Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peak

    addikt

    válasz Paulo81 #23492 üzenetére

    No... tehát egy PC esetében van egy u.n. hangkártya, avagy hangegység.
    Annak van egy fifo rendszerű minimális adatbuffere a jobb kártyák esetén, aminek maximum 192kHz működést kell kiszolgálnia, tehát másodpercenként ennyiszer kell 2x3byte (576000) adatot kipöccintenie a digitális kimeneten.
    Csak a RAM átvitele az otthoni PCmban 22 000 000 000 byte átvitelre képes, tehát 34000x tudja túlteljesíteni a hangátviteli követelményeket.
    A CPUk belső adatfeldolgozási képessége ennél még magasabbak.

    Higyj nekem, hogy nem a gép a szűk keresztmetszet egy jittermenes digitális zenélés esetén.

    A RAMokban nano secundum késleltetések vannak, azaz 10 a -9-en, a digitális átvitel jitterét pedig pikoszekundumokban mérjük, 10-12-en értékekben.

    És mivel egy normális és tisztességes DAC teljes mértékben függetlenitve van a forrástól, mivel SAJÁT buffere van, és ami fogadóoldallal szinkronizált órajel generátorral van ellátva, ezzel is a lehető legkisebbre csökkentve a jittert, teljesen lényegtelen, hogy a PC maga milyen hardverrel dolgozik, és a koponenseknek van-e bármilyen latencyje. Egyszerűen nincs hatása egy igazi "audiophile" DAC és a fogadó oldal közti késlekedésre vagy jitterre, tök mindegy, hogy milyen processzort teszel egy HTPCbe ebben a kérdésben.

    Ráadásul arról sem beszéltünk, hogy szinkronizált vagy asszinkron digitális átvitelt szeretnél e megvalósitani, és hogy tudod-e, hogy mi a különbség és mit okoz, stbstbstb.

    És hogy alátámasszam, csak nézd meg az asztali lejátszókat. Egy sima 400MHz-es 32bites Realtek mediachip is tud 192kHz/24bit streamet. Ott sem a processzor a szűk keresztmetszet.

    Na de majd még páran biztosan irogatnak még.

    [ Szerkesztve ]

    Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

Új hozzászólás Aktív témák