- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Szabályok:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz Lackki #49004 üzenetére
De ahhoz vásárolni is kell. Régen adtak mindenért, szavazás, várólista, de ezek elkoptak. És ha nem az első órában adtál túl rajta, akkor 0,1€-t ért max.
CS, meg TF2 kulcsok, az volt a jó biznisz úgy 10+ éve. Bár az is inkább csereberélni, házat, autót akkor sem abból vettél.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
echterion
nagyúr
válasz Dilikutya #48997 üzenetére
Én cigánykodtam így...vagyis nem pont így, de 0Ft-ból lett kb. 2,5 éves előfizum (egy éjjel kellett belefeccölnöm alvás helyett 2,5-3 órát). Aminek az utolsó éve belogolás nélkül pergett le. Soha többet ilyet, meg hasonlót.
Akkora a backlog-om, hogy az új játékokkal bőven ráérek évek múlva játszani. Mivel nem online-ozok, így ezen nem kell aggódnom.******
-
sheep
addikt
Kaptam egy nvidia pc game pass 1 hónapos kupont a kártyámhoz, de mivel van másik aktív gamepass előfizum ezért nem tudom beváltani. Nem tudom hogy át lehet-e ruházni, működik-e más kártyával, de ha vkit érdekel írjon pm-et és szivesen odaadom.
9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
sheep
addikt
-
Egon
nagyúr
Félig off: ha szeretnék beszerezni egy Fifa 2005-öt (mindegy hogy fizikai adathordozó vagy kulcs, csak játszható legyen), arra van mód?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
AnonymusX
senior tag
PC-re? Használt lemezes lenne az egyetlen esély apróhirdetésekben, bolhapiacon, garázsvásáron. Azonban erősen kétséges, hogy akár maga a játék, akár az alkalmazott DRM működne, ugyanis bizonyos DRM megoldások nem működnek Windows 10-11-en. Ehhez szerintem egy retro XP-s gép dukálna.
Letölthető formában nem hiszem, hogy létezett, mert olyan régi, mikor még a steam is gyerekcipőben járt (lehet az EA akkor még nem is árult ott játékot), az EA saját kliense pedig a kanyarban sem volt.
Amúgy rákeresve a neten abandonware-nek írják.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz AnonymusX #49016 üzenetére
Az abandonware erősen városi legenda kategória. A FIFA széria esetében pedig még a régi kiadó is létezik. Az abandonware ugyanolyan warez mint a többi. Attól, hogy a feltöltő nem tud róla, még nem jelenti azt, hogy nincs jogtulajdonos.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
addikt
A múlt héten valaki írta itt, hogy a héten állítólag, az Epicen ingyenes lesz a The Callisto Protocol. Én most néztem, de nagyon nem így látom, vagy valami más varival lesz csak ingyenes, mi a dörrenet ez ügyben?
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
FunPro
őstag
válasz Dilikutya #49021 üzenetére
Inkább szürke zóna, mintsem warez. Elméletileg jogvita miatt is lehet egy játék "abadonware". Például, a régi fifának lehet van fejlesztője/kiadója=jogtulajdonosa, viszont a benne elhangzó zenéket már biztos nem licenszeli a valaki, így ha akarna se tudna jogi lépéseket tenni egymaga. Nem vagyok jogász, de ide valami csoportos per kéne az összes jogtulajdonossal.
Másik jó példa a black & white, ami állítólag azért nincs fent gog-on, mert nincs egyértelmű jogtulaj. Ea a kiadó, de a licensz nem náluk van, viszont a másik akárki sem tudja, hogy kinél van. Kész agybaj! Ki fog velem pereskedni?
Végül ott van a deadpool játék, aminél megvan a fejlesztő, de ők bukták a karakterlicenszet. Ha letöltöm a játékot, ki ellen vétek? A fejlesztő vagy a marvel ellen?
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
Dilikutya
félisten
válasz FunPro #49024 üzenetére
Deadpool fejlesztője irreleváns, a játék jogai az Activision-nél vannak, illetve most már Microsoft. Ők valamire készülnek ezzel is, meg egy régi Marvel játékkal is.
A FIFA-kat belsős csapatok csinálják, megint csak mindegy a fejlesztő. A kiadó az EA, a zenéket újra lehetne licencelni, vagy cserélni, ha akarna vele valaki foglalkozni. Abszolút nem szürke zóna.A Black & White-ot nem tudom.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz FunPro #49024 üzenetére
legegyszerűbb megvárni a ~70 évet /s
A szerzői művet a szerzői jog csak meghatározott ideig védi, ez azt jelenti, hogy az alkotás a szerző életében és halálát követő hetven éven át részesül védelemben, ez a védelmi idő. (Szjt. 31.§).
Ezt a hetven évet a szerző - illetve ha a műnek több szerzője van, akkor az utolsóként elhunyt szerzőtárs - halálát követő év első napjától kell számolni. Ha pedig a szerző ismeretlen, a védelmi idő a mű első nyilvánosságra hozatalát követő év első napjától kezdődik.
Ez azt jelenti, hogy a védelmi idő elteltét követően a mű közkinccsé válik, azaz azt bárki engedély nélkül felhasználhatja. Fontos megjegyezni, hogy az elhunyt szerző emlékét sértő magatartás ellen a védelmi idő lejártától függetlenül felléphet az örökös vagy az érintett közös jogkezelő, illetve érdek-képviseleti szervezet, ha a magatartás sértené a szerző névfeltüntetési jogát."Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Dilikutya
félisten
válasz Dilikutya #49025 üzenetére
A Black & White-ot az EA adta ki, illetve Mac-re a Feral Interactive. A Lionhead volt a fejlesztő, az megszűnt, úgy látom, több utódja is van, viszont ők meg a Microsoft-hoz tartoztak. Peter Molyneux maga pénzelte a projektet. Nem lennék meglepve, ha a Microsoft ülne a játékon.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Fanatical oldalról ingyen behúzható az Intravenous játék.
Mivel nekem már megvan ide is írom a kódom, ha valaki nem kattingatna...
ZIW*A-F0IMR-EFBMD
*=6"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Dilikutya
félisten
Intravénás Steam kulcs, augusztus 29-ig él:
F(100-2)GD-NJCMG-BNR(2*3)ZA zárójelekben szereplő művelet megoldása kell a zárójeles rész helyére, és van egy Intravenous játékod. Köszi, és szívesen!
-
FunPro
őstag
És ide most belevonom a #49025 hsz-t is, aminek a végén van egy kulcsmondat. "a zenéket újra lehetne licencelni, vagy cserélni, ha akarna vele valaki foglalkozni".
A nintendo például ezért támad és támadhat meg mindent és mindenkit, aki az engedélyük nélkül terjeszti a régi játékait, mert ott mindent egy az egyben ők birtokolnak. Nincsenek jogi nézeteltéréseik másokkal.
Az abandonware valóban egy tákolt fogalom, és elméletileg addig létezik, amig a jogtulajdonos nem tesz lépést annak érdekében, hogy a játék ismét forgalomba kerüljön. Például, ha az említett deadpool játék esetében az akárki újra licenszelné a karaktert a marveltől, vagy a régi fifában kiokoskodnák a zenéket, akkor már nem tartozna eme fogalom alá. Ameddig viszont ezt nem teszi meg valaki, addig a vélt jogtulaj is furcsa helyzetben van. Igazából azt a kérdést kell tisztázni, hogy az adott címnél van-e valaki, aki ha akarná, akkor azon nyomban újra forgalomba hozhatná-e a terméket, mindenféle macera nélkül. Ha nincs ilyen entitás, akkor ellenem sem fog senki fellépni illegális másolat terjesztése és birtoklása miatt. Ezért mondanám szürke zónának, mert ha nincs ember a földön aki jogosan bepereljen, eljárás sem fog indulni ellenem. Magyrország erre egyébként rá tesz még egy lapáttal, mert (ha jól tudom) idehaza a letöltés nem illegális. Az internetről azt töltesz le amit akarsz, ameddig nem osztod meg mással. Persze, ha a jogtulajdonos ezt megneszeli és eljárást indít miatta, az már más kérdés.
A csavar a dologban ha minden igaz az, hogy ez a tákolt fogalom ezen a ponton ér véget. Másolat terjesztés és birtoklás. Nem használhatod fel saját tartalom gyártásához, nem adhatod el saját név alatt, nem módosíthatod, mert ezekbe a dolgokba már könnyebben bele lehet kötni. Márpedig, ha játszani is szeretnél egy játékkal, akkor kénytelen vagy megkerülni a mindenkori másolásvédelmet, amiért viszont már kaphatnál jogi pert a játékhoz társuló licenszszerződés alapján, mert ot egyértelműen meg van jelölve, ki a sértett.
-
FunPro
őstag
válasz Mr.Csizmás #49027 üzenetére
Ezt gondolom ország válogatja. Magyarországon megjelent/publikált dolgoknál a 70 év a védelmi idő, a disney viszont 95 év után vesztette el az eredeti mickey egér licenszet, így arra tippelnék, hogy amerikában már 95 év a védelmi idő.
Szóval azt is érdemes lehet figyelmebe venni, hogy mely ország szabályai vonatkoznak egy adott produktumra. Még lehet az is számít, hogy a megjelenés évében mi volt a jogszabály.
Mindegy, ez nagyon off topic, és én szerintem itt be is fejeztem az offot.
-
Dilikutya
félisten
válasz FunPro #49033 üzenetére
A két kiragadott példa amúgy teljesen egyértelmű, nincsenek vele gondok. A Deadpool karakter jogai a MArvelnél vannak, ő adta bérbe valamennyi időre az Activision-nek. A szoftver jogai viszont az Activision-nél vannak, ellenben újbóli licencelés nélkül nem forgalmazhatja újra. De minden jogtulajdonos megvan, működik, bármikor köthető újabb licencszerződés. Mint ahogy könnyen elképzelhető, hogy ez meg is fog történni.
A FIFA esetében is megvannak a jogtulajdonosok. Az EA, mint kiadó, fejlesztő (kb. irreleváns, ténylegesen melyik stúdió csinálta) adott. A többi esetében talán a zenék jelentik a legkisebb gondot, azokat is bármikor lehet újra licencelni. Viszont van még egy 3. fél, ez maga a FIFA. A játék idején futó idény klubcsapatait nem tudom, mennyire volt beleszólásuk, vagy minden ilyen dolgot a FIFA tart kézben, és nem kell külön az aktuális klubcsapatokkal is megállapodni 1-1 újabb játéknál. Valószínűleg így 20 év távlatából nem kérne a FIFA annyit érte, mint anno, de így sem hiszem, hogy kifizetődő az EA-nak. A régi Need for Speed játékok autó- és zenejogaival sem bajlódnak, ezért nincs valószínűleg egy régi rész sem forgalomban. Hogy magukkal a játékokkal fejlesztő szinten mennyit kéne foglalkozni még, nem tudom, rég játszottam velük, ami biztos, hogy a Porsche 2000 megy Windows 10-en, még újabb kormányt is támogat, sőt 16:9 képarányt is, bár csak 1280*720-ig úgy emlékszem.
Tehát jogtulajdonos mindenre van, csak épp nincsenek a jogok újból bérbe adva. A DRM miatt is kiesnek a szürke zónából, ezek a játékok már crackelősek voltak, ami engedély nélküli módosításnak számít.
Visszatérve a kulcsmondatomra: minden adva van, csak foglalkozni kéne vele, de legfőképp újból fizetni a jogok használatáért. Ez meg gondolom, nem éri meg a kiadónak, főleg egy FIFA esetében, Need for Speed-nél esetleg lenne benne fantázia, bár a 90-es évek részeiért szerintem nem sokan fizetnének manapság pár öregen kívül, aki még nyomta azokkal anno valamikor.
-
Golden9
addikt
#Akció
Gigantic: Rampage Edition -100%
7,130HUF0HUF HL Epic Store
The Callisto Protocol -100%23,759HUF0HUF HL Epic Store[ Szeretkezve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz Gebriel #49037 üzenetére
Kvázi 11e forintért még a Resi 8 Gold Edition is a csomag része. Nem rossz ár...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
DaVE-1
aktív tag
Azért mert a season pass kb drágább mint amiért bontásban meg tudod venni a játékot...teljes storyhoz meg kéne a "season pass" vegyed meg külön legyen valami bevételük is a csomagból..
Cd kulcsos helyeken jobb vétel ha a gold kell ,de persze ott is akcióban akkor talán 7 euro alá is beesik[ Szerkesztve ]
-
shadow1901
aktív tag
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
huskydog17
addikt
Tropico 4 ingyen van GOG-on még 68 órán keresztül.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ingyenes vagy akciós szoftverek
● Bestbuy játékok
● Bundle topik
● Steam topik
● Steam Trade topik
● GamePod #akciófigyelő
● Teljes verziós, ingyenes MOBIL játékok és alkalmazások
● Eredeti játékok OFF topik
● IndieGala groupbuy topik
Aktuális játékdealek gyűjtőhelyei:
● Isthereanydeal
● GG.deals
● Salenauts
● CheapShark
● Reddit GameDeals
● SteamDB Sales
● Steamgifts Sales
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest