Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottó58
senior tag
válasz -szabi- #14650 üzenetére
MCC 004 Taiwan-kerülöm!
Íróim valami hasonló eredményt hoztak a Tiédhez képest, Pl.: ehhez-
Régebben elég sokat rendeltem a jobb minőség érdekében, nagyot kellett csalódnom e típusban.
A CMC lemezt a 11xD,L íróim még alacsonyabb Jitterrel írják.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
pami5
aktív tag
Egy nemrég' vásárolt "régiség", Plextor+R DVD, S15J író, 8x
[/LDe ugyan ez a MID, csak Maxell+R, 7200A, 6x
(L:/dl/upc/2016-06/29/375904_n6qiyub4ahcked1x_3164-maxell_r_yuden000_t03-6x-7200a-l1_09-disc_qua.jpg)(/L)[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a papné. ...."
-
pami5
aktív tag
válasz zozopapa68 #14654 üzenetére
Szia!
Sajnos a ma kapható DVD-knél meglehetősen változó a minőség. A tesztkép dátuma szerint ez sem "tegnapi" írás.
A 110D tesztje szerint a vett Falcon Media TTH02-es MID - szerintem - minden tekintetben elfogadható.
Soha rosszabbat ne vegyél!
Remélem, az általam vett Plextor+R (Made in Japan) is jól szerepel a továbbiakban.[ Szerkesztve ]
-
pami5
aktív tag
válasz zozopapa68 #14656 üzenetére
Az ImgBurn-nél alapból a "Fájl dátum és idő használata" van beállítva, így azt kapod újra írásnál is.
Ha a "Haladó" fülnél --> a "Rendszer dátum és idő használata" van választva (a háromból a középső), akkor az írás napjának dátumát tünteti fel, nem a régit."Kinek a pap, kinek a papné. ...."
-
-szabi-
addikt
Látom csak nekem nem akaródzik összejönni a sikeres új lemez vásárlás.
Ezek nagyon jó eredmények az enyémekhez képest mit fentebb írtam.Viszont ma ellenőriztem egy régi lemezt.
Írás ideje 2005 október.
Nem tudom milyen író volt a szoftver jó eséllyel akkori nero
Az eredmény:Ez egy 11 éves verbatim lemez.
SZERK:
Szégyellje magát a cég a fentebbi eredményeimmel összehasonlítva.üdv
szabi[ Szerkesztve ]
-
pami5
aktív tag
válasz -szabi- #14659 üzenetére
Látom csak nekem nem akaródzik összejönni a sikeres új lemez vásárlás.
Jelenleg milyen lemezeid, milyen íróid vannak és azokon milyen fw. van?
Nem tekinthető szerencsésnek - azok már nem kaphatók - a régebbi, bevált márkákhoz, típusokhoz ragaszkodni.
Az éppen vásárolt típusoknál kb. 5-15 lemezt kell "feláldozni", hogy meg tudd állapítani, melyik író, fw és sebesség lesz a legjobb. A módosított fw. - ha ilyen van - néha /gyakran/ sokkal jobb, mint a gyári. Egyből "rátalálni" ritkán lehet.
Van olyan eset is, hogy egy adott íróhoz a vásárolt lemez soha sem lesz jó, mert nem "szereti".[ Szerkesztve ]
-
Nor-
tag
válasz Ottó58 #14661 üzenetére
Igen, mivel többnyire a "JAPAN" verbatimok nem kelet- illetve középeurópába kerültek.
Amikor még volt a verbatimnál ilyen, mi rendeltük, és nálunk lehetett is kapni, mivel mi rá tudtunk kérdezni hogy mi van a központi raktárjukban európában, és olyat küldtek amit kértünk.
Sajnos most már igazából szinte semmiből sincs választék, jobb esetben taiwan, rosszabb esetben ...
A prémium kategóriák jelenleg UAE jönnek, de ezt nem minden lemezre alkalmazzák, csak a tényleg drágákat gyártják ott amit a többi gyártó elcseszne ...http://itmedia.sk/
-
-
pami5
aktív tag
válasz Ottó58 #14666 üzenetére
Véleményem szerint az UME02-es lemezeket - eddig - egyetlen író sem "szereti". Hasonló lehet az "ESPERANZA" néven forgalmazott kínai termék is. Azt hiszem, jól teszed - ismerve igényeid - ha ezeket törlöd még az emlékeidből is (a hardverAprón - még - néha találsz használhatót is, elfogadható áron)!
[ Szerkesztve ]
-
pami5
aktív tag
válasz Ottó58 #14669 üzenetére
Mivel az alaplapomon van még IDE csati, használhatom a korábban újonnan vásárolt Pio 112D-t és a később beszerzett AD-7200A-t. Az UME02 lemezről nincs tapasztalatom, nem vettem. A TTH02 nálam nem igazán jól szerepelt, nem azt hozta, amit vártam tőle.
-
Ottó58
senior tag
Ez régebbi vásárlás, IT Media PRO Glossy Fullprint UAE (IT8601).
Eredetileg nem is magamnak vásároltam, csak a nyomtatási kép nagyon szép lett a fényes felületen, így tartottam meg magamnak, s az írásminőség is jobb volt a régebbi ugyanúgy TTH02-höz viszonyítva ami matt felületű volt.
Ezek szerint nem mindegy hol gyártják.
Majd írok én is a másik gépemmel (Intel 1155+IDE alaplap), ott csak az IDE-s írók vannak hadrendbe állítva.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Nor-
tag
válasz Ottó58 #14673 üzenetére
Rossz hírem van, FTI lemezből már csak a Smart White DVD-R elérhető, és nem hinném hogy lesz már másik.
Sajnos nem éri meg berendelni 2-3 millióért speciális lemezt, amikor alig lehet belőle eladni és évekig is állna raktáron mire elmenne, persze jó nyomott áron mert igazából nem sokan akarnak a minőségért pénzt adni ...Apropó "minőség".
A verbatim meg fog szűnni, azt rebesgetik a madarak.
(A lemezes részleg mindenképpen)http://itmedia.sk/
-
Ottó58
senior tag
Sajnos igaza lesz annak, aki azt mondta, hogy lejárt a lemezek kora. Lassan "kimegy a divatból", a legtöbben merevlemezre mentenek, de én szeretem egyedivé tenni az anyagaim. Lemezt feliratozni, képpel ellátni stb.
Tehát már nem lesz Glossy (fényes) lemez? Akkor lejár a DVD-re nyomtatók korszaka is. Pedig én csakis ilyen cuccokat használok már nagyon régtől.
A Smart és Foto lemezeken nem olyan szép a nyomtatás, még akkor sem, ha lakkal fedem le.
Melyik a normális lemez, ami nem 50Ft körüli, de a 200Ft alatt van, és nem nagyon matt nyomtatási felületű?» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
-
djkacor
tag
Sziasztok! Kellene egy kis segitség egy Asus DRW-24F1ST-vel kapcsolatban! Már kb.1 hete nem olvassa be a legtöbb dvd-t pedig par hete meg ugyanazt a dvd-t tökéletesen olvasta, de mostmar nem ez még egy jo pár dvd-nél ugyan így van és nem tudom miért csinálja ezt most :/ gondolkoztam azon is hogy flash-elni kéne a Samsung SH-224DB-re mert az a belseje elvileg, de nem tudtam megcsinalni azt sem sehogysem, szóval kellene egy kis segítség ezzel kapcsolatban hogy most mi tévő legyek? :/ A válaszokat előre is köszönöm!
-
Ottó58
senior tag
válasz Multibit #14680 üzenetére
A múlt idő relatív. "Lassan" kimegy a divatból nem egyik napról a másikra, lehet hogy több tíz év kell hozzá. Máig is kaphatók bakelitlemezek, audiókazetták, videókazetták, és ezek "minőségi" lejátszóit még retróként sokan használják, én is. 1989-ben VHS-re felvett ballagás még máig is kifogástalanul nézhető, miért kellene átmenteni a legújabb technikára?
Pl.1,5 TB-os Samsung Green élt 3 hónapot, ha erre mentem a dolgaim, keresztet vethetek rá, és ez így fog történni a többi adathordozóval is. 4GB-os TDK mem.kártya nyaralási fényképekkel együtt elveszett, nem lehetett menteni az adatokat, előtte való nap még működött, másnap hibás lett, akkor most melyik a biztos???
Az újabb technológiák már nem úgy vannak kitalálva, mint a régebbi időkben, minél kevesebb ideig működjön, hiszen a cél, hogy másikat vásároljanak az emberek. Ma már minden a lehúzásról szól, és nem az időtállóságról és főleg nem a megbízhatóságról.
DVD még tíz év múlva is lesz, elő fognak kerülni még a minőségi lemezek.
Erről jut eszembe: több száz darab audiót át kellene mentenem mem. kártyára? Hiszen már a minőségibb autórádiókban se nagyon van lejátszó.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Nor-
tag
válasz Multibit #14680 üzenetére
Amennyire lecsengőben van a DVD lemez, annyira tartja magát a CD, mivel a legtöbb kiadványt még a mai napig lemezen adják oda.
Az oka egyszerű, a pendrive relatíve drága, és semmi sem garantálja hogy amit ráírtak, az marad rajta, ingyen pendrive-ot meg senki sem osztogat szivesen.
Sok autorádió is csak a CD lemezt kezeli le, tehát ezekre még egy darabig lesz kereslet, mint ahogy a statisztika is mutatja, hogy nem csökken a kereslet a CD lemezek iránt.http://itmedia.sk/
-
Nor-
tag
válasz Ottó58 #14681 üzenetére
Archiválni felejtsétek el a memóriakártyát és a pendrive-ot, 1-2 év amit kibír rajta az adat, utána "megszökik" a cellák tartalma, bithibás lesz úgy, hogy észre se veszed. (semmi sem jelzi, csak játszod le a filmet és kockásodik)
3-4 év alatt már gyakorlatilag használhatatlanná válik az adat amit kiírtál rá.Sokan élnek abban a tévhitben, hogy ugyanúgy mint egy HDD-re, ha kiírok valamit, az 10 év múlva is még ott lesz.
Ez nagyon nem igaz, a flash alapú tárolás max. pár hónapos időtartamra ad "garanciát" !
(És még azt is egy szempillantás alatt eltörölheti egy sztatikus kisülés vagy egy hibás USB port)http://itmedia.sk/
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Lehet még kapni valami normális lemezeket ami használható?
Szükségem lenne egy 100db-ra kb. -
djculture
félisten
válasz Intruder A 6 #14684 üzenetére
Max elfekvő készletből. Újonnan már csak szemetet gyártanak évek óta.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Intruder A 6 #14684 üzenetére
Szia!
Biztosan vannak még ahogy lett írva 1 sorral lejjebb elfekvő készletek. Az is tény ha van még még jó vagyis UAE gyártmány esetleg Japan,talán még Szingapúri akkor azok többnyire drágák.
Ami még lhet,hogy a gyűjtőknél az aprón keress. Nekem is vannak még bontatlan minőségi lemezeim,még nem döntöttem,hogy eladóm-e vagy sem? Apró pénzért biztosan nem adom el.
Most még kapható elfogadható áron Maxell Japan lemezek. A Nor az aki ott dolgozik és ő tudja melyikből mi mennyi van? Ami nekem van abból már egy sincs a raktárukban lévén már nem gyártanak olyat. -
Sdi
addikt
válasz -szabi- #14664 üzenetére
Mivel ezek a lemezek, csak névben voltak verbák, ezek taiyo yuden lemezek voltak. A yuden több cégnek is gyártott lemezeket, pl. a JVC-nek is. A 8x-os korszakban a világ legjobb lemezeit gyártották.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
M107
addikt
Úgy látom a dvd lemezek piacán már nincs eget verő új dolog.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
verybigboy
senior tag
Ez így igaz! A valaha gyártott legjobb szériája volt a Taiyo Yuden-nek a 8x-os széria. Ezt követően sajnos a 16x-os már nem tudta azt a szintet hozni ... valószínű költségcsökkentésre volt szükség, abból meg ennyit lehetett kihozni. Nem is volt annyira "stabil" széria, nem voltak egyenletes minőségűek az ebből a szériából kikerült nyers lemezek.
-
musli26
tag
Keresek DVD-t fényképek,családi videók tárolására?
Milyen fajta az ajánlott?
Köszi[ Szerkesztve ]
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
jeni
félisten
válasz musli26 #14690 üzenetére
Az a jó lemez amit a verybigboy és én jómagam tartunk otthon. Ha valaki szépen kéri akár eladásra is. Természetesen még vagyunk páran. Az ITmedia kínálatában vannak par archiválásra alkalmas lemezek. Azok legalább 200Ft/dv hanem több!
Pletyka azerint az M-Disc lemezek 1000 évig megőrzik a rá írt adatokat. Ehhez megfelelő író (Lg szabadalom?) és megfelelő lemez is kell. M-DISC lemezből talán a Verbatim. Lehet,hogy van más gyártó azóta a porondon.DVD lemez:
Talán a Falcon Media Pro széria[ Szerkesztve ]
-
INMOTEP
őstag
-
G@ben
addikt
Szeretnék DVD-t venni, de elbizonytalanodtam. Eddig Verbatim-R-est vettem, de most olvasom, hogy már nem annyira jók. Viszont ezt ajánlottátok, de nem tudom, hogy az íróm szereti-e: TSSTcorp SH-222BB. Szerintetek?
Illetve a nyomtatható lemezre is lehet filccel írni? Soha nem használtam még ilyet.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
pami5
aktív tag
A hajdan jó minőségű Verbatim mára már alaposan lecsúszott, nem lehet az ajánlottak között említeni.
Az ajánlott lemez árban és minőségben is jónak számít (Taiyo Yuden alapanyag és MID), én is használom, igaz, hogy nem az említett íróval.
A nyomtatható lemezre is írhatsz alkoholos filccel és ha a MID azonos, nem gyengébb a sima DVD-nél.[ Szerkesztve ]
-
Ottó58
senior tag
Olyan lemezen én is gondolkozok. Tennél föl tesztképet?
"A nyomtatható lemezre is írhatsz alkoholos filccel és ha a MID azonos, nem gyengébb a sima DVD-nél."- általában nyomtathatót használok egyedivé téve a lemezeim, de a filcet nem lehet úgy letörölni, mint a nem nyomtathatóról, ha esetleg másként írnád a címet, nyoma ott marad a rétegben. Ahogy írtad, nem a felület, hanem a MID határozza meg a lemez minőségét.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
sa3ndor
csendes tag
Szerintetek ok ha vadiúj win7 telepítőt nem ismeri fel a gépem? Minden más dvdt igen és még a bootolási sorrendet is dvdre változtattam. A lemezt ebayon vettem vadiúj microsoftos matricával és az eladó nem hiszi, hogy ez történt. Angliában van ez, ahol az ebayes vásárlásokat szigorúan veszik. Kösz a válaszokért.
-
sa3ndor
csendes tag
Szerintetek ok ha vadiúj win7 telepítőt nem ismeri fel a gépem? Pördül néhányat aztán megint próbálja és néhány kísérlet után kihagyja és továbblép. Minden más dvdt igen és még a bootolási sorrendet is dvdre változtattam. A lemezt ebayon vettem vadiúj microsoftos matricával és az eladó nem hiszi, hogy ez történt. Angliában van ez, ahol az ebayes vásárlásokat szigorúan veszik. Kösz a válaszokért.
-
pami5
aktív tag
válasz Ottó58 #14696 üzenetére
A Maxell DVD+R 16x 100cw *Printable* TAIYO YUDEN (made in japan, eredeti!) MIDUDEN000-T03-00 teszt képe, nálam:
AD-7260S, 6x írás;
Pioneer 215L (S15J) 8x írás;
G@ben kérdése az volt, hogy "a nyomtatható lemezre is lehet filccel írni?", erre válaszoltam., hogy igen. Általa említett írót nem használom, nem tudom, azzal milyen eredményt kapnék ezen a MID-en."Kinek a pap, kinek a papné. ...."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest