Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nor-

    tag

    válasz pami5 #11824 üzenetére

    Az iras minoseg nem csak 2 nap alatt, 2 perc alatt is romolhat, berakod tesztelni ketszer es ket kulon eredmenyt fogsz kapni.
    Lehet hogy epp zenet hallgattal vagy zaj volt es beremegett a lemez a meghajtoban.
    (Az eros mellyel rendelkezo zene pl. latvanyosan rontja a teszt kepet, de az iras kepet is)
    Lehet hogy a geped szorakozott epp valamivel, vagy a tapegyseg nem a legjobb, ez mind befolyasolhatja a tesztkepet.
    A lemezt ahanyszor ki-be rakod a meghajtoba, annyiszor lehet kiteve karcolasoknak, mikroszkopikus meretben, amit eszre se veszel szabad szemmel. Ugyanigy a por is karositja a feluletet ami a levegoben szall, meg akkor is, ha nem latod szabad semmel.
    A lemez tarolas kozben is karosodhat, tokba ki-bevetel kozben pl. gorbited, papirtokba rakva karcolod, tehat nincs tokeletes tarolas sem. A tarolas sem feltetlen az optimalis paratartalmon es homersekleten tortenik, oregszik a muanyag, CD lemezek eseten a visszavero reteg is oxidalodik.

    Ezek azok a dolgok, amik a lemez minosegetol fuggetlenul is karositjak a teszteredmenyedet, es akkor meg nem beszeltunk a lemez anyagarol, gyartasi minosegerol, a felhasznalt anyagokbol adodo irasero valtozasokrol, hogy mennyire hasznalja el a lezert a meghajtodban, a taiyo lemezek pl. sokkal kisebb lezererovel irodtak mint a ritekek vagy princok, igy nem nyirtak ki az irot se olyan hamar, stb.stb.

    Ezert is irom hogy egy olyan tapasztalatbol, hogy neked epp valami nem sikerult ugy ahogy *elvartad*, nem lehet messzemeno kovetkezteteseket levonni. Hozzank tobbezer lemez jott vissza tesztre, amiket be is vizsgaltunk, es sajat teszteket is szoktunk irni, ezert nem igazan tudok egyeterteni veled abban hogy "megvezetjuk" a vevoket. Allitunk valamit, amit tartunk is, mindenki eldonti hogy akarja-e vagy sem.
    Amit allitottunk: a verbatim felhagy az MCC kodos stamperek gyartasaval, tehat a jovoben mar nem lesz ilyen lemez, akinek kell, most meg van keszleten. Te vettel, ugy tartottad hogy a taiwani jo, mi kiszolgaltuk az igenyedet, de NE MI TEHESSUNK MAR ARROL HOGY NEKED NEM TETSZIK A KAPOTT EREDMENY.
    Nem mi gyartjuk a lemezeket, es ha valaki megkerdezi, azt mondjuk hogy vegye a 8x-os digital movie lemezeket mert azoknak jobb a teszteredmenye es ez meg a 3-4 evvel ezelotti keszlet / minoseg, nem pedig a mostani szemet amit a verbatim szallit.
    Vagy lehet PRO szerias lemezeket hasznalni, amiknek nem olyan szelsosegesen ingadozo a minosege, es nem romlik olyan gyorsan mint a ritek.
    Vannak most is lemezek 2-300 forintert, mint a hoskorszakban, meg jobb minoseggel mint akkor, csak ugye erre senki nem akar aldozni.

    Lehet valogatni pl. ezek kozul: Verbatim medi disc FTI gold archival FTI platinum archival

    Nem latom hogy ezek kozul akarmelyikrol is raktal volna be tesztet.
    Tudomasul kell venni, hogy ami *OLCSO*, az lehet jo is, de nem garantalt. Lehet kerni masok velemenyet, hogy nekik mi valt be, de utana nem kell anyazni amikor neked nem megfelelo eredmeny szuletik.

    http://itmedia.sk/

Új hozzászólás Aktív témák