Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Huu, előre elnézést a rajongóktól, de ha már szegény Potter kapott, akkor a galaxis is kapja meg a magáét. :)

    Akkora felfújt lufi az egész SW, hogy csak na (szigorúan a filmek soráról van szó, a könyvek-játékok most nem témák, mégpedig azért, mert a mozifilmek körüli hype és tömegrohamok függetlenítik ettől a saját lábukon megálló film epizódokat)!

    Egy politikai-gazdasági korszak által meghatározott generáció találkozott egy akkoriban újszerű mesével, amit lelkesen továbbadott (mint élményt) az utódoknak. Ez az eszképista "élmény" a színvonalában és története monumentalitásában is korának kiemelkedő (egyúttal egyszerű jelképei révén könnyen fogyasztható) film, ami amúgy objektíve egy középszerűen megírt ponyva.

    A szereplői egytől-egyig annyira vannak kifejtve, mint Boba Fett, aki a "menősisakos srác". Igen, a naaagy Han Solo is ugyanennyi, és Chubakka is és Leia is, és Kenobi meg Yoda is. Darth Vader és Luke is, bár legalább a kettejük közti viszonyból egy drámai szálra futja. Ez az egy db tényleges drámai szál tartja életben az egész eredeti trilógiát.

    Mert azért azt lássuk be, az előzménytrilógia is ugyanezt az egy szálat lovagolja meg ugyanolyan sallanggal körítve, mint az eredetiek.

    És akkor összefoglalóan a drámáról (mindegyik filmre igaz):
    A két méterről vívott tízperces tűzpárbajok, amikben senki nem talál el senkit, a minden részben megjelenő egynagypótolhatatlanüberfegyver galaxispusztítók, és az igénytelen párbeszédek, drámainak szánt, de súlytalan bolygóhalálok (első rész eleje!), amit kb. senki le se... közröhely tárgyává kéne, hogy tegyék ezt a harmadrangú kivitelezésű viccet.

    A háttéruniverzumban rejlő hatalmas potenciál engem is bevonz, szeretném, ha király filmek lennének, de ezek gagyik. Az eredetiből van úgy negyed óra, ami feszült (Vader és Luke közös jelenetei).

    Más:
    Látványos kardpárbajok. Az eredeti háromban még klasszikus nyugati meseként a lovagok harcstílusa látszódott, az előzményben már az új divat (keleti látványos pörgés), ez meg is maradt volna, de ma már pacifizmus van, nem lehet "kaszabolászni", hanem píszendláv van, meg húsz perc sóhajtozás arról, hogy milyen csúnya a világ.

    Hát ennyi. Jól esett :)
    Kösz és bocs :R

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák