Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz mglita #7843 üzenetére

    A BlackPluge fájlt kicsomagolod, ott van benne a DV elnevezésű fájl.
    Nem tudom értelmezni, mire gondolsz a film Range HDMI beállítást vár kérdésedet.
    A videók nagy része limitedben van készítve, így célszerű ezt a beállítást használni. Lehet kísérletezni más beállításokkal, de azt csak te fogod látni, hogy más beállítás esetleg jobb megjelenítést eredményez.

    A képeken általában meg van jelölve a Referencia Fekete érték, ez sdr esetén 16, HDR esetén 64. Ezeket az értékeket és az alattiakat nem szabad látni, a felettieket igen. Ezért nem lehet ez szubjektív, ez egy meghatározott érték minden esetben.
    Ezek változnak természetesen a helyiség környezeti fényviszonyainak megfelelően. Gyári beállításoknál szinte minden esetben sötét helyiséget vesznek alapértelmezettnek, így ilyen körülményekhez van beállítva a fekete szint. Minél több fény van a helyiségben, annál több sötét részletet veszít a megjelenítés, ezt a minták alapján te is megtudod tapasztalni. S mivel főleg HDR esetén már minden beállítás maxon van, nem tudsz még plussz fényerőt emelni. SDR-nél lehetséges.
    Ezért is láthatod sötétnek a képet, mert ha van a helyiségben környezeti fény, akkor buksz sötét részleteket( nem csak a referencia értékig fekete a megjelenítő, hanem felette is)plusz a környezeti fény csökkenti a csúcsfénysűrűség élvezeti értékét, kevesebbnek érzékeljük a valóságostól, érzetre csökken a kontraszt.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák