Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    Dude: bő egy éve jó mélyen a pohár fenekére néztem egy amerikai csajjal, California büszke szülötte, a szimpátiát szókimondása, illetve a nem tipikusan képmutató/álszent viselkedése alapozta meg, azóta aztán barátság is kerekedett a dologból. Ismeretségünk úgy indult, hogy egy IT finance konferencián, 3-400 öltönyös pupáknak tartott előadásában lazán elnyomott egy "fucking piece of shit" megjegyzést amikor a laptopja átmenetileg lefagyott. Ez mindössze azért érdekes, mert az ő lelkes ajánlására döntöttem úgy, hogy adok egy esélyt a filmnek, mert hát alapvetően ez pont az a kategória, aminek nagy valószínűséggel sosem állnék neki magamtól.

    Összességében véve egyáltalán nem bántam meg. Igen, a történet lezárása kissé kapkodós, igen, ismét bőven húsz év felettiek játszanak gimnazistákat, messze nem tökéletes, első rendezés, stb. Viszont a műfajban üdítő kivételt képvisel azzal, hogy egy darab modellnek beillő cheerleader, szarrá kondizott amerikai focista vagy tipikusan geek karakter sincs benne, nem a szokásos klikkes baromságról szól, nincsenek felnőtt embereket megszégyenítő szinten érett karakterek sem. Azt, hogy a kép amit lefest a "mai fiatalságról" mennyire kecsegtető, mindenki ítélje meg magának, de ugyanakkor ha félretesszük az álszentséget, akkor be kell ismerni, hogy nincs túl könnyű dolguk. Főleg egy olyan környezetben ahol sok, túl sok a pénz, ahol már a szüleik, vagyis a kettővel ezelőtti generáció is komoly identitás-keresési nehézségekkel küzdött. Meg lehet botránkozni azon ahogy a könnyű drogokhoz vagy a szexhez viszonyulnak, de az nagyon tetszett, hogy egyáltalán nem ez a film szándéka, totál természetességgel mutatja be hogyan él és hogyan boldogul néhány végzős gimis az élet adta nehézségekkel egy tragédiát követően. Zavarosak, keresik magukat és egymást, nincsenek egyértelműen jók és rosszak, hibáznak, tanulnak, dugnak, buliznak, a jövőre készülnek, de nem túltolt idióták módjára ahogy azt az ilyen filmekből megszokhattuk.

    Egy szó mint száz, pont az ilyen filmekért is szeretjük a Netflixet, ezekbe általában jól is nyúlnak bele, és hát az teljesen egyértelmű, hogy a speckó körülmények miatt születhet meg egy ilyen film, ami a hagyományos stúdiós/forgalmazós felállásban eléggé esélytelen lenne, vagy kiherélnék PC színűre és akkor odaveszne a lényeg.

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák