Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Bodor

    veterán

    Sajnálom, hogy a vista használóknak nem megy a nagyobb(16-32K ) mérettel való formázás utáni telepítés...
    Én xp-nél úgy csináltam, hogy feltettem az egyik partícióra( ez lett a C) egy xp-t, majd avval megformáztam a másik partíciót (D) 32K-s clusterrel NTFS-re. Utána reboot, xp telepítőlemezről indítás, partíció kiválasztás(D) után a formázásnál a 4 opció közül a "maradjon épp az eredeti fájlrendszer" opciót választottam , majd szépen feltelepítettem a második XP-t . Nem tudom hogy vistánál van-e ilyen opció, remélem igen. Ezek után dualboot menüben természetesen 2. XP-t ( "D" partíciót) adtam meg alapértelmezett rendszernek indításnál,és erre építettem ki a rendszerkörnyezetet.
    Már csak annyi lesz a teendőm, hogy a c-röl a renszerindítófájlokat helyesen átirva áttegyem a d-re, hogy ne legyen duálboot, majd a régi C-t a D rendszerrel 32 vagy 16 k clusterrel leformázom, majd én is megpróbálok egy rátenni egy vistát, vagy win7 -t.
    Nekem így kb. már 3 hete fut a rendszer, laggolásmentesen, és gyorsan, lásd alábbi tesztet.
    (pl. PS 4. 2 mp alatt töltődik be) Szinte minden program és driver fent van már, így a rendszer 12.3 GB-ot foglal el a 78 GB-ból.
    Annak aki szeret, vagy szeretne kísérletezgetni, ghostoláshoz javaslom a Norton Ghost 12-es progiját, mert annak a boot lemeze látja az SSD RAID 0 tömböt és a partíciókat, és ( mivel én már kétszer visszaghostoltam mindkét rendszert) helyesen, gyorsan, hibátlanul kezeli is őket.
    Üdv Mindenkinek!

    Tesztkörnyezet:
    LAP : Gigabyte EP45-UD3R (ICH10R,BIOS F5)
    OS: XP SP3 Full rendszerkörnyezet.
    HDD : 2xG.SKILL 64 GB MLC RAID 0 (4 KB STRIPE 32k Cluster)
    PROC: C2C E8500 4.2 Ghz
    DDR:2 X 1 GB Corsair Dominator CM2X1024-8500C5D

    Lapozófájl nincs és indexelés kikapcsolva

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák