Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz -NoVa- #1728 üzenetére

    A trackinget azért nézzed, a legtöbb online oldalon x napod van reklamálni. Nézz utána, nehogy túllépd, mert akkor bukod a pénzed. Neked érdeked látnod hol tart, meg a trackingből veszed észre általában azt is, ha fennakadt a vámon, és ha nem jön a postától, vámosoktól felszólítás vám és/vagy áfa fizetésére, akkor tudod, hogy nem fog megérkezni.

    Én legutóbb egy USÁ-ból rendelt BT fülessel jártam így. Szépen látszott a trackingből, hogy Usákiát elhagyta, de az angol oldalra nem érkezett meg, ergó fennakadt a vámon, és felszólítás sem jött. Megreklamáltam, és visszakaptam a pénzem. Nem fog megérkezni soha. Gondolom a fószer nem mellékelt a csomaghoz vámnyilatkozatot.

    Mert hiába vámmentes adott esetben értékhatár miatt, vámnyilatkozat kell róla, akkor is vámolják, csak azt állapítják meg a végén, hogy vámmentes, de az áfa akkor is rájöhet még. Itt Angliában még vámkezelési költség is van, hiába vámmentes adott esetben, akkor is vámolják, és annak van egy alap kezelési költsége, nem egy nagy összeg, valami 8 font, de azt mindenkinek a nyakába varrják minimum.

Új hozzászólás Aktív témák