- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz zizidor #44846 üzenetére
Kis pontosítás:
Samsung MKX, 8 channels - 870 EVO controler
Samsung MJX, 8 channels - 860 EVO controlerA 870 EVO NAND 128 Layer (V-NAND v6)
a 860 EVO NAND 64 Layer (V-NAND v4)1GB (LPDDR4), SLC-Cache (6-42GB) ugyanaz mindkettőnél,
870 EVO-nál a titkosításnál bejött még egy harmadik elem:
256bit AES, TCG opal 2.0,
Microsoft eDrive
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Kronos3000
senior tag
GIGABYTE 512GB NVMe SSD M.2 PCIe M.2 2280 GP-GSM2NE3512GNTD
Tegnap előtt raktam össze vele az új rendszert, 1150-t váltott. A rendszer klónozva lett rá, tehát működés közbeni az eredmény. Azért ezt vettem, mert gondoltam giga lap giga ssd-vel jól fog együtt működni, és a 800TBW is elég megnyugtató a jövőre nézve.Az előző sata samsung 850 evo-nál fényévekkel gyorsabb, mind a rendszer indulás, mind a rendszer reszponzívitása.(GIGABYTE B460M D3H (rev. 1.0)+INTEL Core i3-10105F)
Wasabi...
-
baro32
aktív tag
válasz Kronos3000 #44854 üzenetére
Szuper lenne ha valós lenne az adat légyszíves állítsd át a 0Fill-ről valós NVMe mérésre és arról rakjál fel fényképet köszönöm
Ja meg majdnem elfelejtettem hogy a program legújabb verziójával mérj a 8.0.4-val[ Szerkesztve ]
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
HARDVERAPRÓD
csak ssd váltás történt? A mérés meg igen nem pontos
-
HARDVERAPRÓD
Jah és ilyen értékeket kell hogy kapj:
Szekvenciális olvasási sebesség:
akár 1700 MB/s**
Szekvenciális írási sebesség: akár 1550 MB/s**Véletlenszerű olvasás IOPSakár 270K
Véletlenszerű írás IOPSakár 340K[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Gondolom az SSD ToolBoxban bekapcsoltad a RAMcache-t hogy nagyobb (valótlan) számokat láss. Ez hiba volt. Így csak a ram sebességét méred. Ilyet sata3 ssd-vel is össze lehet hozni.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
Kronos3000
senior tag
válasz Doky586 #44861 üzenetére
Nem raktam fel, semmi plusz szoftvert nem használok ilyesmit. Új rendszert összeszereltem, régi ssd-ről indult, átklónoztam, régi ssd ki, majd leszedett új drivereket, utána némi tisztítás a gyári Windows lemezkarbantartóval, és használom mint előtte. Csak gyorsabban, teljesítmény problémák nélkül....
[ Szerkesztve ]
Wasabi...
-
baro32
aktív tag
válasz Kronos3000 #44862 üzenetére
Köszönöm így már rendben van csak mivel nekem is ugyanez az SSD-m van csak 1TB-ban ezért tapasztalatból tudtam hogy az az érték nem helytáló
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
HARDVERAPRÓD
válasz Kronos3000 #44862 üzenetére
Valami nem kerek, hisz ez az ssd gyárilag nem tud ennyit.
-
Doky586
nagyúr
válasz Kronos3000 #44863 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #44868 üzenetére
Szia. Samsung magician mit mutat?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Kronos3000 #44869 üzenetére
De nem jót mérsz, gyári adatok alapján nem tud ennyit.
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #44872 üzenetére
egy hangyányit kevesebb, mint a gyári adat. Milyen lapban van? Esetleg nem fut vmi a háttérben?
-
isti732712
aktív tag
válasz Pyttawrx #44873 üzenetére
Ezs MSI H310M lapban van,háttérben nem fut "semmi" tehát sem böngésző sem torrent kliens sem semmi olyan progi ami esetleg bezavarhatna! De mivel egy másik ssd-n elszeparált környezetben fent van a win11 azon is lemértem és ott sem volt semmivel jobb érték! Ezért is tettem fel a kérdést nem gyenguszka ez egy kicsit..
Van mellette egy samu 500GB os 860 EVO tökéletes értékekkel![ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #44874 üzenetére
Max káblre gondolok. Vagy sata driver nincs fent.
-
isti732712
aktív tag
válasz Pyttawrx #44875 üzenetére
Alap sata driver van fent amit a microsoft felrakott egyéb más driver nincs a 860 EVO nál sem..
Jövőhéten cserélek sata kábelt,hátha......
Bár van egy érzésem ,hogy.....de majd meglátom kábelcsere után mit mutat!
nem nagyon értem én sem hiszen a samsung a leg megbízhatóbb,de azért vannak még csodákAnnyira nem vészes ez az írás lassulás,de egy sata kábelt megér!
Köszönöm!
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #44876 üzenetére
Esetleg még fw frissítés. Nem adtak ki uj fw-t? Magicianban látod
-
seneca07
tag
Sziasztok, a sima Sata 3-as SSD lesz lecserélve NVME M.2 SSD-re. Tudom, hogy a tiszta telepítés a jobb megoldás, azonban én mégis a klónozás melett döntöttem. A klónozást az AOMEI Backupper programmal szeretném elvégezni. Kérdésem: van vmi teendö az új M.2 ssd-vel a klónozás elött? Kell elötte pl. particionálni, stb., vagy csak egyszerüen belerakom a gépbe és elindítom a rendszer átmásolását? Elöre is köszönöm a választ. Üdv.
-
King Unique
titán
válasz seneca07 #44879 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírva hogyan kell Windowst klónozni, ahol SATA
—►
NVMe váltásnál az ebben a válaszban leírtakra kell még odafigyelni. Nem, nyilván nem kell a gyári állapotú (particionálatlan) célmeghajtóval (NVMe SSD) semmit csinálni a klónozás előtt, se inicializálni, se partíciónál és formázni, semmit, majd elvégzi mindezeket a klónozóprogram a klónozási művelet során...[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #44881 üzenetére
560/532-nek kellene lennie max, esetleg másik sata porton?
-
-
PROTRON
addikt
válasz isti732712 #44884 üzenetére
Nálam tényleg a kábel volt a ludas, valahol félúton kissé kontaktos volt és ugyanilyen eredményt produkált, nem dobta el az olvasást, csak az írást.
Oké hogy fél éves, anno tesztelted a sebességet? Mennyit mozgattad? Nem lehet a meghajtón lévő csatlakozó "lazasága"?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
isti732712
aktív tag
válasz PROTRON #44885 üzenetére
Nem mozgattam, a meghajtón lévő csatlakozó stabil,előző kábelnél is és ma cseréltem vadi újra,szintén stabil meghajtón alaplapon egyaránt! Igen teszteltem annó erről dobok is screenshot-ot !! 2,3 írott TB!!
[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
válasz isti732712 #44886 üzenetére
Szia!
Nálam pár hónapja ugyan ez volt egy 860Evo-val, semmit nem tudsz tenni ellene, csak egy formázás oldja meg, utána újból minden oké. A random write is lassabb egyébként, 90.000 körül kell lennie.The Truth Is Out There --->
-
zizidor
őstag
válasz isti732712 #44888 üzenetére
Optimalizálást futtattál esetleg? Időnként az is javíthat a helyzeten.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
isti732712
aktív tag
-
Corsa02
őstag
válasz isti732712 #44890 üzenetére
Igazából nem tudom mi hozta elő a problémát, nálam több mint 3 év után jött elő, tehát a fél év az túlzás Már mindent kipróbáltam és végül vettem egy új SSD-t, adatokat lementettem és megformáztam, majd kiváncsiságból rámértem és minden helyre jött, azóta is hibátlanul üzemel.
The Truth Is Out There --->
-
isti732712
aktív tag
válasz Corsa02 #44891 üzenetére
Egy kis üres időben persze megpróbálom ezt a formázás dolgot,mert furdal a kíváncsiság,de ehhez előbb kell vennem egy másik ssd-t,ami ugye most nem volt betervezve,főleg hogy az árak is elszálltak,de remélem a héten még ezt meg tudom csinálni,és akkor írok a formázás utáni tapasztalatról!
-
Beni2360
félisten
válasz isti732712 #44892 üzenetére
És ha a klonozo progival csinálsz egy teljes rendszer (partició) mentést egy külső hdd-re és mehet a formázás. Ez nem járható út?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
radi8tor
MODERÁTOR
Helló ismét!
Kérdésem lenne M.2 SSD hűtéssel kapcsolatban.
Egyáltalán nem vészes a helyzet, másolásnál csak pár másodpercre ment 70 fokra az utólag (második slotba) szerelt Samsung 970 Evo Plus (idle 40-42 fok körül van)
Viszont van hely bőven az SSD körül a laptopban (balra akku felett) (aki 60-as akkuval veszi a gépet akkor még 2,5" drive is befér ide) ezért gondoltam raknék egy kis bordát a forrófejű vezérlőjére az SSD-nek.Tudtok ajánlani ilyet?
Szerk: közben találtam egy ilyet vagy van jobb is ennyiért?
Esetleg csak annyi szól ellene hogy a borda nincs bevágva keresztirányba (hűtőventi ugye nem hosszanti irányban található a laptopban)[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Devsey
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! (remélem jó helyre írok)
Beraktam egy második SSD-t, és jelenleg a windows és a Crystaldiskmark nem látja.
A BIOS, a Hard Disk Sentinel, és a WD progija látja.
A WD progi nem jelez hibát, a diagnostic short test szerint minden rendben van. A Hard Disk Sentinel azt írja hogy az SSD állapota hibátlan, kondíció 1%, a kondíciót a következő határozza meg: #232 Available Reserved Space[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Devsey #44899 üzenetére
Ha a HDS és a WD program "látja" az SSD-t, akkor nyilván eleve helytelen a "Windows nem látja" állítás... Ha vadonatúj, azaz particionálatlan stb. az SSD, akkor először nyilván inicializálni, majd particionálni és formázni kellene a lemezkezelőben, ami elég alap dolog, lásd az alábbi leírást. Meg az is, hogy nyilván nemcsak a fájlkezelőt kell ilyenkor nézni, hanem elsődlegesen az eszközkezelőt és a lemezkezelőt.
How to format a new hard drive on Windows 10
Ha esetleg már particionálva és formázva van - ami ugye nem derült ki a leírtakból - az SSD, akkor meg szükség esetén meghajtóbetűjelet kellene hozzárendelni ugyancsak a lemezkezelőben.
Az pedig szintén alap, hogy a HDS-nek is mindig a legújabb verzióját kellene használni, azaz jelenleg az 5.70-es stabil vagy egyes nagyon új SSD-khez akár az 5.70.6 béta verziót. Nem tudom hol tanítják azt, hogy az X éves muzeális programverziókat kell használni amik fel sem ismerik rendesen az új SSD-t és azért írnak fals adatokat, állapotot (példa)...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest