Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Libretom

    aktív tag

    válasz fityere #1110 üzenetére

    Mindkettő van a családban, ezért a következőt tudom mondani:
    A Kindle 4-es kijelzője szebben, kontrasztosabban jeleníti meg a betűket, a fekete erősebb bármely más típusénál, és az Amazon támogatása egyedülállóan jó (közvetlenül tudsz könyveket, cikkeket küldeni a gépre wifin).
    A Sony PRS-T2 ugyancsak kiváló kijelzővel rendelkezik, (pearl) kicsivel kevésbé kontrasztos és nem annyira fekete, de élesen rajzolt betűkkel, sokkal nagyobb tudással, mint a K4. (jegyzetelés "ceruzával", szövegben aláhúzási lehetőség, PDF áttördelés, amit nem tud a K4-es). A Sony érintő képernyője kiváló érzékenységű, nem kapacitív, tehát bármilyen nem karcolós cerka félével lehet használni. Praktikusan vannak elhelyezve a hardveres gombok, de ez a K4-esre is igaz.
    Az Amazon "háttere" elég jól pótolható pl. oly módon, hogy Dropbox "felhő" tárolóba feltöltöd az epubjaidat, és wifi segítségével onnan közvetlenül töltöd az olvasóra. Kiválóan működik.
    Méretben súlyban hasonlóak. A Kindle olcsóbb, kb. 10-15 ezer forinttal (forrástól függően), de írtad, hogy nem ez a fő szempont. Mindkét gép kevés formátumot ismer, de vannak jó programok a konvertálásra. (Pl. Calibre).
    Az Amazon a Kindle-re online konvertál (emailen keresztül). Kb. ennyi. Én abszolut Kindle párti vagyok, de a K4-el szemben a Sonyt választanám.
    Ha semmi másra nem használod, csak szépirodalom olvasására, akkor lehet, hogy a K4 jobban megéri, de ha munkához, tanuláshoz is kell, akkor a Sony jobb vétel. Szerintem a Youtube-on találsz összehasonlító videókat.

Új hozzászólás Aktív témák