- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz lavorka #45801 üzenetére
Védett rendszerpartíciók lévén parancssor (vagy 3rd party particionáló program) fog kellene, lásd egy másik válaszban leírtakat.
Legközelebb meg mehet az OS topikjába az ilyen kérdés, mert kb. semmi köze nincsen érdemlegesen az SSD témához. -
lavorka
aktív tag
válasz King Unique #45803 üzenetére
Köszönöm a segítséget, utánanézek.
Hirtelen ezt a topikot találtam, am Samu 860 EVO SSD-ről van, az vezényelt ideHát értem én a beszédjit! Veder kell neki meg lavór... :D
-
Chaser
legenda
van egy 2 terás samu 870 evo-m
nemrég el akartam adni, ránéztem hd sentinellel, 3 bad sectort mondott rá
letöltöttem a legújabb verzióját a sw-nek, azzal is
most ránéztem, nincs bad sector de a szöveg erre váltott:
"Hirtelen rendszerleállás, összeomlás, újraindulás, "kékhalál" esetén vagy ha fájlok/mappák nem érhetőek el, érdemes ellenőrizni a csatlakozásokat, adat- és tápkábeleket. Ha megoldható, érdemes kábeleket cserélni az újabb problémák elkerülése végett."
rendszernek használom jelenleg is, semmi anomália nem volt
100/95-öt mond rá a sw 7,92tb írással, van egy crucial ssd-m ami 1tb-os és 12.7tb írással 100/96néztem az összefoglalót, de nem jöttem rá milyen sw tudná értelmesebben detektálni ezt a samu ssd-t
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Graphics #45806 üzenetére
nagyobb a tbw-je mint a másik ssd-nek ( : szóval nem adja ki a matek sehogy, kevesebb írás de gyengébb kondu dupla akkora tbw érték mellett
és mikor "bad sectoros volt" 100/98-at mutatott a sentinel, azóta szinte semmi írást nem kapott, és most 95% lett, a bs-ek meg eltűntek...
el akarom adni, csak így hogy egy hete bad sectoros, most meg éppen nem de a kondíció 3%-ot esett, egy kicsit izé
volt egy 970 evo-m, semmi ilyen nem volt vele, a 860 evo-nál sema samu magiciant érdemes esetleg feltolni és nézni egy fw frissítést?
-
Chaser
legenda
válasz Raymond #45810 üzenetére
lövök onnan ha nincs fw frissítés
csak szemléltetés végett mutattam, többi samu ssd-vel semmi ilyen nem volt, az 1tb-osom egy mx500, azzal sincs ilyen
ettől független hiábatlanul működik a 870 evo is, de ugye egy vevő úgyis ezt a képet fogja kérni 99%-banés na bazzz, ránéztem megint sentinellel, most 8 hibás sectort ír :d az előző képet fél órája se csináltam
megnézem később van-e fw frissítés hozzá, ha nincs lövök a smartról képetszerk:
Dalares
és tényleg:d mindegy, azóta már 8 badet mutat a nemrégi 3 helyett
na fw vadászás, hátha...[ Szerkesztve ]
-
Dalares
tag
válasz Chaser #45812 üzenetére
A Hard Disk Sentinel sem mindig mutat pontos értéket a kondícióra, még akkor sem, ha a legújabb verzió. Van itthon egy másodlagos noti, amiben Silicon Power SSD van. Ezen az SSD-n három hónapja van 2 hibás szektor. Ez szerencsére nem növekszik, csak ott van. A legújabb sentinel 70%-osnak mondja a kondíciót, míg a Silicon Power saját szoftvere, az SP Toolbox 99.98%-ot mutat. Az AIDA64-gyel is megnéztem, az meg 100%-ra becsüli. Igaz, ez utóbbi program csak a teljesítményt jelzi, a kondíciót nem.
Lehet, hogy érdemes lenne megnézni a Magician-nel.[ Szerkesztve ]
Ne gondoljátok, hogy szerencse nincs, mert ti nem találtátok.
-
Chaser
legenda
válasz Dalares #45813 üzenetére
ez oké, de a többi samu ssd-vel semmi ilyen nem volt - bad sectort sem láttam egyiken sem egyáltalán, ezen meg 1-2 hét múlva a 3-ból lett 8 -
felraktam a legújabb fw-t, nem változott semmi
a smartban két érték van kritikusnak jelölve a magician szerint[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Chaser #45814 üzenetére
Szerintem rosszul mutatja a kondiciot a HDS mivel a 177-es RAW-t veszi %-nak de az ugy nem helyes. Tehat azert irja hogy 95% a kondicio mert a RAW-ban ott 5 van igy 100-5=95 de ez nem helyes. A kondicio 99% ahogy a 177-es Current es Worst Value-nal lathato. A ket critical a 187 es 195-nel siman lehet kabel miatt, tehat azt csereld ki utanna figyeld par napig a Reallocated Sector Count erteket hogy novekszik-e es hogy mennyire.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Chaser
legenda
válasz Raymond #45815 üzenetére
notebookban van az ssd fixen, nem lehet kábel gond
holnap lehet írok rá 1tb-ot változik-e valami
sentinel nem tudom honnan veszi a kondit, de 1-2 hete még 98% volt, azóta meg alig volt írás
most megint ránéztem, 9 bad lett és 94%-os kondi - este még 8 bad volt és 95% kondi -
lementem róla ha van valami amit nem backupoltam, aztán kap egy kis írást a drága
köszönöm a segítséget, majd rikkantok mi lett a fejlemény_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
zizidor
őstag
válasz MaCS_70 #45798 üzenetére
"eszembe se jusson sima SATA rendszermeghajtót használni, a Windows ugyanis sokkal, tehát számomra is érezhetően gyorsabb lesz NVME-n"
Ez a téma kicsit túl van hype-olva. A valóságban ez nagyjából ilyen:
https://www.youtube.com/watch?v=V3AMz-xZ2VM„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
félisten
válasz zizidor #45817 üzenetére
Köszönöm, ez valóban nagyon plasztikus összehasonlítás!
Ebből arra következtetek, hogy az általam használt irodai környezetben nagyjából semmit sem érzékelnék az NVME-ből.
Hátránya van-e neki a 2,5"-os, illetve m.2 SATÁ-val szemben?
Köszönettel: MaCS
Az meg már biztosan eldőlt, hogy HDD-re nem térek vissza!
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Graphics
Jómunkásember
-
zizidor
őstag
válasz MaCS_70 #45818 üzenetére
Ahogy Pyttawrx is írta, leginkább a melegedés lehet. Az enyémben is *Kingston van és műanyag a hátlap, de ebben a felállásban nincs vele semmi gond. Mondjuk ez nem is egy sebesség bajnok, de így is bőven gyorsabb mint amit kihasználok.
Szerk: *NVMe
[ Szerkesztve ]
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
-
félisten
válasz Pyttawrx #45820 üzenetére
Az a baj, hogy beindult a fejemben a vezérhangya, és nem hagy nyugodni ez az NVME-dolog -- ha már alig drágább, mint a SATA.
Erre a Samsung 1 TB-osra milyen hűtőt kéne tennem?
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaCS_70 #45823 üzenetére
Jól tetted, főleg ha azonos rbna van, mint a sata (A2000 szokott ilyen ár körül mozogni), ebbe a samuban sincsen cache. (Cache Memória: HMB(Host Memory Buffer))
ez lehet nem melegszik annyira mint az 970 evo plus. Nézd figyelsed a hőfkokot, a gyártó 70°C-ig garantálja a hibátlan működöést, tehát ha tartósan 60-70°C között mozog, akkor vegyél rá pl: [link], de nyilván más is jó lehet. Attól függ mennyi helyed van. -
Chaser
legenda
válasz Pyttawrx #45824 üzenetére
nekem ilyen volt a 970 evo-n, ez tényleg jó
mindkét oldaán hűti - a legtöbb alaplaphoz adott ilyen kategóriás ssd-hez kevés -
sok sw csak egy értéket jelez ki, a felső oldalt, alul sokszor +10 fokkal melegebb a samu
nálam nem is trotylingolt' soha, bármennyit másoltam rászerk:
MaCS_70
desktopba ha van lehetőség nvme-t vennék
világot nem fog megváltani átlaghasználatnál, sőt
nem egy jó sata van ami akár reszponzívabb is mint sok nvme, mindig adott modellt érdemes nézni
a crucial mx500-am pl nagyon jó a maga nemében, de rendszer alá nem raknám, 860 evo sokkal reszponzívabb - 870 evo-t azt meg nem érzem annyira reszponzívnak -[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz MaCS_70 #45826 üzenetére
Termeszetesen nem, errol irtam a masik topicban par hete [link]:
"A masik dolog a cache hianya. Mostanra az lett hogy minden NVMe modell ami nem a gyarto csucskategoriajaba tartozik (mindegy hogy teljesitmeny miatt vagy eppen siman branding miatt) az HMB-s. Ezt se lehet mar ugy egyszeruen modnani mint ahogy sokszor itt van hogy "nincs benne cache ezert az nem az igazi" mert a helyzet nem ez. Peldaul a Samsung 980 is HMB-s es a teljesitmenye ott van ahol az eredeti 970 amiben van cache."
Samsung 980 teszt [link]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaCS_70 #45826 üzenetére
Nem nem. Nem azért írtam, csak megjegyeztem, hogy milyen megoldás van a cach-re- Nem rosszabb ez attól. Plusz amire te használod, semmit nem veszel észre. Nagyon ki kellene használni, amikor ki is jönne az érezhető különbség. Ha meg már olyan a felhazsnálás, alapból nem ezt veszi az, aki ilyen szintem ki is használlja.
Jót vettél, nyugi. -
nagyúr
válasz zizidor #45817 üzenetére
Ez a téma kicsit túl van hype-olva.
Egy picit, ja! De ugye a hype épp azokat célozza, akik csak annyit látnak, hogy tyűűű 6x-os sebességű az NVMe SSD, mint a Sata3, woooow! Az, hogy milyen esetekben és pontosan milyen sebbességekre vonatkozik ez, az nem számít, így a galád access time meg sustained, szekvenciális kifejezések úgyse mondanak semmit.
Minden szimpatikus és egyéb teszt helyett konkrét használat alapján történő tapasztalás meg igen érdekes tud lenni!
Van 3 notebook,
1- HP Elitebook 8570p, ebben i7-3520M proc és 12GB RAM van, nincs dVGA
2- Dell Precision M4700 i7-3740QM proc 16GB RAM és Quadro K2000M dVGA
3- Lenovo Thinkpad A475 AMD PRO A10-8730B proc 8GB RAM és Radeon R5 Graphics1-ben Sata3 van, 860 EVO 1TB
2-ben Sata3 van, WD Blue 3D 500GB (Sata2 optibay-ben!)
3-ban M.2 PCIE van, Samsung PM981 250GB (kb Samsung 970 EVO OEM verziója)No most, aki tudja, hogy az operatív hardverösszetevőkön múlik a gép gyorsasága, önmagában az SSD-n nem annyira, szóval az nem lepődik meg, hogy a 2-es gép kb 4x olyan gyors normál általános használatkor, mint a 3-as gép!
Mivel kérdező ft arra kért, ne szóljak hozzá többé, így neki nem írhatom le a reakciómat, mikor irodai környezetben lévő gépbe Samsung 980-at akar mégis.....csakis NVME! Mi más?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
HARDVERAPRÓD
Skacok! Ezt privátba, köszi. Mindenki tudja kiknek szól! 😂 köszi
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Most raktam össze egy új rendszert, és kicsit aggódok a hő miatt. Egy Corsair 4000D házam van amiben van 2 SSD M.2 slotban heatsink alatt, és van 2 Cruical MX500 az alaplap mögött.
A WD SN850 van boot drive-nak berakva, és idle 50-55 fokon megy, csinálok valamit pedig 60-65 fokon. Az MX500-ak pedig konstans 50-55 fokon mennek.Előző házamban A2000 boot drive volt ami bő 20 fokkal volt hűvösebb, és ott az MX500 se ment soha 45 fok fölé. Ettől a hőmérséklettől lehet valamilyen gondjuk?
Az SN850-el nem tudom mit lehet kezdeni, mert proci alatti első slotban van a legvastagabb heatsink alatt megfelelő vastagságú ThermalGrizzly szivaccsal. Ennél többet nem igen tudok anélkül hogy rakok rá egy mini noctua-t.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz -Faceless- #45839 üzenetére
Felesleges aggódni, teljesen jó a hőmérséklet.
Nekem Samsung 980 Pro is hasonló értéken üzemel.
A2000 más, az borda nélkül se langyos
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
félisten
válasz Pyttawrx #45828 üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget és a türelmet!
Még egy utolsó, mindent eldöntő kérdésem lenne:
A családi keresztbeszervezések úgy hozták, hogy mindkettőből lett egy:
SAMSUNG 980 PCIE 3.0 NVME M.2 1TB
1TB Samsung 870 EVO (MZ-77E1T0B/EU)Az gép egy sima Gigabyte B560M D3H alaplap i3 CPU-val.
Az egységre maga a rendszer és VeraCrypt-titkosított mappák kerülnének.
Ti melyiket tartanátok meg?
Szerk:
Egyébként meg gratulálok a Samsungnak a korrekt adatmegjelenítésért... És akkor csodálkozunk, hogy itt is sokan rosszul írják.
[ Szerkesztve ]
-
Kender23
aktív tag
Sziasztok, nemrég vásártam egy Kingston 256gb Ssd-t.
Hogyan kell erre win 10-et telepíteni?
Ugye át kell konvertálni az ssd-t Gpt particióra.
Ez meg volt.
De ez az üzenet fogad:
[ Szerkesztve ]
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest