- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
válasz spileraaa #43584 üzenetére
Akkor ENELOOP-ot keress a környékeden (nekem csak mo.-i boltokat hoz fel a kereső), vagy kérdezd meg tőlük, hogy postáznak-e külföldre.
http://kal-bau.addel.hu/
https://www.akkuk.hu/Akku-List/1.85.SAN,Sanyo-Panasonic.html?gclid=EAIaIQobChMI86L95bmn2QIVjrDtCh1P_wClEAAYAiAAEgI37_D_BwE
-
may15
csendes tag
Megy valaki ki a fehovára lámpát nézni?
-
kugyu21
senior tag
A fórumon nem olvastam ezt a márkát (Wuben), de a kuponlistában benne van.
A minőség tekintetében mit lehet tudni róla?
Használ-e valaki ilyet [link]? Esetleg valakinek van-a véleménye róla?[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
-
Masooo
aktív tag
válasz gyapo11 #43596 üzenetére
Azért, hogy ne szomorkodjam miatta, megjött az a kettő, amit két héttel korábban rendeltem annál, mint ami megjött pár napja... és elajándékoztam.
Igen, amit írtál, helytálló, én mondjuk egy aaa dura elemet tettem bele mert azt találtam itthon, a fénye jó ezeknek is, az eloxálás egyiken tök jó, másikon jó, a kapcsoló az elsőn volt kiváló, ezeken kissé pontatlan, de kapcsolgatható. Amire végül rendeltem, arra megfelelő lesz, a kocsiban létet is jobban fogja viselni mint egy liion verzió és elég is a fénye erre arra. Nem bántam meg. Ezekből is el fogok ajándékozni egyet, hisz kapható bármikor, mondjuk a 600 lument azért kicsit soknak éreztem a leírásban de mérni nem mértem, lehet.
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
gyapo11
őstag
válasz Masooo #43605 üzenetére
Ha én 1.2 V-on mértem 1 A-t, az 1.2 W, 120 lumen környéke lehet, esetleg valamivel több. Ez a U'King ZQ-X1015 verzió, van a másik elég hasonló, nem tudom egyről beszélünk-e, meg hogy van-e különbség köztük.
Viszont azt mondja, operating voltage: 3.7 V. Tehát kérdés mit csinál LiIonnal. De ha felvenne 6 W-ot, akkor egy 320 mAh-ás 10440 a kemény 1.2 Wh-jával akár 12 percig is világítana.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
törölt tag
válasz Masooo #43607 üzenetére
Kuponnal 0,69 dollár az nem pénz érte. Én is rendeltem 1et. Kiváncsi vagyok rá.
https://m.gearbest.com/led-flashlights/pp_653763.html
Megy egy ilyet is. Ez kuponnal 0,8 dollár.
Hát biztos nem egy csúcsminőség egyik sem, de ha már működnek akkor megéri.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
vince
őstag
válasz #07813632 #43608 üzenetére
A linkből töröld a ? utáni részt a wid=21 kivételével, ez így reflink.
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
ZolkoW
őstag
nagyon off vagyok, de ha van egy ártatlan honlapom, ami php kódot használ pár dologra,pl. hogy melyik fórumoldalt jelenítse meg, akkor a modik azt is kiszedik, pedig semmi mást nem csinál? csak mert ott is kérdőjel után van megadva a változó..
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
gyapo11
őstag
GB-en lámpa kupon orgia van, mindenféle, kicsik nagyobbak, kevebb és több engedménnyel.
A fb oldal linkjét biztos nem tehetem ide, gondolom tele van reflinkkel. Remélem a képpel nincs gond, csak persze nincsenek linkek.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
vince
őstag
-
vince
őstag
válasz MittuDomain_ #43619 üzenetére
javagyúgy
én $0.7-ért vettem legolcsóbban[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Azt hittem, ma megérkezett "álmaim" lámpája!
Az éjszakai használathoz minden amit csak akartam.: világító kapcsoló, és holdfény üzemmód, bekapcsoláskor.
Megjött, redőny le, koromsötét, akku bele, és láss csodát, gyönyörű kéken világít a kapcsoló, bekapcsoláskor holdfény, módokban előre hátra, elvillogja az akku állapotot, stb.
Mindezt 5 percig.
Utána a kék lidérc elkezd villódzni, aztán szép lassan kihuny..
Sebaj: új elem, kapcsoló meghúz az új Zozz-féle csodaszerszámmal, eredmény ugyanaz.
Kapcsoló kiszerel, és mivel nem értek hozzá, óvatosan 2 db AAA elemmel pillanatra lepróbáltam a kék lidércet,: tökéletesen világít.
Újból összerak, meghúz eredmény ugyanaz.
Kicserélve egy másik világítós kapcsolóra, (amiben 2 kis led világít), tökéletesen működik de a módokat összekavarja. Vissza az eredetit, és megint halál.
Kérdésem a szakértőkhöz: 1: mi lehet a hiba?
Ilyen firmware van benne katt1, katt 22: a kis lednek árthat-e 2 db AAA elemmel való próba? Azt nem tudom, hogy a kapcsolón átmegy-e a 18650-es akku 4,2 volt, és az adott áramerősség, avagy a driver ezt visszaveszi?
Magyarán próbálhatom direktbe 4,2 voltos akkuval is,Bocs a hosszú szövegelésért, és előre is köszönöm szépen a tanácsaitokat!
Amúgy a lámpa tökéletes, csak a lényeges éjjeli fény halott.[ Szerkesztve ]
-
ZozzV6
senior tag
válasz balazs1956 #43621 üzenetére
Ez érdekes. Ilyennel még nem találkoztam pedig sok világító kapcsolót építettem. Vagy eleve összekavarta a drivert vagy működött jól. Olyan hogy 5 percig jó aztán nem még sose történt velem. Próbálj reklamálni banggoodnál.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
balazs1956
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz balazs1956 #43625 üzenetére
A kapcsolóban lévő csak akkor ha az ellenállásokat a panellal benne hagyod a körben tehát a rugóra teszed a negatívot és a kapcsoló panel szélére a pozitívot. viszont több dologra is oda kell figyelni:
Ha a ledre kötöd és kihagyod az ellenállásokat a led villan egyet és elköszön az élettől.
Másik dolog és ez a fontosabb: mielőtt az akkut rákötöd győződj meg róla, hogy a kapcsoló mindenképp kikapcsolt állapotban legyen különben a vezetékkel amivel a panelhoz vezeted a pozitívot gyakorlatilag rövidre zárja az akkut és azonnal elfröccsen a kezedben vagy hegeszteni kezdesz vele vagy nagyon forró lesz és hagy ne mondjam szép sérüléseket lehet szerezni vele.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
balazs1956
senior tag
válasz ZozzV6 #43626 üzenetére
Úgy csináltam ahogy ajánlottad!
Tehát kiszereltem a kapcsolópanelt, a rugóhoz érintettem a negatívot a körbefutó érintkezőhöz pedig a pozitív sarkot.
Mindezt vékony vezetékkel, és csak 2 db AAA-s elemmel.
Így a led gyönyörűen világít. persze ezt is csak egy pillanatra érintettem oda , a biztonság kedvéért.
Előtte megpróbáltam 1 db AAA elemmel is, de arra nem reagált.
Gondolom valami minimum kell neki. Ilyen módon a led továbbra is működik, úgy hogy ez már meghaladja az én értelmi képességemet -
jézusom
addikt
Fúú gyerekek, nem tudom ez így normális ezt ennyiért?
-
ZolkoW
őstag
válasz balazs1956 #43627 üzenetére
most eszembe jutott, hogy a hátsó világítós panel csak akkor kap áramot, ha a driveren keresztülfolyik, nem? ezért kell a bleeder ellenállás a driverre. ha nincs bleeder, a kontrolleren keresztülfolyó áram állít be valami feszültséget a hátsó led panel, és önmaga között elosztva, de a kis Atmelek 1,8V alatt nem szoktak működni, ha resetel, már lehet hogy nagyobb áramot vesz fel (vagy épp kevesebbet), megváltozik a feszültségosztás, újraindul az egész, stb..
mondjuk ennek a lámpának csak hátsó kapcsolója van, szóval nem kéne sleepbe mennie a driverén az Atmelnek.. nem tudom, na![ Szerkesztve ]
-
kugyu21
senior tag
válasz Clever0 #43604 üzenetére
Köszi a BG-s értékeléseket olvastam és tisztában vagyok a zoom-os lámpák kompromisszumaival, van egyy LL zoom-os fejlámpám. Az BLF A6, Q8 és Astrolux C8 portfólióba kellene egy mindenes közép, és az ajánlott B158B- nél jobban tetszik a formája, de vajon van-e olyan jó is? Arra lettem volna kíváncsi hogy azért van-e a kupon ajánlatban mert ez is érdemes a fórumon való részvételre, vagy azért nem volt róla szó a fórumon, mert még sem érdemes oda?
-
gyapo11
őstag
válasz kugyu21 #43631 üzenetére
HaikeLite HT08? Valamelyik user videóján néztem, hogy zoom in állásban se a ledet vetíti, hanem szép kört, ami iszonyú kicsi, szóval nagy kandela messzire. És Fresnel lencsés, lapos, ettől kicsi a fej és könnyű. Viszont a lámpa szépsége nagyon ízlés kérdése, vagy tetszik vagy nem. Ott van a kuponosok között, de csak 1.5 $-t vesz le.
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
atthany
aktív tag
Convoy S2+ Nichia UV
ez most 13 dolcsi, sima S2+ már van, a pénzvizsgálaton kívül ez mire használható még? -
vince
őstag
-
-
gyapo11
őstag
válasz ZozzV6 #43638 üzenetére
Valóban, blf-en néztem egy review-t összehasonlító képekkel, gyengébb a C8-nál zoom inben, és az S2+-nál zoom outban. Mutatják is képen, hogy iszonyat hosszan kell kihúzni, a fekete cső falán a fény jó része eltűnik.
És tényleg mintha kerek lenne a led benne, azt hittem a Fresnel lencse tud valami trükköt.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
balazs1956
senior tag
válasz ZolkoW #43630 üzenetére
Köszönöm szépen az ötletelésedet, bár ez számomra már kínai visszafelé
Azért haladtam a dologban: igazából romlott a helyzet, mert már nem igaz, hogy in vitro tökéletesen világít! Itt is csak felvillan, aztán bánatosan pislákolva elalszik.
Az utóbbi időben (Westbam cikke óta) már nyolc darab kapcsolót rendeltem be, a Convoyok , , F1-ek, Blf A6, Astrolux c8, Eye X2r tuningolására!
Ezekből, csak a Convoyokban, és az Eye x2r-ben működik tökéletesen, a többi programját összekúszálja.
A nyolcból tehát megmaradt 4. Ezeket nézegetve, próbálgatva a s2-be, kiderült, hogy valami tévedés folytán a a 3x 2 db alis, és a 2 db GB-s kapcsolóból, kettő darab egy ledes, a többi két ledes kivitelű.
Nem tudom hogy lehet ez, mert alaposan visszanézve a rendeléseket, mindegyik 2 ledes kivitel, ami pedig bezavar a programba.
Nem is találtam rá lehetőséget, hogy egy ledest rendeljek.
Ezzel a kis szerencsével megoldódott (véletlenül) as S2 Astrolux problémája.
Ennek ellenére megreklamáltam, videóval mindennel ellátva.
Hogy ezen mi lehet a hiba, egyelőre nem tudom . Forrasztási, vagy led hibára gyanakszom.
Próbáltam pár képet lőni róla, hátha a hozzáértőknek mondanak valamit! -
Janaboy
veterán
válasz balazs1956 #43642 üzenetére
Nem vagyok nagy szaki de ez a led forrasztás elég csudán néz ki.
Janaboy
-
balazs1956
senior tag
válasz Janaboy #43644 üzenetére
Van hozzá aparátom, de amíg a gariztatás le nem zajlik, nem nyúlok hozzá.
Utána meg nagy kárt nem tudok tenni vele.
Aztán még arra is kiváncsi lennék, hogy ha a két ledes kapcsolóból lefejtem az egyik ledet , és a mellette lévő 202-es bigyót is, akkor egyenértékű lesz-e az egy ledessel?[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz balazs1956 #43642 üzenetére
nekem elfogadhatónak tűnik, de a hibajelenség utalhat akár rossz forrasztásra, akár törött ellenállásra, ami hol érintkezik, hol nem..
nem tudom, az egy ledes milyen, ezen tudtommal párhuzamosan van a led+ellenállás páros, tehát önálló kör mindkét ág.[ Szerkesztve ]
-
-
balazs1956
senior tag
válasz ZolkoW #43646 üzenetére
A fényképeken az egy ledes látható!
Semmi más alkatrész nincs rajta (szerintem), csak a led , meg a 202-es ellenállás(?)
A két ledesen ugyanebből a párosból van még egy, a kapcsoló másik oldalán.
Legalább is számomra tök egyforma a a kettő, az említett alkatrészeken kívül. -
ZozzV6
senior tag
válasz ZolkoW #43646 üzenetére
Én inkább az ellenállás értékét keveslem. 202=2 kOhm.
Egy világító kapcsolónál se mentem 10k alá. Van ahol 47k-t használtam bár az tényleg nagyon halvány fényű.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest