- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cartevo
őstag
válasz pohár #138149 üzenetére
Netán azt nem tudod, ami a fegyvertartásról szól? Revolvert találnak a gettóban feka suhancok, majd vita közben az egyik lelövi a másikat. Rá is szól a társa: "-Te lelőtted!"
Azt is bemutatja 1 film, hogy száz éve Angliában a zsidók uralták a pénzügyeket és amikor házhoz mentek a tartozásért, abból családi viták lettek, miközben bambán vártak az utcán. -
-
válasz #98320896 #138162 üzenetére
"kifejezetten érdekes volt a nagyoknál dolgozó embereket meghallgatni a témáról"
Amúgy a fentin kívül nekem nem volt semmi új. Programozóként nézve abszolút rendben volt, megállták a helyüket az állítások. Ezen lepődtem meg, hogy nem kamuztak, hanem tényleg elmondták azt ami van.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Bad Pritt
félisten
The Trial of the Chicago 7
Rendkívül masszív filmélmény Aaron Sorkintól, aki nemcsak írta, de végül rendezte is a filmet.
A forgatókönyve régóta hollywoodi berkekben forgott, Spielberg, Greengrass és hasonló kaliberű rendezők voltak hozzákapcsolva, de végül sehogy sem akart összejönni a film, így Sorkin, gondolom megelégelve a bénázást, maga ült a rendezői székbe és összerántott egy emberemlélezet óta nem látott színészi gárdát egy igaz történet alapján készült tárgyalótermi drámához és ezzel az év eddigi legjobb filmjét hozta össze.
Mert ez bizony minden, ami miatt Sorkint szeretni lehet. Ahol kell, a mérnöki precizitással megírt dialógusok pörgetik a cselekményt, máskor lelassul a film, hagyja ülepedni a látottakat és hallottakat, nagyrészt lineáris, de néhol mozaikos szerkezetű, flashbackekkel segítve a jobb megértést, amire szükség is van, mert nem egy egyszerű téma és nem tesz szívességet a könnyebb érthetőség kedvéért, amerikai jogi szövegek követik egymást egymás hegyén-hátán, de mégis érdekes tud maradni, nem lesz száraz blabla az ember fülének és ez egyrészt az író-rendező zsenialitásának, másrészt a színészeknek köszönhető.
A színészek pedig, az istenadta színészek... Mintha Hollywood legnagyobb szuperhős csapatát hívta volna össze Sorkin, olyan csapat verődött össze abba a terembe. Mark Rylance, Frank Langella, Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt, Sacha Baron Cohen, Michael Keaton, Yahya Abdul-Mateen II, az egy négyzetméterre jutó díjakat és jelöléseket ember legyen a talpán, aki össze tudja számolni és nem is kellett csalódni bennük. Nem tudok kiemelni senkit külön, mert az egész tárgyalóterem kémiája, a sokszor robbanásig húzott feszültség a felek közt páratlan bemutatót tett lehetővé mindenki számára és valahogy az volt az érzésem, hogy Sorkin tudatosan mindenkinek lehetőséget akart adni arra, hogy domborítson, amit kivétel nélkül minden kulcssszereplő meg is tett. Tökéletes játékot mutatott a teljes gárda, nem csak a nagy nevek, de a többi színész is tapsot érdemel.
A történet amúgy alapvetően ráférne egy szalvétára: nyolc ember tárgyalását követjük végig, akiket 1968-ban egy Chicago-i elfajult tüntetés miatt akar elítélni a politika és miközben zajlik a tárgyalás maga, felidézzük az eseményeket, ki hogyan jutott el idáig, mi is volt ez az egész fennforgás. Sokszor Guy Ritchie gyors, pattogós, szemet a tévére szögező stílusa jutott eszembe, máskor Spielberg hasonló filmjeire emlékeztetett (Amistad, Lincoln, Bridge of Spies) és soha nem volt unalmas, ami pedig hatalmas tiszteletet érdemel, hogy nem csábul el, nem lesz pátoszos, pedig lett volna alkalom rá, de inkább végig kritikus marad az egész eljárással szemben.
Mestermunka ez egy mesteri elmétől, rengeteg olyan mondattal, amiről külön-külön is érdemes lenne elmélkedni és legalább két olyan jelenettel, ami hihetetlen számomra, ha valóban megtörtént akkor és ott. Nem egy könnyű film, nem egy könnyű témáról, de mindenkinek ajánlom, aktualitása okán végképp.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
devil-k
nagyúr
Boszorkányok (1990)
The Witches
5/10
#értékelés
Gyerekkorom egyik legikonikusabb filmje a témában, bár felnőtt fejjel ezt is csak a nosztalgia szépíti meg, semmi más. Érdekes, hogy a kategóriák között nincs ott a horror tag, pedig az is lenne rá nem kicsit. Igazából a történetvezetés gyenge, a film kidolgozása gyengébb, de a hangulata az mindent vitt 1990-ben. Megnéztem a 2020-as változat trailerjét is, hát, nem kaptam kedvet hozzá, hogy megnézzem.Greenland- Az utolsó menedék
Greenland
5/10
Szokásos. pár évenkénti katasztrófafilm, ez kicsit átlagosabb, mint a többi. Szerintem az ilyen kategóriájú filmekből inkább mini sorozatot vagy rendes sorozatot kellene készíteni. Egyébként van ilyen, amit érdemes is megnézni?- mozi bolondéria -
-
paatrick
őstag
Social Dilemma
Nem tudom miért van ennyire túltolva a hype körülötte. Én egy reggeli műsorban hallottam róla, aztán pár nappal később egy fószer egy előadásban nyomatta hogy milyen jó nézzük meg.
Hát max aki barlangban élt az elmúlt 10 évben vagy kb leszar minden ami nem az ő kis világa (rengeteg ilyen ember van ) azoknak tudott újat mondani.
Amúgy szerintem semmi olyan nem volt benne amit eddig ne tudtunk volna, vagy nem dolgozták föl eddig film/dokumentum/youtube videó formában.Love and Monsters (2020)
Nem tudom ki rakta be ide pár hete/hónapja a trailerét de én felírtam magamnak a naptárba és amint kijött meg is néztem.
Aki egy ilyen filmet látott kb látta az összeset szerintem ez játékban sokkal izgalmasabb lehet, bár nem szoktam játszani.
Szóval 1,5-2 órában nehéz újat hozni, ettől függetlenül érdemes volt megnézni tetszett. Lehetne második része. A CGI "szörnyek" jól néznek ki, bár sokféle nem volt benne.
Kalandfilmnek bőven jó.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Peterhappy
őstag
válasz paatrick #138167 üzenetére
@Social Dilemma:
Épp ma délután láttam, voltak elgondolkodtató részei, de sok újat valóban nem mutatott.
Esetleg AI és algoritmusok terén ijesztőbb a kép, mint amilyennek én eddig láttam/gondoltam, de az is igaz, hogy nálam a "social függőség" kimerül a Mobilarénában, FB-t stb. nem használok, csak Youtube-t, azt viszont fizetősen-reklámmentesen, és elsősorban zenehallgatásra, úgyhogy a videóajánlások nem különösebben hoznak lázba (vagy olyat dob fel, ami érdekel, vagy olyat, amit ignorálok).De csak a baráti/ismerettségi körömön végignézve (nem valami nagy) is meg tudnék nevezni jó pár illetőt, akinek ezt házi feladatként adnám fel.
Tetszett, hogy elsősorban épp azok hirdették az igét, akik korábban az asztalt túloldalán ültek, ráadásul nem a legkisebb irodai aktakukacok, telefonos operátorok, hanem bizony nagyon komoly beosztású arcok. De épp emiatt néha kissé álszentnek tűnt a cucc. De mindenképpen megérte megnézni, kevésbé hasznosan is töltöttem már el másfél órát az életemből.
-
Viszlát
addikt
válasz Bad Pritt #138164 üzenetére
Remekül összefoglaltad, mindennel egyetértek. Sorkin zsenijének egyik fő alkotóeleme, hogy eszméletlen jól tud bánni sok karakterrel egyszerre, miközben nem veszik el a lényeg mint oly sok filmnél, nem kaotikus a végeredmény. No meg jellemző rá, hogy a színészei a keze alatt nyújtják életük egyik legjobb teljesítményét. Személy szerint nagyon örülök, hogy a rendezőként is a mozi felé fordult, ezen a témán pedig különösen érződik, hogy nagyon közel áll a szívéhez (lásd pl. a Newsroom-ban az Occupy Wall Street mozgalommal kapcsolatos részeket). Sokszor mondogatom baráti körben, hogy bárcsak lenne egy Sorkinunk nekünk is, aki hozzá hasonlóan tudná megragadni a lényeget és átadni azt érthetően és intelligensen.
The Trial of the Chicago 7 (2020) - 9/10
A chicagoi 7-ek tárgyalása
#értékelés[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
gyuromoj
veterán
-
Mik76
senior tag
Nagyon regen lattam ezt a filmet, igaz akkor sokszor megneztem. Igy tobb mint harminc ev tavlatabol azt mondanam teljesen jol mukodik, marmint ertelemszeruen a nem tul kiemelkedo alkotasok kozott. Szokas szerint a gyereknek kerestunk olyan filmet amit meg tud nezni nyolc evesen, es nem teljesen elmebeteg vagy eroszakos, vagy meg a koran tul mutatoan feszegeti a nemiseg temakort.
Persze azota minden nap szkanderozni kell vele, es valahogy mindig legyoz... Vannak dolgok amik ugyanugy mukodnek ma is mint az en gyerekkoromban.
A pozitivum, hogy vegre megertettem mindent amit mondanak, mivel ezuttal a prime-on lattam fullhd-ben, nem pedig az agyonmasolt alamondasos vhs kopiat. Par dolog ertelmet nyert.
6.5/10http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Pitterix
őstag
válasz Mik76 #138176 üzenetére
Annak idején mi is nagyon szerettük. Sokszor leadják a tvben, de ma már nálam megkopott. Öcsém a legkisebb akkor kamionsofőr akart már lenni. Aztán belekóstolt és felhagyott vele. Másik öcsém meg nagy Sly rajongó lett..Én meg azt hittem, mindenkit legyőzök úgy, ahogy ő a filmben.
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Mik76
senior tag
válasz Tibiajax #138138 üzenetére
Ez a Videodrome mar vagy 15 eve szerepelt a hosszu listamon. Meghoztad a kedvem, megneztem. Hat Cronnenberg nem hazudtolja meg magat az mar biztos... Nagyon beteg egy film ez, a szokasos zugo-bugo hangokkal, kozeli veres es idegeket borzolo kepsoraival. Azt mondjuk nem tudtam hogy James Woods a foszereplo, ez segitett vegignezni.
Amugy nalam ez egy az atlagnal picit talan fejlettebb B horror, szoval klasszikus nem lesz nalam belole. Azert kocsi hogy atloktel a lelektani korlaton. Te meg a youtube azzal hogy fent van ingyen...
5/10http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
gyuromoj
veterán
-
gyimger
őstag
válasz gyuromoj #138181 üzenetére
Amúgy nem indult rosszul és tényleg érdekesnek találtam, de hamar lejtmenetbe kezdett és alaposan összeesett a végére.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
fant0mi
őstag
Szall a kakukk feszkere
Regi adossagom volt. Paredes a szinjatszas, elismerem. De engem nem fogott annyira meg, hogy meg egyszer valaha megnezzem. -
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
válasz Peterhappy #138192 üzenetére
Hat nem egy lelekemelo darab az biztos...
Nekem az ilyen nagyon lelekprobalo darabok amik nagyon alkalomadtan kerulnek megnezesre a Melancholia, A.I., meg a Grave of the Fireflies.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Peterhappy
őstag
válasz Mik76 #138193 üzenetére
A Grave of the Fireflies-t három perc után kikapcsoltuk, mert Feleségem rájött, mit akarok vele megnézetni és azt mondta, ehhez Ő most nem túl erős. Ez volt tavasszal, még én is gyűjtöm az erőt.
A másik kettőt nem láttam.Az én listámon a Faun labirintusa az a tétel, amit kb. tíz év után idén volt elég erőm újrázni és szerintem most megint tíz évig látni sem akarom (de attól még az a film egy CSODA).
De ilyen a Song of the Sea is . Ezeket szerintem mindenkinek látnia kell(ene) legalább egyszer az életben, a maga módján mindkettőt - a Száll a kakukk...-kal együtt mindhármat - filmtörténeti remekműnek tartom.(bár ott nem javított a dolgon, hogy közben Édesanyám elhunyt) -
Mik76
senior tag
válasz Peterhappy #138194 üzenetére
+1 a Faunra.
Nejednek sikerult meg idoben kiugrania. Jok az osztonei.Ja es meg kimaradt a We Need to Talk About Kevin.
[ Szerkesztve ]
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
nagyúr
válasz Mik76 #138185 üzenetére
...és #138192 Peterhappy: nekem úgy tűnt, értem a filmet, pont azért nyomott annyira le. De nyilván a könyv sokkal részletesebb tud lenni. Alkalomadtán műsorra tűzöm, csak most kisajátították az olvasásra fordítható időmet a szófosó űroperás britek
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Asszociációs játék. :)
- Hogwarts Legacy teszt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest