Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • limpi

    aktív tag

    válasz djnice #8905 üzenetére

    Még nem késő, mert 12 napig még elállhatok! :)

    Nézegettem az Amlogic boxokat, de nem találtam olyat, ami gigabit ethernet-et és legalább két USB 3.0-s portot is tud. Tudom, hogy a stream-eléshez nem kellenek ezek, de gyorsan is szeretném hálózaton keresztül az SSD-kre másolni a tartalmakat!
    100 mbit ethernet-et és USB 2.0-át 12 éves Dune-om is tud, szóval ahhoz képest akartam elérni egy nagyságrenddel nagyobb sebességet, ami így sikerült is. (Lásd itt.)

    Ha tudsz olyan Amlogic boxot vagy más hasonló TV boxot, ami ilyesmi hardvert tud, azt azért csekkolom!

    CoreELEC-el nem tudom mennyit kell trükközni, nekem olyan megoldás kéne, aminél a hardver és szoftver is nagyjából kulcsrakész...

    Az új Android 12 alapú TV boxokat is néztem, de a mostani Androidos lejátszó tapasztalataim után meg kell mondjam, nem sok kedvem van Android alapú megoldáshoz. (A TV-m is Android-os, azon is utálom, hogy az van. Még nem találkoztam nekem tetsző Android-os rendszerrel soha...)
    Beni2360 OMV-s linkjét nem találom, de azzal is hasonló gondom lenne szerintem

    Ellenben a Dune HD Real Vision 4K kész van és jó. Igaz, ehhez a feladathoz drága volt.
    (De mondjuk egy rendes Synology NAS-nál olcsóbb, aminek a plusz funkciói feleslegesek lennének nekem és még nem is hangmentes egyik sem, amit néztem...)

    Az hogy kb. 35 éve foglalkozom IT-val, nem jelenti, hogy mindenbe mélyen bele akarom ásni magam. Sőt, én mindig csak a magasabb szintű cuccokkal foglalkoztam. C64-en is assembly helyett basic-el, aztán később C++ helyett Delphi-vel, melóhelyen LIFE/400 (Cobol alapú fos) helyett Lotus Notes-al (másik fos, de magab szint). Stb. Ezért is próbálkoztam most a Dune és Zidoo lejátszókkal és nem egy saját mini PC építésével...

    [ Szerkesztve ]

    <:v)

Új hozzászólás Aktív témák