Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz crey #112200 üzenetére

    Én a női egyenjogúság kérdését nem tartom annyira súlyosnak, mint a feketék jogait. Szerintem, előbbi egy kicsit "túltót" probléma, ráadásul rendesen körbe van lihegve, feleslegesen.
    Alapvetően, a kisebb közösségekben, családokban pl, kialakul egy hierarchia, amiben többségében, a férfinek jut a vezető szerep.
    Ezt nem szabályozza senki, ez ösztönös, hogy a fizikailag gyengébb került védett pozícióba, így a védelmező hozza a döntéseket.
    Ellenben például, a családról a nő/anya gondoskodik, így pl sok esetben, az anyagi jellegű döntéseket, a nő hozza és/vagy közösen hozzák, de szinte sosem a családfő egyedül.
    Ez is egyfajta hierarchia, ami a természetességénél fogva tökéletes.
    Ezen, szerintem, semmiféle mesterséges erőlködéssel nem érdemes javítani, mert nem biztos, hogy jól sül el.
    Azt gondolom, hogy ha a nő egyenrangúvá válna a férfivel, akkor a gyermeknek is meg kell adni ugyanezt a jogot, és minden hétvége halloween lenne :D (by Al Bundy)
    Ezen felül én azt hiszem, hogy egy egészséges hierarchiában élő család tagjainak, nincs okuk az aggodalomra. Egy rendes családfő, aki a gondjaira bízott család boldogságát keresi, úgy is demokratikus döntéseket hoz, és kikéri azok véleményét, akiket szeret.

    Egyébként meg sallangmentesen, nekem az a véleményem, hogy ha ezért küzdenek, hát adjuk meg nekik :) Csak egyszer fogalmazzák meg pontosan, hogy miről lenne szó. ;]

    szerk:
    Ezt persze a jelen állapotra írtam, nem az 50-es, 60-as évekre vonatkozóan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák