Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz BBéci #3931 üzenetére

    A 105EU Oppónak biztosan nagyon jó képe, s biztos megveri a Dune Prime 3.0-át, ezt nem vonom kétségbe - de ha azt nézem, hogy mindkét gépet alapon hagyom a képbeállításokban (az Oppón csak a 36 bites színmélységet engedélyezem - bár ezt nem nagyon tudom értelmezni, sorry :) ), akkor azt tapasztalom, hogy a Dune kontrasztosabb, kevésbé élénkek a színei (de nekem ez áll közelebb a valóshoz), és nem látom zajosnak (míg bizony az Oppo képe a sötétebb részeknél észrevehetően az). De én egy nagy képátlójú IPS paneles monitort használok, nem tévét és nem vetítőt. Lehet, hogy ez a titka a dolognak (a monitoron eléggé vissza van véve a fényerő - sajnos a szemem igen érzékeny, még mostanság sem bírom a nappali fényt spéci vényvédő szemüveg nélkül). Rendes tévén (bár nem tudom, milyen minőségű volt, ott csak kipróbáltam, még azt sem tudom, hogy milyen technológiás tévé volt) az Oppo volt a jobb, de a zajossága még jobban előjött. Mint írtam, alapbeállításon, és a tévé is azon volt. Egy igazán jó tévével megnézném, de az IPS monitor (főleg, ha az árát nézem) szerintem veri a legtöbb tévét, minden tekintetben.
    A hang nem kérdéses, nem ugyanaz a liga!
    Mindezek tudatában sokkal kényelmesebb a Dune-n mozizni (nekem) - ellenben koncertfilmekre és sima zenére csakis az Oppo.

    #3932 dh66e: tegnap este több filmet is sikerült megnéznem a Dune-vel, mindenféle fagyás nélkül. Igaz, előtte a menüben ürítettem valami memóriát, és csináltam egy több perces áramtalanítást. Azóta egyetlen fagyás nem volt. Nem akarom elkiabálni, de nem akarok megint egy bő félnapot az összes nyavalya visszaállítására fordítani...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák