Aktív témák
-
nagyúr
az elsőt majdnem sikerült elb...nom, kiderült, hgoy rossz volt az image fájl, meg is ijedtem, de a lemez olvasható lett végül is... szóval dvd decrypter rulzik, hogy végül megoldotta a problémát...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Johnsones
tag
válasz zsolt501 #403 üzenetére
szerintem a nyersanyag, az író (+vas) és a szoftver összessége adja a jó végeredményt.
én több száz princot megírtam, de minimális volt a rontási arány, viszont orig tdk-ban is találtam lukasat.
Nem mindig csak a nyersanyagot kell szidni, persze ez a legegyszerűbb. nekem kb 3-4 hónapomba és legalább 30 lemezembe került mire azt mondom, hogy 10 ből 9et tutira megírok, és le is játsza az asztali lejátszók bármelyike. -
zsolt501
nagyúr
válasz Johnsones #404 üzenetére
100%-ban igazad van csak ezt sokan képtelenek elismerni hogy a konfigjuk nem tökéletes elég ha egy instabil driver van fenn és már rossz az egéssz hiába az erős var ha gond van vele.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
nagyúr
felteszem a láma kérdést : mire jobb írni, pluszos (DVD+R), v. mínuszos (DVD-R) lemezre?
tegnap nagy elvi vitánk volt pár barátommal erről...
[Szerkesztve]Pleased to meet you - hope you guess my name
-
erdoke
titán
Írni jobb a pluszosra (valamivel még gyorsabb is a Bevezetés/Lezárás részben), tehát ha olyan asztali játékosod van, ami szereti, akkor el is dőlt a kérdés. 300 Ft a Memorex 4X +R, ami CMC Magnetics alapanyag. A Ridata is tökéletes, azt a RICOH gyártja.
A legjobb aláírás a héten
-
Met
nagyúr
Hello!
Megírtam 3-4 filmet Fibra lemezre 2xesen Neroval, megnéztem, jó volt, megírtam 4 filmet Princo lemezre 2xesen Neroval 1be nem tudtam belenézni, hogy jó e mert kiakadt az olvasó, asztaliban meg is akadt. Most megírtam 2 filmet Ritek lemezre Neroval 2x-esen, belenéztem akadt, megírtam 1xesen DVD Decrypterrel (1xesnek ismerte fel a max írási sebességet), belenéztem nem akadt, viszont amikor végig akartam nézni 15-20 perc múlva megakadt a kép.
Gigabyte író, asztali lejátszóm nincs, Sony dvdrom, power dvd-vel és mediaplayer-el is próbáltam de nem jó.
Szar az író? Esetleg egy firmware frissítés megoldja?
Leszedtem hozzá egy firmware-t innen: Bővebben: link
amin windowsos de nincs melléírva, hogy mit kell vele csinálni."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
zsolt501
nagyúr
-
adalbert1
veterán
Szerintem is fontos a jó minőségű író is. Nekem Pioneer 107-es íróval megírt Ritek ill. tdk lemezek gond nélkül mentek,ill. mennek
-
erdoke
titán
Samsung (BeAll) lemezzel kapcsolatosan van érdekes tapasztalatom. Kb. 2,5 hónapja írtam rá 4X-en filmet. Akkor rögtön bepróbáltam az asztali játékosba, ment hibátlanul, utána állt a polcon a tokjában. Nemrég kölcsönadtam az öcsémnek, aki közölte, hogy nála akad a film mint állat (Samsung asztali játékos). Mondtam, hogy akkor az olvasóval van baj, mert nálam ment gond nélkül.
Amikor visszakaptam, beleraktam az asztali játékosba (legegyszerűbb mindenevő SONY), és nálam is akadt mint állat.
Átraktam a gépbe (figyelmetlenségből az A07-es íróba, pedig mindig a Pio olvasóval rippelek), gondoltam ha sikerül valahogy lerippelni, majd kiírom egy G04-re. Az író 5,7X átlagos sebességgel rippelte, a végére 8,3X-ra kúszott fel! Tehát a lemez hibátlan, egyébként sincs rajta egy karcolás sem. Mi törénhetett vele, amitől az asztali játékosok már nem komálják? Rejtély.
Mellékzöngéje a dolognak, hogy korábban a 107D íróm (1.10, aztán 1.13-as firmware volt benne) elég lassan rippelte mind az írott, mind a préselt lemezeket. Kb. max. 2X ill. 4X sebességgel. Az A07-et az 1.15-ös firmware-rel a 8X határ sem állította meg egy írott lemeznél! Vajon ez az 1.15-ös FW sajátsága, vagy mégsem teljesen ugyanúgy van beállítva belül a két író, esetleg a FW különbözik?
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
zsolt501
nagyúr
Gyengűl az olvasó fej ereje ezért volt hasonló probléma az egyik havernak van 2 tök egyforma DVD olvasója egyet vett a másikat meg kapta ajándékba de nem ez a lényeg hanem az egyiket félre tette hogy majd jó lessz a másikat használta es egy idő után azt vette észre hogy egyre nehezebben olvassa a lemezeket illetve volt amit már be sem olvasott ekkor előkapta a másikat és láss csodát a hiba megszűnt szóval sok esetben a lézer gyengűl el és a lemez még mindig jó.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Az lehet de a haveré is fél év után kezte ezt a mókát, az nem lehet hogy maga a lézer fej rossz vagy gyenge?? Mindenesetre nekem gyanús.
-
[V]4|4jQ|2V4
csendes tag
Nekem Princo lemezeken vannak a filmek 2x-en írva nec25oo A írón ...
Eddig minden pöpec (kop-kop-kop)
Íme a lemez : Bővebben: link -
zsolt501
nagyúr
Akkor a reflexiós réteget nem komálja.
Viszont a gyári DVD-t nem szabad összehasonlítani az írottal mivel teljesen másképp készül és az anyaga is más.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
erdoke
titán
válasz zsolt501 #419 üzenetére
1. Nem hasonlítottam össze őket, bár annyira azért nincs nagy különbség.
2. Ha az általad gyanított hiba állna fönn (vagyis a lézerdióda gyengül az asztaliban), akkor az nemcsak az írott lemezekre lenne hatással. Sőt minden bizonnyal más írott lemezeknél is jelentkezne.
''Akkor a reflexiós réteget nem komálja.''
Na ja, de akkor korábban miért komálta?
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
zsolt501
nagyúr
Nos a gyári lemezeket préselik és nem égetéssel gyártják ha van mikroszkóp a közeledben akkor észre fogod a kűlönbségeket venni a gyári és az írott között még az anyaga is más az irható lemez egy igen vékony reflexiós réteget tertalmaz míg a gyári nyomott két rétegböl tevödik ki majdnem úgy mint az újra írható csak ott 3 réteg van 1 hordozó és az írható réteg illetve a 3. az újraírásnál illetve a törlésnél van szerepe.
Régebbi PC World ben volt rolla részletes írás. hogy is műkszik a dolog és mi a kűlönbség köztük, megkeresem azt a számot ameikben írtak rolla holnapra.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
erdoke
titán
válasz zsolt501 #421 üzenetére
Félreértesz, olvastam már róla, és ha bővebben érdekelne, gyorsan találnék forrást.
A reflexiónak nagyon hasonlónak kell lennie, különben nem működne az egész. Az már más lapra tartozik, hogy technológiailag ezt hogy érik el a különböző formátumoknál.A legjobb aláírás a héten
-
zsolt501
nagyúr
-
DonLeo
senior tag
Traxdata-ról van vkinek tapasztalata? Vélemény? Jó-e?
(ritek g04-es alapanyag)
200ft-ot (5000/25 db) megér nem?
De nem is az ár a lényeg, hanem a minőség, megbízhatóság.
Gondolom princo-nál sokkal jobb/megbízhatóbb.
[Szerkesztve]''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''
-
-
Met
nagyúr
Nos, vissza lett küldve az író a nagykerbe, tényleg hibás.
Már csak cserélni kell.
Valszeg ezek közül lehet választani:
NEC DVD-RW/+RW 1300
NEC DVD-RW/+RW 2500
PIONEER DVR-107 DVD-R/+R
LG GSA-4082BB
A környezetemben LG írók vannak és én is hajlok az LG-re ha nem veszük figyelembe a RAM írási tudást akkor melyik a jobb író?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Robi_73
őstag
NEC DVD-RW/+RW 2500A
PIONEER DVR-107 DVD-R/+R
Én ezek közül választanék.Elég sok teszben a NEC író végzett az első helyen!
Bővebben: linkRobi73
-
heihachi
addikt
Javítsatok ki, ha rosszul tudom, de attól, hogy valaminek köze van a ''ritek g04''-hez, attól még nem lesz jó minőségű.
Amennyire _Én_ tudom, a Ritek által gyártott G04 lemezek valóban kiváló minőségűek, azonban a nyomóformát bárki megveheti a Ritektől. Onnantól az, hogy Ő ugyanolyan technikai színvonalon és ugyanolyan minőségi alapanyagra nyomja-e a formát az egyáltalán nem biztos, de a nyomóforma miatt g04-es lemez lesz.
Lehet, hogy tévedek."Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
-
Robi_73
őstag
Szerintem heihachi erre gondolt.
Ezt írta PPéter a HWSW-n:
''Sokszor a kisebb gyártók megveszik a nyomóformát a különböző gyártókódú lemezek gyártásához, de a gyártás során nem tartják be a játékszabályokat, így hiába van konkrét kalibrációs adat a lemezen, ha maga lemez nem sikerül olyanra (a korong geometriája, az előnyomott adathordozó árok mélysége, pontossága, a hordozóréteg összetétele sérül). Itt a jó példa: hiába készít JÓ lemezeket a taiwani PRINCO cég, ha ugyanazzal a nyomóformával, ugyanolyan gyártókóddal, de silány módon legyártott bulgáriai PRINCO utánzatokkal nyomják közben tele a kelet-európai piacot az élelmes feketézők. Ugyanez érvényes egy csomó RITEK gyártókódú lemezre is: annyi köuze van a RITEK-hez, hogy onnan vették a gyártáshoz szükséges nyomóformát. De hogy a gyártás közben betartanak-e minden fontos szabályt, hogy a nyomóformával együtt járó ADIP adatokhoz, kalibrációs értékekhez passzoljon a végül kapott lemez hordozórétege, fizikai kivitelezése, azt senki nem tudhatja.''Robi73
-
Agyzuzo
addikt
válasz heihachi #429 üzenetére
''...attól, hogy valaminek köze van a ''ritek g04''-hez, attól még nem lesz jó minőségű.''
Ez igaz, de attól, mert nem ''Ritek Ritek'' az a lemez, még lehet nagyon jó minőségű, mint ahogy a fentebb említett Traxdata is remek Ritek alapanyagú lemez.Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
stann
tag
Szóval akkor pl. a lila Ritek szitázású DVD lemez tuti jó?
Vagy abból is van már gagyi?Dani
-
zsolt501
nagyúr
Volt e már valakinek negatív tapasztalata Ritek lemezekkel??
[Szerkesztve]''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
nagyúr
válasz zsolt501 #438 üzenetére
izé... én az aláírásodra kérdeztem rá, nem a nevedre...
de most a google-ban kinyomoztam, hogy ez egy eredeti Gandalf-idézet...
[Szerkesztve]Pleased to meet you - hope you guess my name
-
zsolt501
nagyúr
-
-
trancer
csendes tag
Princo és olcsó társai nem igazán nyerő választás. 1 év után előfordulhat hogy egyszerűen elvesztik a rajtuk tárolt adatot, ami igencsak kellemetlen lehet.
-
-
zsolt501
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest