Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Computex 2023: iCue Link, a Corsair nagy dobása
- Olcsó gamer monitorral támad a Xiaomi
- Erősítő, hangfalak
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Aktív témák
-
UdVi86
aktív tag
válasz
(ex)Cat #1143 üzenetére
150$ körül van az amazonon. Azt nem tudom itthon hozzá lehetne-e jutni, azt még nem néztem, csak a gyártókat nézegetem, meg a sebességeit a meghajtóknak.
Nekem egy 30Gb-s elég lenne rendszervinyónak, én azon progikkal is elvagyok bőven. Az Apex úgy tudom a Core és a Vertex közé lesz beágyazva árban, egy bajom van csupán vele, h nem adnak ki belőle 30-ast.Az a cache egyébként mire jó benne, az is gyorsít az íráson, olvasáson és ha igen, mennyit számít? (lehet hülye kérdés, nézzétek el
).
És még egy kérdés, az ssd-ket is lehet particionálni? -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Erről az ssd-ről mi a véleményetek? [link] egyáltalán megérne ennyit, vagy lehet jobbat kani ennyiért? -
Overlocker
veterán
Tegnap újratelepítettem a rendszert, immár az új alaplappal..
MB:ASUS Rampage Extreme (ICH9R, csak!..sajnos)
SSD:2 X 32GB SP MLC (165/95) RAID0 stripe 4k
OS: Windows 7 7000 beta 32bitdefault eredmény(feltelepítés után, kb 10MB/s-el lassabb mint ich10r alatt volt):
tweak1 eredmény: (defrag-off, offline files-off, indexes-off,pagefile-off)
"xxx" eredmény(
):
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz
Overlocker #1154 üzenetére
Amúgy a rendszernél mi a tapasztalat? Mennyivel érezhető gyorsabbnak mint egy normál vinyóval?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Overlocker
veterán
Sokkal..Előtte WD Raptorom volt,már az is okozott némi gyorsulást egy normál winyóhoz képest, aztán ősszel Samsung 32GB SLC SSD, amit nem lehetett nem észrevenni, pedig 4Ghz-en használom a Core2 Duo, mellette gyors ramokkal..A mostani rendszert pedig még szokni kell, egyelőre ez az első napom vele, hogy használom is..játék ilyesmit csak hétvégén tudok nézni..
Nézd nem is a feltétlen magas read és write értékek amit nagyot dobnak, jó az is..hanem az access time~elérési idő, ami egy normál winyóhoz képest, ami 10-11s, itt 0,1-0,2s!
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Overlocker #1156 üzenetére
A "szokni kell" az azt jelenti, ha jól értem, hogy nincs érdembeni sebességkülönbözet az 1 SSD megoldáshoz képest?
Persze tesztekben gyorsabb, ok, de napi felhasználás szintjén..
-
Bodor
veterán
válasz
Overlocker #1148 üzenetére
Igen.
Mint irtam is 4 KB STRIPE 16k Cluster és tökéletesen fut nálam ... -
(ex)Cat
senior tag
válasz
Overlocker #1161 üzenetére
Értem én ezt, csak előzőleg azt írtad, hogy a raptor után az egy db SSD-t "nem lehetett nem észrevenni". Ha így nézem, akkor ehhez képest a raid nem jelentett igazán érdembeni változást.
Mondjuk kíváncsi lennék egy olyan rendszerre, mint az enyém, ahol SQl szerver, VS2008 is fut, milyen különbség lenne (ha lenne).
köszi az infót, linket!
[ Szerkesztve ]
-
gprspeter
senior tag
Nem kell mindennek egyből bedőlni.
Az itt kitárgyalt Transcend 64Gb 2,5' SATA SSD nem is SLC. Elírás történt. MLC.
Természetesen attól még nem rossz, csak más a leányzó fekvése... -
RiddleR
aktív tag
Sziasztok!
Asszem sikerült a maxot kisajtolni a két Samu SLC-s cuccból, mindenféle segédprogram nélkül bár még egy MFT-t ki fogok próbálni, de csak később.
Atto:
Crystaldisk
HD.Tune
-
RiddleR
aktív tag
válasz
deicide #1165 üzenetére
Nem igazán.
Annyit olvastam, hogy ez valami progi ami faszábban kezeli az SSD-t.
De konkrét doksit nem láttam, hogy pl miként oldja azt meg, hogyha ez megy, akkor úgy ír az ssd-re, hogy jobb algoritmussal, mint ahogy azt az ssd tenné.(kicsit hülyeségnek érzem)
Meg elég komoly IOps értékeket láttam külföldi fórumokon, de szerintem simán cache-eléssel oldja meg.
Akinek műxik, az azt írta, hogy jó.
Sajna sok negatív élmény is volt, ezért nem kapkodok. Plusz nem lehet meglévő rendszert átmigrálni, csak úgy, hogy átimage-elem egy temp drivre és azt a progival átrántom üres SSD drive-ra.Kb ennyit olvastam róla. Asszem a 0.992 a legfrissebb belőle.
-
Bodor
veterán
SSD-t használóknak egy kis info:
Deicide "tettén" felbátorodva, az ajánlások ellenére ( auto defrag off szerintem csak vistán , mivel xp-n nincs is ilyen) csináltam egy töredezett mentesítést, persze nem a windows sajátjával, hanem a kedvenc O&O Defrag progimmal, ott is a név szerinti sorbarendezést választva. Ha új rendszert ill. teljes rendszerkörnyezetet telepítek, ezt mindig megcsinálom, itt most 33%-os volt a töredezettség, kb. 3300 fájl.A rendszer: 2 X G.SKILL 64 GB Raid 0 ( 4K stripe 32 K Cluster) , XP PROF SP3
Miután végzett a program, érezhetően fürgébb lett a gép a tényleges használat során, és a tesztprogramok is 10-15 MB-al gyorsabb olvasási írási eredményeket mutattak.
Szerintem csak az automatikus defrag a háttérben az, ami megzavarhatja a rendszert, de egy új telepítés utáni egyszeri teljes töredezett mentesítés nem tesz kárt... sőt...Köszi Deicide
-
-
Overlocker
veterán
válasz
Overlocker #1154 üzenetére
A két SSD kimaxolva, RAID0-ban
:
ATTO:
-
Ottoka
őstag
-
Overlocker
veterán
válasz
Overlocker #1177 üzenetére
Leteszteltem, most a másik még üres particiót, az most hozta ugyanezeket, sőt kicsit többet is..Ellenben a C-m még mindig lassabb..
-
Ottoka
őstag
válasz
Overlocker #1178 üzenetére
Erről írtunk már, miután felkerülnek a driverek, frissítések, programok, belassul.
Nekem mikor a 4db samsung volt, everest szrint 440Mb-ról vissza esett 220-250Mb környékére.Többen irtak itt ilyenről. Most a patriotok nekem nem lassultak be, linkeltem is képeket.
Mezőhegyes
-
orbano
félisten
válasz
Overlocker #1175 üzenetére
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz
Overlocker #1182 üzenetére
ahogy elnézem véletlen írás/olvasásban ezek a samsungok a nyerők. nálam ez elsődleges, fut 2 sql server 2005 instance, javarész egy félmillió soros programkódot szerkesztek és fordítok plusz a sallang
de a héten remélhetőleg betesztelhetek egy MLCs csodát is, remélem nem lesz igazam és kenterbe veri ezt.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz
(ex)Cat #1185 üzenetére
jól bírja. VS villámgyorsan megnyílik (1,5mp, az első használatra való felkészítés 2mp volt), gyorsan is záródik, a refactoringkori parseolás is kicsit fürgébb, a fordítás is kicsit gyorsabb, de ott nem tudom pontosan mi lehet a szűk keresztmetszet, mert ramdiskről is kb ugyanezt az eredményt hozza (ahogy refactoring esetén is).
az sql szerver szereti. ugyanazt az adatbázist attacholtam a hddmről is (samsung sp f1 640gb, ATTO az 3/5-től 90/100-ig megy), majd lefuttattam egy-két izmosabb insertet (textfileba loggolva az inserteket úgy 300mb). az SSD 2.5 perc alatt megette, a hdd 3 perc körül végzett, ha nem loggoltam. viszont ha minden egyes insertet kimentettem egy textfileba az ssd-re, akkor 3.7, 4.5 volt az eredmény, úgyhogy azért érzékeny a lelkem a túl gyakori lemezműveletekre. de minden további nélkül használhatsz szerintem ilyet.
az MLCsekkel nem tudom mi a helyzet, azok azért gyengébbek írásban, de nemsokára betesztelek egyet ha minden jól megy. pár nap múlva privizz rámA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
azért adja magát, hogy a windoz és a lemez kzé rakj egy olyan réteget, aminek saját írási gyorsítótárja van (a win úgyis használ, különben kipurcantanád hamar az SSDt sebességügyileg), és az írási műveleteket okosan átszervezi szekvenciális írásokká. Szerintem teljesen életképes megoldás, de ugyanannyira lehet sz@r is. Ki kell próbálni, úgyis pionírkodik itt mindenki
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
-
Bodor
veterán
(#1193) (ex)Cat : Acronis True Image Home 11 és a 12 sem....
(#1194) orbano : Nem szeretnék ezért két oprendszert a gépemen, onnan biztos menne , bár a közös boot.ini lehet bezavarna a dologba...
Azért szerettem az acronist, mert ha bármi történt a rendszerrel( vírus vagy rossz telepítés) akkor bootcd-ről vissza tudtam állítani simán az egész partíciót.
Az ssd raid tömbnél lehet szórakozni a stripe és cluster méret, és egyéb dolgok állítgatásával, a jobb teljesítmény érdekében, de nem szeretnék mindig újrapakolni egy oprendszert.... -
-
Ijk
nagyúr
Amazonon előrendelhető az OCZ apex, a 60GB-os darab közel 300$, szóval jelenleg még két darab patriot 32GB raid0-ban is jobban megéri.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
deicide
veterán
Feltelepitettem az MFT-t, leghostoltam a rendszert, lassan ki is próbálom...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
Hát, kicsit paradoxnak tűnik a dolog. Egy üres formázatlan partició kellene, amire ő maga átklónozza a rendszert, de azt honnan szedjek, hát azon van a windows, ami alatt éppen fut.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
Aktív témák
- Be is futott az új Redmi T-modell
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Synology NAS
- Politika
- Xbox Series X|S
- KRESZ kérdések és válaszok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest