Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz ZozzV6 #55708 üzenetére

    A fényképeken elég szűknek látszik.
    A digitális gépek 6-7 blendényi fényt tudnak rögzíteni, a szem meg alkalmazkodik ezáltal sokkal többet. Ha hdr fotót csinálsz, azzal közelebb kerülsz a valóság látványához, és ha egy képpel a lehető legjobban megközelítem az élő látványt, azt én nem tekintem csalásnak, hanem a fényképezés korlátainak átlépésével egy jobb eredménynek.
    Azzal egyetértek, hogy nem a számok a fontosak. A lámpa egy célt szolgál, fényt ad. Az élet meg számtalan körülményt képes produkálni, amikben másféle paraméterekkel kell a fénynek rendelkeznie. Ahogy korábban írtam, egészen szűk fénnyel is lehet kartávolságban dolgozni, csak mozgatni kell sokat a fejet. Szélesebb fénykörrel már kényelmesebb, de mozdulatlan fejjel ki tudok nézni a fénykörön kívülre, és nem fogok jól látni a fény hiánya miatt. Ha megegyezik a fénykör azzal a területtel, amit szemmozgással követni tudok, akkor fejmozgás nélkül bárhova nézek az meg lesz világítva. Világosban sem rángatjuk a fejünket mindenfelé, hanem szemmel csináljuk ezt, és akkor fordulunk oda ha szükséges. A lámpának ezt a természetes viselkedést kell szolgálnia, az a jó ha nem mi alkalmazkodunk a lámpa képességeihez, hanem a lámpa rendelkezik a szükséges tulajdonságokkal.
    Egyetlen számot sem írtam, de a lényeg benne van.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák