Aktív témák
-
OddMan
őstag
Kicsit lehet, hogy OFF!
Tudtok DVD író progit és transcoder progit Linux alá?
Kicsit lehet, hogy OFF volt!''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
-
noren
tag
Sziasztok
Érdeklödöm egy dvd iró felöl....
valaki akinek vannak személyes tapasztalatai érdekellne..))
Plextor PX-716A
vagy esetleg....
NEC ND-3520noren
-
Fisha
őstag
Ugy nez ki sikerult a dolog. Szerkesztgetes, ujratomorites, minden. Mar csak az asztali lejatszomnak nem akarodzott teljesen megenni a dvd-t, amit irtam, de ezen mar nem fogok fonnakadni.
Vegul ezeket hasznaltam:
decrypter
dvdremake
dvdrebuilder
rbopt
imagetools
(Verziokat is megirom majd, de most nem tudom megnezni)
Koszi mindenkinek, aki segitett. -
numera007
tag
Üdv mindenkinek. Új vagyok itt, és olvastam sokat, azonban maradtak még bennem kérdések.
Használ-e valaki DVD2SVCD progit, ami ugye képes a CCE-vel (2.5) együttműködve DVD-t is csinálni menü nélkül.
Mik a tapasztalatai?
Előnyök hátrányok? -
corn3l
csendes tag
m2v+wav ban van lementve egy film, a nero atkodolja vob,ifo es bup fa'jloka' ?
-
numera007
tag
Na sziasztok!
Ma elkezdtem tapasztalatokat gyűjteni a programok terén. Mivel objektíven nem tudom mérni a progik munkáját csak szubjektíve tudom értékelni. Tegnap megcsináltam egy biztonsági másolatot a DVD2SVCD-vel CCE 5 pass beállítással. Majd ugyanezt a filmet a CLONEDVD2-vel. Most csinálja az INSTANT COPY 8 a filmet. Utána pedíg ráeresztem a DVDREBUILDER-t CCE 5pass-al.
Idáig a következőket vontam le ''szubjektíve'' XORO dvd játékos és THOMSON 100Hz-es TV-n:
A DVD2svcd által kreált film (CCE2.5) nem lett olyan szép mint amilyen szép svcd-t tud a progi csinálni. Annak idején amikor még svcd-t csináltam, ez gyönyörű képet tudott produkálni. Ami elszomorított , hogy 9 órát szüttyögött a filmmel, és siralmas lett az eredmény.
A CLONE DVD2 mindössze 30 perc alatt 75%-os tömörítéssel sokkal jobb képet produkált.
25 perc múlva lesz kész az INSTANT COPY utána felírom és holnap beszámolok a rebuilderrel való összehasonlításról. -
atty
tag
Van egy minuszos DVD image file-om, amit ki szeretnék írni. Ez csak minuszos DVD-re írható ki, vagy plusszosra is? A Nero azt írta ki, amikor írni próbáltam egy plusszos DVD-re, hogy nincs elég hely a DVD-n. Mi a különbség a minuszos és a plusszos DVD image között? Úgy hallottam, hogy a két image file között (minusz vs. plussz) csak méretbeli különbség van?!
Ha nagy hülyeséget kérdezek, ne kövezzetek meg!!!atty
-
Fauszt
senior tag
mínuszos image is kiírható pluszosra, feltéve, hogy ráfér, ugyanis a mínuszos dvd-k kapacitása 5-6Mb-tal nagyobb, mint a pluszosaké, ezért előfordulhat (ahogy a te esetedben is ez valószínű), hogy a tartalom nem fér fel egy pluszos lemezre.
Ja és persze pluszos image is kiírható mínuszosra -
erdoke
titán
A képfájl nincs megkülönböztetve aszerint, hogy milyen lemezről csinálták.
Az tény, hogy a -R lemezekre általában több fér kb. 7 MB-tal, de a +R lemezeket akár 4600 MB fölé is túl lehet írni.
Ha egy 4400 MB-os képfájlod van, akkor az ráfér mindkét formátumú lemezre. A gond (?) akkor van, amikor 4 700 372 992 bájtnál többet akarsz egy lemezre írni, akkor az túlírás nélkül csak -R-re megy rá. Kérdés, hogy milyen megfontolásból csinál valaki 4482 MB-nál nagyobb filmet/képfájlt, hiszen azon a 7 MB-on nem fog múlni a film minősége.
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
Fauszt
senior tag
én LG GSA-4081B típusú íróval próbáltam egy maxell +R lemezt adat módban túlírni (4484MB), de a végén kiírta a nero, hogy blokk címzési hiba és a fájl is olvashatatlan lett.
További érdekesség, hogy a következő +R maxellt, meg 1kB-tal sem tudtam túlírni, ui. addig el sem kezdte a lemez írását, amíg a felírandó adatmennyiség nem lett <= mint a lemez kapacitása.
Egyébként mínuszosokat nem lehet túlírni? -
numera007
tag
Köszi az is fenn figyel a gépen, de a bajom vele az, hogy csak a legnagyobb vob-ot kezeli, vagyis ha jól látom nem tudom vele kivenni az extrákat. Csak a hangokat és a feliratokat. Én igazából annak a híve vagyok, hogy menü nem kell (helyt foglal), csak a film 1-2 hanggal 1-2 felirattal (angol gyakorlásnak jól jön). Persze sokan mondják hogy a dvd a menüvel szép, de kinek a pap, kinek a papné. Én filmet szeretek nézni nem menüt. Tudom hogy lehetne az ifóba belenyúlva sokmindent kiszedni, változtatni, de annyi infót kell egyébként is feldolgozni az embernek, hogy nincs kedvem teljes mélységében elmerülni benne. A transzkódereket meg nem igen szeretem (DVD2ONE) bár van előnyük is, néha rájuk fanyalodom. Ezidáig az Instant Copy 7x.x.x. verzóval csinálgattam, ami olyan szerintem közepes eredményt produkál közepes idő alatt. A CCE-t nagyon szeretem még az svcd-s időkből, bár nagyon lassú és ez eltántorított a használatától. Ezért keresek valamilyen kompromisszumot. Azért köszi a segítséget, itt a fórumon ok hasznos infó van, csak már 4 napja olvasgatom, és keverednek a dolgok. Meg próbálgatom mi jó és mi nem.
-
numera007
tag
Na helló!
Erdőke:
Kipróbáltam a DVD2DVDr-t és már 9 órája megy CCE2.5-el 3 pass-al.
Arra leszek kíváncsi, hogy milyen minőséget produkál, mert ennyi idő alatt már annyi áramot zabált meg, hogy akár vehetnék egy másik filmet is a mentés helyett. Az is lehet, hogy használom igénytelen módon a transzkódereket.
Az is lehet, hogy maradok IC 7.x.x.x-nél ami ezidáig elég jól dolgozott, gyors volt (max 3 óra) és a minősége sem volt ''olyan'' rossz
Szóval dilemmában vagyok. Mivel nem 3 méteres plazmán nézem , és a tv-n sok különbséget nem tapasztalok, lehet hogy igénytelen maradok a sebesség és az áram ára miatt.
Azért még maradok itt és figyelek, hátha lesznek új megoldások -
erdoke
titán
válasz numera007 #2778 üzenetére
Kicsit gyenge lehet a géped, mert nekem a 2 GHz-es A64-en 3-4 óra a 3 pass. Igaz, én a 2.70-est használom, mert az érezhetően gyorsabb.
A minőségi kérdést jól látod, de én próbálok a közeljövő nagyobb felbontású kijelzőihez igazodni, hátha nyerek a lottón.
Szerintem az IC nem jobb másfél órával a CloneDVD2-nél, ami nálam 15 perc alatt egy kész ISO-t csinál. Persze csak kb. 90% fölött használom, alatta DVD Rebuilder, 70% alatt pedig DVD2DVDR + Muxman. 60% alá semmiképpen nem megyek.A legjobb aláírás a héten
-
numera007
tag
Hali Erdoke!
Lehet, hogy gyengusz a gépem, bár egy cel 2.4 , 512 DDR. Azt nem mondtam hogy a film amin gyakorolok az 2 óra 28 perces.
Igazad van, hogy a jövő az a nagyfelbontású kijelzőké. Amikor a VHS volt a sztár, én is gyűjtögettem a filmeket, ezek ma semmire sem jók, a SECAM-os filmeket nem is említem.
Ahogy a technikai fejlődést figyelgetem, amiket most írogatunk 5 év múlva semmire sem lesz jó.
A családi felvételek először 8mm-es filmen voltak, ezeket most digitalizáltam be DVD-re. Már ami használható volt belőle. Utána jött a VHS-en lévő videók a gyerekekről. Ezeket SVCD-re tettem kb 2 éve. Akkor ez nagyon jó volt, ma semmire sem. Ma DVD-re írom. Mi lesz holnap?
Szerintem max amit előre lehet látni az 2 év nem több.
Ettől függetlenül próbálkozom még. A CCE-ből én a 2.5-t használtam, mert itt azt mondtátok hogy az a legjobb a leginkább kiforrott. A 2.7-re ugy írtátok hogy bugos.
Na mindegy azt is kipróbálom.
Azért köszi még járok erre. -
szucsi
őstag
S.O.S. help!
Van egy DVD filmem, amiről szeretnék csinálni egy biztonsági másolatot.
Namost, a DVD 6,77Giga legalábbis ennyinek látja a winfos.
A DVD Shrinkkel szoktam kiszedni Re-Author módban a filmet meg a szükséges audiósávokat, itt ugye szokott lenni egy Main Movie Title 1, és egy rahedli extra.
Namost, itt van a bibi: a Shrink rendesen 2 db Main Movie file-t lát, mindkettőt azonos méretűnek, 5953 megának, mindkettőbe belelestem, mindkettőt elindítva meg tudtam nézni previewben a filmet.
Szóval mi a franc ez szerintetek, összesen nincs ennyi hely egy DVD-9-en, mármint 2*6G. Mit tegyek, mit gondoltok? -
erdoke
titán
Több látöszög van (ún. multiangle), vagy elágazások vannak a filmben (seamless branching). Sőt, az azonos méret miatt majdnem biztos, hogy az utóbbival van dolgod.
Olyan progi kell, ami tudja kezelni az ilyet, vagy lemondasz az elágazás egyik változatáról, és akár a Shrinkkel csak az egyiket tartod meg. A DVD Rebuilder kezeli a fenti ''anomáliákat'', tehát azzal próbálkozhatsz.A legjobb aláírás a héten
-
szucsi
őstag
Na várjunk csak, tehát két szálon lehet nézni teszemazt a történetet? Nekem tulajdonképpen arra lenne szükségem, amit a moziban láttam. Az egy történet volt, nem lehetett közben látószöget, vagy eseményszálat váltani De ha úgy van, ahogy írod, akkor hogy a füttyben fér rá a dolog egy dvd-9-re?
És ha a normál ember fia nézi a dévédét, és nem tudja ezt, akkor alapértelmezésben melyiket látja? Nekem az kell, gondolom az a default movie verzsön.
Egyébként konkrétan mit csinál a Rebuilder? Valami 8 Giga, amit két szálon letömörít 4,4-re? Nem biztos, hogy dicső eredményre jut vele, az alig több, mint 50%.
Még 10 passal is ótvar kell, hogy legyen.
[Szerkesztve] -
Begi
senior tag
Hali!
Nekem az lenne a kerdesem, hogy ha en ugy irok DVD-t, hogy egy DL-t 2 DVD-re (DVDFab-al kettevagva a filmet), akkor valamivel majd azt tudom ujra egyesiteni? Pl. Mikor mar occso lesz a DL-es lemez. Azert megis jobb 1 DVD mint 2, nem kell cserelgetni -
tigerleslie
tag
up. jobra fel
HONDA-The Power of Dreams
-
Stafler
csendes tag
Rengeteg Joiner program van erre a célra, keress rá a Guglin.
Bővebben: link -
szucsi
őstag
Kiírtam, tüneményes lett. Nem tudom, mi kavarta be a shrinket meg a decryptert, mindenesetre a végeredmény nagyon szép.
-
mocifonok
csendes tag
A Rebuilderben (0.78) a DGDecode.dll 1.1.0 fájlt be kell másolni az AviSynth Plugin könyvtárba vagy elég csak a Setup-ban a Decoder-nél rámutatni és akkor bárhol lehet?
Jobb a DGDecode.dll 1.1.0-t használni, mint az MPEG2Dec3dg.dll-t? -
mocifonok
csendes tag
A Rebuilderben kértem verzió információt.
Kiírja a CCE és Avisynth számát, viszont decoder-nél nem ír semmit (a dgdecode.dll-t adtam meg neki).
Ez normális?
Aktív témák
- Seagate ST10000VE0008-2P SATA3 10TB
- 250gb / 1TB SSD-k / 3TB Red HDD
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB WD Black Gen4 NVMe SN850X SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest