- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
No, a karácsony újabb SSD-s kérdés elé állított -- és egy kis megerősítésre lenne szükségem:
Mint kiderült, a 14 éves unokahugi HP notebookjában 2,5"-os hely van, csatlakozó annál kevésbé.
A gyári SSD egy 128 GB-os NVME. Ezt kéne bővíteni.
A Tőletek szerzett ismereteim alapján pont megfelelőnek kell lennie egy SATA m.2 Samsungnak.
Van ennek bármilyen akadálya?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MaCS_70 #45902 üzenetére
Tehat a 128-ast meg akarod tartani? Ami tán m.2 NVME
De akkor miért akarsz m.2 sata-t? Ha 2,5"-es hely van?
Nem nagyon értem mit szeretnél... Az baj? katyvasz.
Egyszerűbb lenne ha tudná az ember milyen laptop ez ...
Van a Milyen SSD-t vegyek. Tessék ott kérdezni, a témaosszefoglalo alapjan!
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
félisten
válasz Graphics #45904 üzenetére
Raymond, Graphics!
Nem is 128, hanem 256 GB.
Azért akarok m.2-t, mert a 2,5"-os helyhez nem megy kábel.
Ez van jelenleg benne:
Nyilván jó lenne az NVME is, csak ez egy ölben tartott, nem túl jól szellőző notebook. Ezért gondoltam, hogy a SATA nem lenne rossz.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
galocza
aktív tag
halihó,
öreg, családtagként tisztelt és szeretett samsung 830 256gb-osom rosszalkodik.
windows töltögetés csigabiga, ha megvan, egy böngésző megnyitása s általában minden lajhár. intel sata2-re van kötve (ismeretségünk kezdete óta szinte), anyaggal töltve csak mintegy 14%-ig van.
másik, szintén intel sata2-s gépre kötve teljesen hasonlókat mértem, mindkét gépen egy samsung 850 evo-val pedig kb azt, amit vártam.
smart értékek szerint ok.
hogy régi mérésekkel összevethető legyen, crystaldiskmark 3.0.4-et használtam (bocsi!)
lefuttattam az összes létező smart tesztet, nem fájt neki semmi...van valami, amit tehetek érte? vagy kuka? 8(
köszönettel,
gsamsung 830 crystaldiskmark 3.0.4(!)
-
-
galocza
aktív tag
köszönöm mindannyiótoknak.
az ellenteszt másik kábellel is (...s másik tápkábellel, mostanra másik táppal s persze egy másik gépen is) történt, s ment oda-vissza: A ssd, B ssd, 1. gép, 2. gép - A1, B1, A2, B2. eredmények konzisztensen ok 850-nel, kaki 830-cal.
mértem "saját gépében" egy új, friss, harmatos, hdd-re telepített windsowsról is: eredmény uaz...
Raymond: megpróbálkozhatom egy linux dologgal, ha nem túl bonyolult. bár, így h 2 teljesen más gépen uaz eredmény, sok jóra nem számítok...
nemtom. tán vezérlő megnyekkent. tán túl öreg szegény. -
galocza
aktív tag
kiváncsiságból számolgattam: napi átlag szűk 10gb-ot írtam.
samsung szerint ennek az ssdnek napi 10gb írással 64 évet illene bírnia...
"Samsung's own test results show a 64 year lifespan for the SSD 830 with 10 GB written onto it each day, or 16 years with a rather improbable 40 GB daily write." -
Raymond
félisten
válasz galocza #45915 üzenetére
Mondom a SMART adatok szerint semmi baja, az iras mennyisege nem lenyeges. A vezezrlo tenyleg haldokohat. Ha masik gepen is ugyanezt csinalja akkor esetleg meg a Samsung Magician-al nezd meg, mentsd le rola az adatokat es azzal "optimalizalhatod" (TRIM-eli az SSD-t).
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
ledgeri
nagyúr
válasz galocza #45910 üzenetére
Én egy HDS felület olvasást, majd 2 teljes felület újraírást, majd utána újra olvasást csinálnék.
Olvasás- alapérték, első írás, fölülírosgatja a dolgokat talán lassan, második kijavított felület újraírása - irányadó, olvasás újból irányadó. Ha lassúak a második-ok is, akkor bukó, ha nem, megérhette.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz Raymond #45920 üzenetére
Igen, SSD-vel ami talán haldoklik, és már alapból be van lassulva. Ha megoldja megoldotta, ha nem akkor már mindegy..
#45921 galocza Felület teszt HDS-en, teljesen átolvasva, vagy átírva... nem tudom, hogy mikre gondolsz az alatt... (Bal felül 2. lenyílóban alulról a második..)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
galocza
aktív tag
nem mentem semmire.
teljes olvasás, teljes írás, samsung magician trim (ami amúgy is volt), samsung magician secure erase, easeus partition magic wipe disk megvolt.
éjjel pedig pihent áram alatt, de nem csatlakoztatva, hogy szedjen szemetet esetleg (garbage collection).
szóval megy nyugdíjba.
tippeket nagyon köszönöm,
gps: a vicc, h az olvasós/írós fázisnál 1-1 pillanatra felugrott az elvárt szintre...
-
skippper
senior tag
Sziasztok! Van egy Kioxia XG7-es SSD-m, ami az alaplapot szépen helyet foglal egy 3080 Ti és egy 5800X között, így hát mondanom sem kell, izzad... Alapjáraton 57 fokos, terhelés alatt felmegy 60-63 köré. Van rajta egy alaplapi heatshield, amin kicseréltem a thermal padeket 15 W/mK-s Gelidekre, meg teleaggattam a shieldet ramsünikkel és még egy 12-es ventit is kapott szemből.
Kérdés: okozhat-e ez így a vártnál gyorsabb elavulást (mondjuk 3-5 éven belül)? Átrakjam-e szerintetek a PCI-E 3-as slotba, ami lényegesen hűvösebb? Mennyit veszítenék teljesítményben?
-
skippper
senior tag
Milyen jó egybehangzó tanácsokat kapni végeredményképpen úgy döntöttem, hogy leteszem gen3-ba, 58/65-ről visszaesett a hőfok 37/43-ra, azért ez barátságosabb. A teljesítményben viszont vannak érdekes dolgok, azt gondoltam volna, hogy csak a szekvenciális értékeket érinti a sávszélességcsökkenés, de a random 4k írás is megfeleződött o_O
vs
-
pilu85
őstag
válasz skippper #45927 üzenetére
Úgy is csak olvasni fogod főleg, az olvasás a fontosabb. Abból is az alsó 2 sor. Ha jól mondom. :)
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
skippper
senior tag
-
-
desigo
senior tag
Sziasztok.
Egy Samsung 850 Evo SSD második particióját szeretném az elsővel összevonni de a lemezkezelésnél nem aktív a kötet kiterjesztése.Újra telepított Win10 van az elsődleges partíción.A másodiknak lett egy formázás de nem volt rá másolva semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest