- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
Lomtalanitás alkalmával találtam egy teljesen hibátlan 14"-os CRT monitort, LiteON gyártmányú, illetve egy pár pici kis multimedias hangszórópárt. Nagyon szivesen odaadnám INGYEN olyan rászoruló embernek, családnak, akiknek jól jönne, és nem tudnak 2-3-5e forintot sem áldozni rá, hogy használt piacon vegyenek.
Ezért ha ismertek olyan embert, akire illik a "leirás", és tényleg igazából használná, szóljatok.
Annak nincs értelme, hogy valamelyik vicceskedvű majom csak úgy szétbarmolja, vagy 128. alkatrésznek behúzza.PMben megtaláltok.
Köszi.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
Kis pontosítás szükséges, a félreértések elkerülése végett.
A monitor és a hangszórópár a szomszédomé, egy idős ujságiró hölgyé volt, tipp-topp állapotban van mindkettő. Most hétvégén volt lomtalanitás, és engem kért meg, hogy vigyem le a ház elé, de elkértem tőle, hogy ne legyen elkótyavetyélve, esetleg hátha jó helyre kerülhet.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz Kabirbadi #14276 üzenetére
Kedves Kabirbadi!
Ez volt az "álom" alaplapom, amit a HTPC alapjául szántam, mert ez nem csak hogy héthúszpét, de bédéötvenet is 3-8% CPU terheléssel játszik le, nem beszélve az ofiszról vagy jútyúbról.
Szuper választás.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
a legolcsóbb és leggazdaságosabb megoldás egy kombó gép, ami NAS, HTPC és torrentstation is egyben... pl. HP Proliant cucc... vagy akár egy épített darab...
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz M@trixfan #14440 üzenetére
véleményem szerint a Brazos és Llano megjelenése óta nem volt már valós érv a fogyasztás az asztalimédialejátszó vs HTPC csatában, hiszen a kb. max. 20W difi tekintve a villanyszámlát irreleváns, nem?
-
Peak
addikt
http://www.hwsw.hu/hirek/49157/amd-z60-hondo-tablet-processzor-windows.html
egész konkrétan ezzel simán lehet bitstreamelni HDMIn keresztül full HD bluray filmeket 7.1es hanggal erősítőbe és még csak meg sem izzad.
-
Peak
addikt
Igazából asztali médialejátszókból pl. a Hyundai MBox R32xx szériája rendelkezett analog TV tunerrel, koax-szal, képes volt digitalizálni analog bemenetről is, kb. 60.000 forintért árulta az Extreme Digital, és lehetett bele tenni akár két vinyót is.
Szuper kis eszköz. Majdnem vettem is egyet.Én a HTPC-vel egy pillanatot sem szivtam, hiszen szépen előre mindent megterveztem, összeállitottam fejben, aztán a beszerzés után már csak kivitelezni kellett gyakorlatban is.
Lehet kapni low-profile Hybrid TV tuner kártyákat, ami digitális és analogot is kezel, sőt USB-s külső megoldások is vannak szép számmal, saját korrekt szoftverrel.
Van akkora usbs digitális TV tuner, mint egy pendrive, 1500 forintért szállitással együtt taiwanról.
Felesleges az XBMC-n számonkérni a TVtuner kezelés funkciójának hiányát, hisz nem erre találták ki.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Srácok! Valamikor itt ezen a fórumon linkelt valamelyik kollega egy letöltés helyet, ahonnan az XBMC legfrissebb, v12.x verzióját lehet letölteni, HD audio patchel együtt. Ha jól rémlik, valamelyik fejlesztő saját leöltő oldala.
Segitenétek megint vele? Mármint a linkkel.
Köszönöm.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
-
Peak
addikt
válasz Topanka #14778 üzenetére
Vacuum Fluorescent Display
A régi videomagnókban is már használták, meg pl. a mostani házimozi erősítőmben is ilyen van.
Egy hátránya van, hogy a folyamatos használat miatt lassan halványodik, csökken a fényereje.
Én pl. ezért kikapcsolt állapotban tartom az AVR-em kijelzőjét, csak aktivitáskor villan fel 5 mp-re.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #15184 üzenetére
Mondjuk egyébként az a szép az egész HTPCzésben, hogy mivel a bele akár bedobozolás nélkül is tökéletesen működik, értsd nincs vele többé szarakodás, ezért a házzal lehet marha sokat vacakolni. Amolyan Pimp-my-HTPC mozgalom keretében.
Vannak olyan elvetemült modderek, akik pl. újrafestik a dobozokat, pl. Marvel Comics témában szuperhősök vannak festve a dobozra, és még sorolhatnánk napestig a film-témákat. (Abyss, Star Wars, Star Trek, stb.)Más.
Tegnap valamiért kékhalált kezdett dobálni a gép, amire kis tesztelés után rájöttem, hogy miért tette.
Valami oknál fogva a CPU Voltage 0,95V kevés lett neki, amit idáig használt, és feljebb kellett tenni 1,0V-ra ( A8-3870K ), hogy stabilizálódjon a helyzet. Furcsa jelenség, hogy működik 5 hónapig egy adott setupban egy számitógép, aztán egyszer csak úgy dönt, hogy "most már nem elég nekem ez a pici feszültség, aggyá' többet!".Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
ez pontosan igy van. a 4:2:2-ről 4:4:4re állitásnál szélesebb lesz a szintartomány, nagyobb a fényerő, a fehér fehérebbé válik, a szinek élénkebbek...
-
Peak
addikt
Én azért próbálgattam, mert a HK AVR460 Faroudja processzora valahogy furcsán engedi át magán a HDMI videojelet, és 4:4:4 pixelformat esetén az alapértelmezett beállitásokkal a TVn homályzónát, pixeléletlenségett okozott, összehasonlitva ha direkt kötöttem a TVhez a HTPCt.
Külön hozzá kellett állitani a TV pixelélességet, a szineket és egyéb paramétereket a 4:4:4hez via HK-AVR460.De pl. a Full RGB és a 4:4:4 között már nem láttam semmi külömbséget filmeknél.
Viszont játszani ( pl. WoW, Diablo3, Trine2, stb. ) a Full RGB pixelformattal volt jobb, szebb, élesebb.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Én Sleepben tartom a HTPCt, aktivan futó XBMCvel, és a távirányitó felébreszti a gépet.
Viszont a WakeOnLan szolgáltatás egyik hibája, ha betallózod a hálózatot egy géppel, az is felébreszti a hálókártyán keresztül a gépet, noha épp nem használnád.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
Ha egy szoftver egy adott MAC cimre/IP cimre küld WoL parancsot, akkor az természetesen csak azt fogja ébreszteni. De ha mondjuk TotalCommanderben a "Network neighborhood"ra klikkelsz, akkor egyszerűen a domain vagy dhcp-n keresztül kimegy minden a hálón lógó készülékhez egy "aggyá' jelet magadról, hogy itt vagy-e" parancs, amiben benne van a WoL parancs is...
-
Peak
addikt
válasz rbalint88 #15277 üzenetére
Hülyeség. E350 Brazos 1.5GHz Full BD50 43Mbps stream 9% terheltséggel megy. 3D verzióban 12%.
Hi10P kódolás 35% terheléssel.
MINDENRE elég a Brazos, amennyiben HTPC felhasználásra kell!Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #15281 üzenetére
simán jó az is. itt úgy is a video engine dolgozik, ami közel azonos brazos llano és trinity esetén... ott talán a hálózati forgalom miatt lehet egy picivel több, de mondom, elhanyagolható.
egy acer revo 70-el teszteltem ezeket az adatokat.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz rbalint88 #15285 üzenetére
amennyiben letöltőgépként üzemel, az esetben az SATA I/O és LAN I/O felzabálhatja az erőforrásokat, természetes, hogy attól elfogyhat a kraft médialejátszásra.
ez alapján a különbség a processzorokban annyi lenne, hogy épp hány aktiv torrentet tudsz még BD50 lejátszás mellett futatni.
egy biztos, hogy pl. 1.6os Atom proci 200 torrenttel már kiakad 100%ra.
brazos elbirna mondjuk 300at.
az a8-3870k procim meg elviszt mondjuk 800at SSD-vel. )
de ez tök irreleváns szóval ezzel tisztában kell lenni, mármint hogy ezek a APU-k tökéletesen megfelelnek HTPCnek, de ha plusz feladatot bizol rájuk, akkor már mint általános processzor kell rájuk tekinteni, azok minden teljesitmény különbségével.[ Szerkesztve ]
-
-
Peak
addikt
nem tudom hogy jobb-e, nem néztem utána, gondolom majd te összehasonlitod.
házban én a kompaktabb, paneltáposokat ajánlanám, kisebb fogyasztás miatt.
az LC-Power megoldásai nagyon impozánsak és olcsók is!Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz Enszuke #15292 üzenetére
valami gagyi anime volt 720p, bitrátát nem tudom, de a kép sem volt valami csodaszép, ergo nem gondolnám, hogy valami brutál bitstream lehet, de van ott még 2/3ad tartalék, szóval mehet följebb gondolom.
-
Peak
addikt
btw már a házimozitopikban egyszer vagy kétszer leírtam, hogy mi a difi a HDMI kábelek között és mikor milyen különbségeket okozhat. a mi szintünkön gyakorlatilag semmilyet
-
Peak
addikt
válasz #03969024 #15624 üzenetére
Llano vs. ION problémának gondoltam, de végülis ez a kereszt-teszt mutatta meg, hogy az egyforma LG TV-nken a pixel-élesség (vizszintes és függőleges) beállitása minden frissitési frekvenciához más és más.
[ Szerkesztve ]
-
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #15912 üzenetére
"Ed Parker: A madvr beállítás után meg végképp kijelenthetem, simán lever egy médiajátszót képminőségben."
Ez botrány! SKANDALLUM!!! Hát hogy mondhatsz ilyet?!?!?!
Se Sigma nincs benne, se OPPO, se HDI Dune, se Krell... hát mit képzelsz te magadról, hogy ilyeneket állitasz??!?!?![ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #15915 üzenetére
Nyáron, úgy június magasságában volt egy soros posztom erről, hogy milyen érdekes, hogy a HTPC-s topikban csak elégedett felhasználók vannak, akik élvezik a használatot, mig az asztali topik pörög a sok sirástól, anyázástól a firmwarek és bugok miatt. Előbb-utóbb mindenki rájön erre az egyszerű megoldásra. Én is imádtam az asztali cuccokat az elején, aztán folyamatosan szivtam velük, aztán 1,5 év szenvedés után elegem lett belőlük.
jut eszembe DarkKnightRises egyszerűen fenomenális! hangja 12/10 pontos!
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #15917 üzenetére
Uh pont ez tetszett nekem a hangban! Végre nem a center uralta a szobát, hanem a térhang...
Most nézem a werkfilmeket, egyszerűen az államat keresem, ahogyan felfedik előttem azokat az eszközöket, amivel engem, mint nézőt úgy terelgettek az élményben, ahogyan csak ők akarták. Mester mű ez, én mondom nektek.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #15921 üzenetére
Tudom, mindenki másképp éli meg a filmeket, de nem választható külön a "Rises" az előző részektől, t.i. ez alapjában egy komplex egység. Nolan teljesen újraalkotta a karaktert, felépítette a hőst egy új, a régiektől eltérű aspektusban.
És a HDTrackson fent van a 24bit/192kHz OST is !!! Hanz Zimmer egy isten. Na jó, félisten.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz #75912448 #15929 üzenetére
A diavetités a függőleges szinkronizálás bekapcsolva hagyásától lehet.
Azt tartsd mindig kikapcsolva.
Gyakorlatilag ugyan az, mint a 3D játékok alatt VSYNC. Az overlay sebességét, ritmusát hangolja hozzá képfrissitéshez. Elsőnek lőj be mindent tökéletesre nélküle, aztán lesz rá idő mókolni azzal is.A 23 vs 24 Hz problémája... egyszerűen azért teszi vissza 24re, mert nincs 23Hz-es desktop frissitési szabvány, 24Hz a legkissebb. De nem is kell.
Desktopon hagyod 60Hz-en, igy az XBMC menüje is gördülékenyebb, és bekapcsolod a forrásfilmhez való igazítását a képfrissitésnek.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #16034 üzenetére
Ezt a tippet már mint ha mondtam volna privátban, de az is lehet, hogy a fórumban, hogy valós fullscreent kell beállitani, mert anélkül keret nélküli ablakos módban megy, ami miatt lagos lesz, ha forrás alapú frissitést kapcsolsz.
-
Peak
addikt
Most mértem egy Gigabit LAN átvitelt, 90MB/sec volt, de csak azért, mert ennyi volt a fogadó oldali vinyó irási sebessége. Tutira ki lehet hozni akár 100MB/sec+ feletti (800Mbps) stream sebességet is.
-
Peak
addikt
TP-Link WR1043ND routerem van.
WRT firmware-rel, default beállitásokkal.
Default packet size van. nincs Jumbo frame beállitva, mert a NetGear NAS-om nem támogatja rendesen, plusz a WiFi miatt sem lehet.
LAN kártya gyári beállitású driverrel adó- és fogadó oldalon is.
103MB/sec átvitel, miközben feleségem WiFi-n keresztül streameli az RTL-ről a videokat. (hülye xfactor)[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Btw én akartam már irni/mondani itt, hogy a kevesebb, néha több, még ha nem is minden esetben.
Lehet, hogy nem kéne szarakodni külső lejátszó rutinokkal, nem gondolnám, hogy az a sok szűrő, LAV-filter, ReClocker, ReSyncer algoritmus ne szólna bele olyan szinten a képalkotásba, hogy annak már nem sok köze van az eredeti állományban tárolt képhez.
Én még nem találkoztam olyan állománnyal, amit ne tudott volna lejátszani hibátlanul az XBMC nativan, igaz nem is nézek semmilyen 3D állományt. Mondjuk lehet, arra kellhet.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #16105 üzenetére
Sajnos vannak olyan ISO-k, amiket nem szakemberek készitenek, ennek ellenére mégis pörögnek szerte a neten. Pl. belefutottam olyanba, amit a releaser BD ISO-nak mondott, belül viszont M2TS konténerbe VC-1 (Windows Media Codec) videostreamet tett, az XBMC persze, hogy megzavarodott és nem adott képet, hiszen nem igazán szabványos volt az állomány.
Ez nem kifejezetten az XBMC hibája, de kétségtelen, hogy esetleg egy külső lejátszó rutin, eltekintve a szabványoktól simán venné az akadályt a lejátszáshoz. (a VLC simán vitte pl.)Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
Én most, ha épiteni akarnék valami nagyon picit és halkat, akkor
ebben
a házban képzelném el a PASSZIV hütéses Asus Brazos alaplapot egy 64GBos SSDvel, külső paneltáppal.
0 dB zaj, nincs forgó alkatrész, fogyasztás a minimum alá csökkentve.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest