Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz Ispy #146781 üzenetére

    Nem szerelem ez, csak minden a helyén van. Arra kellett rájöjjek, hogy nem kell, a sztorinak bonyolultnak lennie. Ez egy mese, máson van a fókusz. Igen, klisé, de a mesék már csak ilyenek. Jordan Peterson Oroszlankirály elemzésére tudok gondolni. Az élet klisé, az emberi erények adottak, a nehezségek hasonlóak és ugyanazokért a dolgokért küzdünk, a mesék pedig ugyanazt mondják el újra meg újra. Lehet szó a Biblia történeteiről, a magyar népmesékről, az Arthur királyról stb. Pont ettől lesznek jók és újranézhetőek ezek a filmek, hogy "egyszerűek" és inkább a lelkünkhöz szólnak, a "gyermeki" énünkhöz.
    Egy jó mesét ha kielemzünk, akkor egyből egy mélyenszántó valami lesz és nem azért mert az író feltétlen egy géniusz, a bölcsesség amit beletett lehet nem volt tudatos, csak ösztönösen jön, szimbólumok, motívumok (vagy szimbola és motiva? :D) formájában.

    Jó, azért Guy Ritchie nem veti meg a filozófiát.
    Guy Ritchie "You Must Be The Master of Your Own Kingdom" - The Joe Rogan Experience

    bagyulajuve: Nem mondom, hogy mindenkinek tetszenie kell vagy tetszeni fog. Van egyéni ízlés és az sem árt, ha szinkronban van az elvárás azzal, amit a film nyújtani akar és nyújtani tud.

    [ Szerkesztve ]

    "De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."

Új hozzászólás Aktív témák