tolómérővel mérem a mart kört a marónál lévővel történt egy kis baleset, azóta csal pár tizedet, ami csapágyméretnél nem túl szerencsés :X
-
BÁ Nutrition
addikt
500 hosszon 2 század az elég korrekt. h7-be belefér..
ilyen 200 hosszokon nem is csinál
az is csak a megtámasztás miatt van benne. szal tudnám még fokozni ha fontos lenne, csak egyszerűbb lenne belerakni progiból a 2 századot
mikor beállítottam a szegnyerget anno akkor max 200 hosszot esztergáltam végig ott nem is csinált semmit, ezredeketmeg ez is olyan hogy a tokmánynál ahol megfogtam a csapágyméretet ott nincs ütés 1 század volt a max talán. ezen a felén meg mivel frissen esztegált rész van megintcsak nincs ütés. szal a darab tökéletes
a kettőt összekötő mondjuk 400 mm meg nyilt méretes. szal csak a két csapágyméret számít úgyis. ezt csak a jövőre nézve hozom fel, meg foglalkozok vele, mert később lehet olyan eset mikor számít. ill jobban szeretek olyan darabot csinálni amire ráírhatnám a nevem hogy na ezt én zöldgomboztam össze[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz BÁ Nutrition #6816 üzenetére
előtte meg a szegnyeregben is volt vagy 3 tized.. szal lassan épkézláb lesz a masina
már csak mérőeszközök szerszámok, fordulatszám, meg revfej javítása várat magárayoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
nchelp
tag
Nálam a múltkor a tanuló rátette a reszelőt a tolómérőre, amire közöltem vele, hogy még egyszer ne próbálja meg, mert azzal a lendülettel mehet is haza, és másnap sem szükséges jönnie
Viszont ezt sosem értettem, azért a tolómérők már nincsenek aranyárban, tehát, ha valahol 2 hétnél tovább ócskavassal kell mérni, akkor az a céget is minősíti... Persze, ahol hetente elnyűnek 1-2-3 saccolót, ott lehet, hogy az embereket kellene beújítani.
nchelp
-
BÁ Nutrition
addikt
nekem ezen a tenegelyen volt kb 150 mm hosszon 5 ezredes tűrés, és ugyanennyi h7
századon belülre is mikorval kell mérni pedig egy picit az is kezd saccolóvá válni olyankoryoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
TGWH
őstag
Igazság szerint lerázódott a marógép vezérlőjéről, és a vége beleállt a rácsba az már egy eleve rossznak mondott tolómérő volt, mondták is hogy keressek másikat, de egy normálissal mérve is ugyan azt mértem, mint a rosszal, így használtam. Aztán szét is szedtem, mert szorult. Aztán jött a baleset
BÁ Nutrition, igen, olykor mi is néztünk, hogy melyik mikro a pontos... aztán belőttem úgy, hogy mindkettővel beleessen a 7 százados tűrésbe... az a biztos aztán kiderült, hogy az agyontűrt alkatrészt kalapáccsal verik a helyére...
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz BÁ Nutrition #6821 üzenetére
Amelyik meg nem, azt belövöd a raporterhez.
(#6818) nchelp én attól tudok idegbajt kapni, amikor tiszta retkes kézzel mérnek a tolómérővel, utána meg szorul a sok kosztól.
"ha valahol 2 hétnél tovább ócskavassal kell mérni, akkor az a céget is minősíti... "
Ez így van Volt ilyen.... -
TGWH
őstag
válasz BÁ Nutrition #6821 üzenetére
Eszembe jutott még valami, de lehet erről tudsz. Ha nagyoló ciklusnál a kontúr kettőnél többször megy kisebb átmérőre, mint ahonnét jött, akkor W értéket - z simítási ráhagyás - nem szabad neki adni, mert hajlamos elcsúszni a két tengely mentén. Azaz nem hajlamos, hanem mindig el fog csúszni.
-
bandi777
csendes tag
válasz Danivagyok #6791 üzenetére
Nem kaptad meg ?
-
BÁ Nutrition
addikt
nem tudom miről beszélsz
szal ha a kontúrt 2nél több fogásban nagyolja?
nekem még nem csúszott el egyszer sem G71/72nél semmiolyan viszont van ha nem jó irányból van megadva a simítási érték akkor elcseszi
vagy ha van valami kikönnyítés mondjuk 210 fokban akkor a nagyoló többet vinne mint simító, de ez látszani szokott a grafikai tesztenvagy én vagyok helikopter megint
meg úgy se vágom hogy mondjuk lenne 5 db átmérő a darabon. h7re csinálom általában az összeset. szal passz[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz BÁ Nutrition #6825 üzenetére
,,Az egyes típusú nagyoló ciklus abban különbözik a kettes típustól ,hogy X irányban nem kell monotom csökkenőnek vagy növekvőnek lennie.''
Vagy valami hasonlót ír a nagy könyv Nézd csak meg.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz BÁ Nutrition #6827 üzenetére
én mindig a 2es típusút programozom, akkor is ha nem kell váll mögötti részre dolgozni, alászúrni stb. nekem így kényelmesebb.
max 10 db visszahajló rész lehet
a különbség meg hogy mindig legyen Z is programozva a kontúr kezdőmondatábanmeg én úgy csinálom hogy a kontúrnagyoláskor mikor símít akkor előtte beváltom a simítókést és azzal símítok, szal nem írok neki külön simítóciklust
pedig G70el lehetne külön akár több lépésben is simítgatni, de kinek van arra ideje a maszek világban
a kés is csak feleslegesen kopikyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
TGWH
őstag
válasz BÁ Nutrition #6828 üzenetére
Én majdnem ránéztem, csak gondban voltam a nagyolóval +x-et kell programozni, a simítóval meg -x-t nincs rev.fej, csak egy asztalra vannak felfogva a kések... mondjuk ez is jó, mert piszok gyors a szerszámváltás.
-
BÁ Nutrition
addikt
nálam a simítófogás a második mondatban van megadva. az előjele attól függ hogy furat vagy külső átmérőn dolgozok, ill g41 vagy 42
de most annyira nincs kedvem gondolkodni hogy részletekbe belemenjekyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
bandi777
csendes tag
válasz Danivagyok #6829 üzenetére
Megkaptam ,átnézzük
-
BÁ Nutrition
addikt
[link]
mai gömböcyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
TGWH
őstag
válasz BÁ Nutrition #6831 üzenetére
Neeem, nem az az
Képzelj el egy marógépet. Az asztalt tedd rá egy esztergára, a rev.fej helyére szóval van egy eszterga, aminek kései egy asztalon vannak, egymás fölött. Az egyik hátsó késtartó állásban áll, a másik első késtartóként tetszikérteni?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
-igu-
addikt
sszameg, csinaltam fotot, de az oreg Nokiarol nem birom idevarazsolni.
A lenyeg: mindig tanul valami ujat az ember - ma peldaul lattam egy balos Mitutoyo tolomerot.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
zolikaDB
veterán
válasz BÁ Nutrition #6833 üzenetére
Ez nem gömböc.
Ez gömböc -
today05
csendes tag
Sziasztok
egy fémmegmunkálásban jártas embert keresek aki hajlandó lenne egy halandónak segíteni.
Egy elég egyszerű munkadarabot tervezgetek (a faéknél csak egy kicsit bonyolultabb), amit szeretnék viszonylag kisszériában (200db) legyártatni, de mivel nem vagyok gépészmérnök sem esztergályos, nem vagyok teljesen otthon a dolgok pontos menetében, apróbb szakmai fogásokban.
A kérdéseim általános tervezési (ésszerűségi, megvalósíthatósági), és méretezés/rajzjelölés (mit hogy jelöljek, mekkorára méretezzek) tárgykörébe tartoznak.
Ha valakinek van egy kis ideje, energiája, egy ilyen hülyeségre dobjon egy privátot.
köszönöm a türelmet
-
soldi3r
veterán
válasz today05 #6839 üzenetére
Rajzban talan egy kicsit tudok segiteni, ha gondolod.
De en is keregetnek, ha mar itt vagyok. Rajzoltam egy gepdobozt, ugy nez ki lenne gep is a marasra, de nekem kellene a programot is megirni, en pedig csak mechanikus gepekkel dolgoztam eddig.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
MésziGab
tag
Hali
Fanuc Oi-TD verzérlőn mi módon lehet lehatárolni,vagy teljesen letiltani az override-ot?
Köszönöm
-
gegsite
tag
Keresem azt akinek Fadal 4020 HT VMC CNC marógépe van itt a Fórumon, vagy Magyarországon. Lenne pár kérdésem. Illetve aki tudna állítható lapkás szögmarót, vagy esetleg vízálló digitális tolómérőt. S még egy DC Analóg szervó vezérlő kártyát is vennék.
Köszi a Segítséget !
CNC marás, 3D nyomtatás. Akksi időre, és uptime-ra gyúrok.
-
zolikaDB
veterán
válasz BÁ Nutrition #6844 üzenetére
Jujj, erről sztem nem kéne beszélni. A feltaláló dönti el, h ki készítheti, mindegyikbe egyedi sorszám van szikrázva/gravírozva, és gyártás/felületkezelés után ellenőrzik, h "jó-e", azaz visszafordul-e ugyanoda.
A kicsiket könnyű csinálni, de kértek olyat, amekkora a gépbe befér. Aztán ha megjön a 2200-as, oda lehet gondolkodni, hogy legyen. Ugye a gyártható kategóriába eső alakzatok száma elenyésző, de ha megnézed, ki lehet találni, h egy átmérő 4-5-600-as darabot hogy fogsz meg. -
TGWH
őstag
válasz today05 #6839 üzenetére
Rajzold le, mutass képet, írd le mit szeretnél. Tehát esztergálni szeretnél, és mindegy milyen átmérő? Akkor nézz körül milyen anyagok vannak, és aszerint méretezd. Kerek, páros átmérőkben gondolkodj. Nagy átmérőnél ritkulnak az átmérők
-
TGWH
őstag
Estét, kérdezni is akartam. 4-es átmérőjű négyélű hss co8-as maró sima ,,vas''-ban, S1000 F300, 0.1 fogásokkal, miért csinált 4.1-es méretet?
-
zolikaDB
veterán
-
nchelp
tag
válasz zolikaDB #6849 üzenetére
De a legkézenfekvőbb hiba, hogy többnyire hornyolásban használják, és persze oda-vissza. Felül csak 4.1-et csinált, de alul lesz az több is. Átszakadó horonynál lehet csak igazán jól megmérni, ott kerekedik az ember szeme rendesen.
Mellesleg egy 4-es maró sima biliacélban legalább 1600-as fordulatot igényel. És akkor még mindig csak 20 m-re számoltam, de a kobaltos röhögve elviszi a 25-28-at is, ami már finom 2000-es + fordulat. A helyes használat kb 2000-2100-as fordulat, 2-3 mm fogásvétel, (persze, csak ha nem 1.5 mélyen kell marni ), és kb 60-80-as tolás, attól függ, mennyire jól mossa ki a víz a forgácsot. Ekkor akár még mínuszos méretet is visz. Régen, hagyományos gépen így csináltak P9-es tűrést reteszhoronynak
[ Szerkesztve ]
nchelp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● nem beszélgetős OFF topic!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest