Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M107

    addikt

    válasz FishAir #13010 üzenetére

    :R

    Pluszos lemezt érdemes venni asztali játékosokhoz?

    - Teljesen mindegy ez ma már nem szempont,

    A pluszos és mínuszos DVD között csak az írás iránya a különbség. Az egyik az óramutató járásával megegyezően, a másik ellentétesen ír. Mindezt csak azért, mert anno a nagy cégek nem tudtak megállapodni az irányt illetően.

    Manapság már az írók/olvasók kezelik mindkét fajtát, de azért ajánlott megnézni, hogy kinek mit kezel az asztali dvd-lejátszó, az a biztos :)

    "
    Maga az írás túl sokban nem különbözik, ha a DVD+R és DVD-R korongok írását részleteiben elemezzük. A menet közbeni sávkövetés módszere eltérő csöppet, itt a DVD+RW szabvány előnyben van, ugyanis az előre rögzített ''sorvezető'' más rendszerű. Az írás menete elvileg rugalmasabban programozható, ezért ment egyszerűbben a menet közbeni minőségellenőrzés implementálása, és a külöböző, gyors írási sebességet biztosító (P-CAV, Z-CLV) írásmódok bevezetése. Ezért tudta a DVD+R formátum hamarabb elérni a 16x-os tempót (mára a DVD-R teljesen beérte). A lemezre rögzített adatok logikai és fizikai kódolása (adatrögzítés, hibajavítás, szektorok) természetesen megegyezik mind a két szabványnál, hiszen ezeknek a paramétereknek minden tekintetben az '''alap'' DVD formátummal kell megegyeznie.

    Ha már megírtuk őket, nincs számottevő különbség a DVD+R és DVD-R lemezek között a minőség tekintetében. A megírt lemezek közötti eltérések nem azon múlnak, hogy "pluszos" vagy "mínuszos" a korong.

    Ma már mindegy, milyen lemezre írsz. Ha normális, márkás lemezt veszel, legyen az akár DVD+R, akár DVD-R, körülbelül ugyanazt várhatod el tőlük mind kompatibilitás, mind életattartam szempontjából. "

    A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

Új hozzászólás Aktív témák