Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz Franklin #16440 üzenetére

    Mert nincs csatlakozó az alaplapon. Egyébként lenne. Miért ne? Elfér, ára nincs, kárt, lassulást stb. nem okoz.
    Anno amikor selejteztem a lemezeket és a floppy meghajtót (nem olyan nagyon régen, kb. 5-6 éve), mert tudtam hogy a következő gépemben már nem fogom tudni használni, találtam egy címke nélküli lemezt. megnéztem mi van rajta (a fenti hozzáállással ez ugyebár reménytelen lett volna... :U ), és kiderült, hogy egy elfeledett fotó van rajta, a nagyapámról (nem sokkal a halála előtt készült), amit a fotós valamilyen okból floppyn adott át (pedig már akkor sem volt divat a hajlékonylemez). Nekem már csak ezért is megérte megtartani az FDD-t.
    Amúgy vannak digitális formában nem (vagy csak irreális áron) beszerezhető eredeti játékaim, DVD-n (sőt, tán CD-n is). Szoktam írni évente 2-3 DVD-t (jellemzően a gyerekekről szóló családi videókat a szülőknek, akiknek a DVD lejátszó jelenti a technika csúcsát: örülök, hogy azt tudják kezelni, mást nem is nagyon hajladók). Úgyhogy valamennyire még használom a cuccot.
    Azt viszont meglehetősen b*romságnak tartom, ha valaki arra izgul vagy arra veri a mellét, hogy neki már nincs floppyja/DVD-je/akármilye, merthogy ezzel mekkora korral haladó csávó is ő (akinek nem inge)... Persze az esetek egy részében simán megindokolható mondjuk a DVD meghajtó hiánya: pl. asztali géppel nem rendelkező, viszonylag kisméretű notival nyomulók, 5.25-ös meghajtóhellyel nem rendelkező házat vásárolók stb.

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák