Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blountex

    senior tag

    Sziasztok!

    Új készülék előtt állok vásárlásilag, és néztem több típust, amiből végül 2 típus lett, ezt lent részletezem, na de jöjjön egy kis előzmény.
    Fő szempont a Type C, ebből pedig nincs sok, több formátumtámogatás, és olvasásra lenne legfőképp használva.
    Pocketbook Inkpad Lite jól néz ki, meg tényleg nagy, de írják, hogy iszonyatosan el van maradva teljesítményileg, szóval ez részemről kuka.
    Onyx boox Nova 3 Colorral ugyan szemezgettem, mert nagy haladás, hogy már egy jobb színes kijelzős Eink van a piacon az elődhöz képest, de PDF, képregény, manga kívül nem igazán látom értelmét, azt pedig lehet akár egy tableten is olvasni amin sokkal jobb a színhűség.
    Note Air, és afölötti könyv olvasok nagyon szuperek, de borzalmasan túl van árazva, és én nem tudnám kihasználni. Azoknak jó lehet akik pl egyetemre/főiskolára járnak, vagy sokat jegyzetelnek stb.

    Így azt hiszem marad részemről 2 ebook olvasó
    - Kindle 11th gen
    - Onyx Boox nova air (Edison ugyan az, csak butább)
    (kár hogy nem akkora aksit kapott a Nova Air mint ami az Onyx boox 3-ban van - 3150 mAh szemben a 2000 mAh). Ez visszalépés egyértelműen

    Kezdem a Kindlevel:
    Nagy előrelépés, hogy Type C kapott, nagyobb kijelző 6,8", Dark mode, és a fehérvilágításon kívül + sárgás világítás is elérhető már. Egyedül a formátumtámogatás az ami elég foghíjas, sok könyv van epub-ban, így sokszor kellene pl mobi-ba átkonvertálni ami talán ronthat a minősége? PDF olvasásra ez is már alkalmas, de jobb a 7,8"

    Ha nem lennének ezek egyértelműen Nova Air mellett döntenék, de vajon megéri a Nova Air a dupla árat?

    Nova Air:
    Sok pozitív véleményt olvastam a készülékről, hatalmas tárhely, hangoskönyv (bár ezt nem hiszem, hogy kihasználnám, ahogy a jegyzetelést sem, de ez legalább nem rossz funkció), rengeteg formátum támogatás, android rendszer ami idővel elavul, és nagyobb méret mint a Kindle esetében, talán már egy normál könyv méret.
    Úgy tudom valamivel lassabb indítás + leállás (20-30mp is lehet) + gyorsabb aksi merülés Linuxal szemben, viszont jobb a válaszidő, folyamatosabb, reszponzívabb a működés.
    Esetleg jobb testreszabhatóság szöveg tekintetében is több állítási lehetőség áll rendelkezésre

    Tok tekintetében ez szimpatikus, a mágneses tok duplaannyi és nem hiszem, hogy megéri a felárat.

    A kérdésem az lenne:
    Google Play áruházzal kapcsolatban nem vagyok tisztában, milyen könyv boltok vannak (itt elérhetőek magyar könyvek is?, ha igen milyen appból, és ez már előny a kindlevel szemben + úgy tudom lehet fordítást is eszközölni idegen nyelvű tartalom esetén)

    Hosszútáv tekintetében megéri a Nova Air a Kindlevel szemben az árkülönbözetet?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák