- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moma
őstag
válasz gyenesmartin #43149 üzenetére
Ez tetszik. És akkor ez akkus (azt jól értem ugye, hogy külön töltőt nem kell vennem, mert azzal a kábellel tölthető, úgy hogy bent van az aksi?). Eddig ez a nyerő. Egyel erősebb az mennyivel lenne drágább amúgy?
FBLLMAG: a vörös fény azért praktikus, mert ha sötétben van az ember és csak rövidebb időre kell a lámpa akkor az nem nulláza a ki a természetes sötétben látást. Ami elég lassan áll vissza amúgy. Meg igen akkor is jó, ha nem akarok zavarni másokat a fénnyel. Akár sátorban, akár kint. Az előzőn volt és szerettem.
Azt nézegetem amúgy még most, hogy súly szempontból melyik a jobb az akkus, az AAA vagy az AA-s.
Jah és visszaolvasva láttam, hogy többen említik a kubbonokat gearbesten. Ezt nem teljesen értem, hogy hogyan érdemes. Régebbi vásárlásokból vannak ezek a kupponok?
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
puhi78
csendes tag
Keresőlámpát tervezek venni, a JetBeam T6 tűnik a favoritnak. Ha minden igaz 100$ kuponnal a GearBest-en.
Tudtok ajánlani valamit hasonló paraméterekkel és árral?
Az akkuval gondban vagyok, az NCR18650B 5-6A terhelhetősége elég lehet? Vagy valami nagyobb terhelhetőségű kell bele? pl. ez jó lehet IMALENT MRB-186P30 15A vagy ez már túlzás? -
Janaboy
veterán
Na jo eddig birtam.
Rendeltem egy Astrolux k1et..
Janaboy
-
Francia91
veterán
Ezeket az akkukat rendeltem a Convoy L6-oshoz
Talán a most következő héten megérkeznek, remélem...
Legalábbis így állA kérdésem, hogy ezek érintkeznek megfelelően közdarab nélkül? Képről necces, inkább megkérdezem
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz ZozzV6 #43156 üzenetére
Réz megteszi-e mágnes helyett? A cégnél rézzel dolgozunk, van belőle dögivel
Valamint korábban volt egy link, ilyen méretű mágnesekhez AliExpress-ről, meg tudná azt valaki adni?Szerk.:
Közben találtam, ebben a méretben megfelelő lenne?[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz Francia91 #43158 üzenetére
Lemaradt a link
A szerkesztési időből meg kifutottam"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
ZozzV6
senior tag
válasz Francia91 #43158 üzenetére
Rézzel az a baj hogy nem marad a helyén. Ha tudtam volna adok mágnest a lámpa mellé. Amit linkeltél az tökéletes mágnes
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Francia91
veterán
válasz ZozzV6 #43160 üzenetére
Akkor most várok a mágnesre is...
A cégnél addig sztem tudok szerezni hasonló mágnest
Berendeltem a mágneseket, addig kitalálok valamit, amíg nem érkeznek meg[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nincs véletlenül kuponotok Acebeam UC15-re mondjuk hkequipment oldalon?
iPhone 13 Pro Max
-
vince
őstag
Izmosabb flood lámpára van tippetek? Néztem a BLF Q8-at, de az nagyon nagy, az Imalent DN70-et, de ott meg hiányzik egy lépcsőfok a módkiosztásban a 300 és 2500 lm között. Egyelőre(?) csak érdeklődöm, nincs komoly vételi szándékom
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
WestBam
Topikgazda
válasz jozsi252 #43167 üzenetére
Mondanám, hogy szuper, hogy az előre kikalkulált árba beleférünk, amit ki is fizettünk jó előre, de mikor ennyi várakozás után arról olvasok, hogy valami igazi kibalassú postával fogják feladni, akkor azért én annyira nem vagyok boldog.
Ha a kínai azt mondja, hogy lassú szállítás, akkor az mit takar? Mert a 30-60 nap az a "normál" szállítás.
Halkan jegyzem meg, hogy szerintem beijedtek, hogy mindenki visszamondja és átmegy az astrolux mf4 vonalra és máris fizeti azt, hiszen a pénz akik befizették azoknak rendelkezésre áll ha refundolnak azonnal.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
veterán
válasz WestBam #43169 üzenetére
Igen azt a részt én sem értettem hogy lassabb postával jön. Mi a fene ami annál is lassabb mint a sima Posta?? Lovaskocsi. De minél kevesebb pénzt fizetnek a Postáért, annál nagyobb az esély az elkallódásra szerintem. Nem értem miért kell ennyire fillérbaszóskodniuk a regisztrált posta miatt. Nem egy 5$ karkötőt küldenek hogy valami ócska Postai szolgáltatással küldjék el.
A hőkezelésről annyit hogy lehet gyúlékony folyadékkal is elérni? Mondjuk ha benzinnel leöntöm és felgyújtom akkor más színe lesz, mintha a munkahelyi Éterrel önteném le és gyújtanám fel?
iPhone 13 Pro Max
-
kner
csendes tag
válasz gyenesmartin #43149 üzenetére
Ilyenem nekem is van. Túrázni ez nem elég szerintem. Két okból:
- kevés és nagyon szórt a fénye
- nem cserélhető az (amúgy sem túl nagy kapacitású) akksi
Egy túrára már csak az utóbbi miatt is kiesett. Mit csinálsz, ha lemerül?Jó lámpa az NU10, csak nem erre.
Továbbá többeknek eltörött a dőlésszög állító nyelve. Egyszer össze is akarom Nektek fényképezni a Petzl megoldásával: az is majdnem ilyen, csak ők megcsinálták jól.Az Actik Core-ban meg ha lemerül a Core battery csak belepattintasz 3xAAA alkálit vagy NiMH-t és mész tovább. Vagy veszel még egy Core akksit tartalékba, valaki ezt csinálja.
-
moma
őstag
válasz FBLLMAG #43150 üzenetére
Jézusom ez a lámázás. Azt hittem veszek egyet gyorsan erre... visszaolvasgattam még és látom, hogy sokan ajánlják a Skilhunt H03-at, és ahogy látom ebben is van ez a holdfény mód. Kezdek megbarátkozni a piros mentességgel. Viszont van ebből R és F végű is ezekkel nem kell foglalkozni? És ha jól értem van egy töltős is, különben kellene pluszban töltőt venni és vinni magammal. Jól ez bonyolódik ez Mindenesetre lehet akkor nekem is ilyet kellene venni? Vagy túlzás? Elég lenne az a tizen dolcsis bőven?
(meg amúgy erről aa-sból még jókat olvastam: Manker E03H)
-
kner
csendes tag
Ahogy az előbb írtam az NU10 túrázni biztos, hogy kevés lesz. Még pályán futni is határeset vele.
Plusz vedd figyelembe, hogy míg egy cserélhető akksis lámpába 20 másodperc alatt belepattintasz egy pótakksit és mész tovább, addig egy nem cserélhetőssel ha lemerül, akkor beszoptad. -
moma
őstag
Ezt a kevés lesz-t mire érted, hogy nem világít elég messzire?
Az Actik Core tetszik eléggé, de nekem már drága lenne. Ez a Skilhunt H03 vagy a Manker a 30 dollárral már a nagyon max. De a NU10 is tetszik, csak túl sokat olvastam és elkapott az optimalizálás MEg az tetszik ezeknél, hogy ki lehet venni a fejrészből. A H03 fejrésze nekem kicsit túl soknak tűnik, de lehet jó ez a felső pánt nem tudom.
A lemerülés témához: ezeket normál powerbankokról lehet tölteni menet közben? mert az is lehetne egy megoldás, hogy kézbe veszi az ember és rádugja a kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
Bocsi, hogy belevau, de hidd el, tényleg kevés lesz túrához erdőbe az NU10. Oda rendes fejlámpát vegyél. H03, vagy valami hasonló felépítésű pipa alakú lámpát és hozzá pót akkut. A pánt nem fog zavarni, de ezt a fejen töltést felejtsd el, a lehető legzavaróbb helyen lógna a kábel, a periférikus látásod is zavarná, nem csak a fejed ahogy mocorog minden lépésnél. Márpedig hazafelé mint tudjuk mindig több lépés vezet
Nézd meg a fejlámpákat, párról már írtam, a pipa alakúak közül bármelyik sokkal hasznosabb erdőn, mint az NU10.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
FBLLMAG
senior tag
Az NU10 arra jó, ha a 1 - 5 m -t be szeretnél világítani, hogy meredekebb terepen hova rakod a kezed, de az előtted lévő utat már nem világítja be. A színjelzéseket az út melett sem fogod vele gyorsan megtalálni. A Skilhunt H03 jó lámpa, de nem AA -s, amit kerestél. Töltő, akkumulátor hozzá, és már mehetsz is.
A Manker sem rossz, ez is terít, de a fényereje 1/3, 1/4 része az általam ajánlotaknak. Az Armytek és a ZL szilikonos gumi tartói jobban bírják, és tényleg könnyűek. Az Armytek csuklópántot is tartalmaz, valamint, kivehető mágnest is. Ez is szórja a fényt, de fényárammal megoldja. Azonnali hozzáférés a 3 fő csoporthoz. Igazi túlélő. A ZL is bírja a strapát, és rendkívül könnyű.
A H03, szerintem, nem lenne rossz döntés. 😉
[ Szerkesztve ]
-
ace22
tag
Van valakinek tapasztalata a fémkapcsolós Convoy S2+ valós körülmények közötti vízállóságáról?
A gumiharangos kapcsolós alfaját Simon bemutatja jégbe fagyasztva/vízbe merítve, de mit várhatok a fémkapcsolóstól?
-
Lujo416
tag
üdv
Van egy Cree MX-110 (250w) lámpám
E helyére keresek árban, teljesítményben hasonlót (GB,Fastteches)helyekről
van most valami normális ha le szeretném cserélni?
18650 akku, zoom és a fènyereje is legyen hasonló erejű
ár olyan 3-4e (annyi volt ez a lámpa is) -
ZolkoW
őstag
nem biztos, hogy tudok hasznos infóval szolgálni, de mielőtt szétszedtem, én rosszabbra számítottam. víz alá merítést, elázást ennek is bírnia kell. ha nem bízol benne, kaphat minden illesztésnél (kapcsoló közepét kitolva) szilikonzsírt, de úgy érzem, enélkül sem annyira veszélyes. Jégbe fagyasztani azért lehet, hogy nem véletlenül a másikat választotta Simon..
Az egyiket gumigombossá alakítottam (mekkora szívás, nem ajánlom, de "rendes" világítós gombot akartam rá), azt mostam már el többször, a másikat azt hiszem, még nem.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Francia91
veterán
válasz ZolkoW #43182 üzenetére
Nekem csak a gumikapcsolós van, azt kb napi szinten mosom el, mert munkához is használom, emulziós és olajos kézzel fogdosom össze, műszak végén megy a csap alá, mosószerrel elmosom. Nagyjából második éve
-
Lujo416
tag
válasz FBLLMAG #43184 üzenetére
Tudom hogy nem 250w csak leírtam a típusát
Ha ez 300lm akkor bőven elég egy hasonló teljesítményű lámpa (persze ha van erősebb és befér 3-4 ezer közé az csak jó)
zoom is jó lenne de ha van távolra világító (szakszavak nem mennek) lámpa ami jó arra is ha keresek valamit a földön akkor azt vennèm -
Magga
aktív tag
-
Lujo416
tag
válasz gyenesmartin #43188 üzenetére
A mostani lámpám 100mig simán elvilágit de ugye ez zoomolós ezért lenne jó valami hasonló
-
snipr
aktív tag
Nicron B75-öt ismeri valaki? Nem tűnik rossz vételnek 24dollárért (link)
-
Masooo
aktív tag
válasz gyenesmartin #43188 üzenetére
Akkor mi az a lámpa ami köztes értéket biztosítana nekem? s2+ nekem nagyon tetszik, itt a hát körül, de még a fenti háznál is ahol komoly a földterület nagysága is (több 100 méter x több 100 méter) elláttam egészen messzire, 100 métert simán, bár tény, hogy 50-60 méter lehetett az a táv amin "nappali" volt a fényáradat.
A c8 akkor messze visz, 250 az szép, de mi az a táv ahonnan terít annyit, hogy nem csak egy kört látok. Mondjuk 60 métertől kinyílik, v hogyan?
Ha nem, akkor mi van a két teljesítmény között?Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
gyapo11
őstag
válasz Masooo #43191 üzenetére
Nincs olyan, hogy valahonnak kinyílik (C8). Minél messzebbre világítasz vele, annál nagyobb a fénykör, de annál halványabb is, sőt a távolság négyzetével fordítottan arányos a fényerő. Ha variábilis lámpa kell, és nem akarsz magvakulni a bika flooder lámpa által bevilágított közeltértől, akkor marad a zoom. Azzal pont annyira állítod be a fénykör átmérőjét, amennyire az adott távolságra kell.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
moma
őstag
válasz FBLLMAG #43179 üzenetére
Igen azok tetszettek, csak azok is magasabb árszinten vannak már. 30 dollár lenne nálam most a felső határ sacc. A Nitecore HA20 tűnt hasonló árúnak, mint a skilhunt, de ez utóbbinál az tetszik azért, hogy lekapható a fejpántól. De az AAA-t és a vörös fényt kilőttem
Most ott tartok, hogy ha akkus, akkor skilhunt h03 ha meg AA akkor az a Manker. És akkor NU10-et elengedtem. Igazából nem érzem teljesen, hogy melyikkel járok jobban az AA val vagy az aksival. Meg, hogy az mennyire lényeges, hogy a kuponos skilhunt nem töltős. Vagy esetleg várjak kicsit, hátha lesz kuponos.
WestBam : olvasgatom a blogot . a skilhunt H03-nál még ezek változatok zavarnak be ott a végén. Szerintem azokról egy pici ismertető tök szuper lenne még. Nekem tök magas a reflektoros és a lehajtható lehajtható diffúzoros mikor érdekes.
-
WestBam
Topikgazda
H03 RC - mint a cikkben, textúrázott TIR lencsés, van benne beépített töltés
H03R RC - reflektoros, kicsit távolabb visz viszont kevésbé homogén a fénye, van beépített töltője.
H03F RC - ráhajtható diffúzor van a reflektoros optikán, van beépített töltés. Ha rám hallgatsz elkerülöd. Az első ami le fog törni az a ráhajtható diffúzor, aztán lesz egy reflektoros fejlámpád.Mivel a "régebbi" van kuponnal úgy is az az érdekesebb szerintem, szóval ne ezeket nézd, míg ki nem alakul egy stabil 35$ körüli áruk. Szerintem a plusz töltés miatt kb. ez lesz a reális kuponos ár.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Attix70
aktív tag
Van egy régebbi lámpám (18650-es) amiben van (volt) navigáció, manapság nem nagyon látok ilyent. Tudtok ajánlani valamit?
Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest