- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyuska111
tag
válasz gatesz #32586 üzenetére
Megoszlanak a vélemények arról, hogy legelső gépnek mit érdemes venni, abszolút kezdőnek. Én a Nihui U807-et nem javaslom. Jó kis gép, de nem elsőre. Szerintem olyan gép kell, amivel a szabályszerű irányítást meg lehet tanulni, vagyis egy lassú (haladók által "unalmasnak" nyilvánított) gép, ez pedig a Syma X5C-1. Azért nyugi, kezdőként nem fogod egyáltalán unalmasnak találni, "speed" módban még ez is gyors lesz először. A profik nyilván más szemmel látják már ezt, elfelejtik, hogy milyen, amikor valaki először száll fel. Még 2 tanács: irányítás begyakorlása először csak nagyon nagy nyílt tér közepén (min. focipálya nagyságú), nagy szélben pedig átkapcsolni speed módba, különben nem fogod tudni visszahozni a gépet! Szobai gyakorlásra pedig: Eachine E010. Irányítási leckék itt.
-
nagyúr
válasz Petyuska111 #32601 üzenetére
Az U807 nagyon is jó kezdő gépnek, nekem is az volt az első, st volt Hubsan X4 H107-em is egyidőben, sokkal jobb volt a nagyobb Nihuival játszani.
-
DJGABI
addikt
válasz gatesz #32586 üzenetére
nem mintha kezdőként nem lenne tökmindegy, ígyis-úgyis élmény lesz a repülés. a következő szint meg úgyis vmi brushless. az a H31 mondjuk elvileg pont nem repül olyan jól.
Eachine E5C-vel mi a problem? X5 (klón) és még kamerát is kapsz egy alap x5 áráért... (szerintem amúgy túl van hypeolva az x5, sok klón bőven jobb volt már nála) de egyébként is tökmindegy, vagy törni fog, vagy ráunsz. felesleges ennyit filózni a vásárláson<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Zoty4
őstag
válasz Petyuska111 #32601 üzenetére
nihui egyik legjobb, legkezesebb gép, nagyon ajánlott kezdő gépnek
-
twine
veterán
Jöhetnek a paradicsomok az arcomba...
VII. ker inkább lebegés, mint repülés...
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz DJGABI #32603 üzenetére
Szerintem meg, pont kezdesnek nem mindegy milyen géped van. Pl. egy h8minivel, szted mikorra fog megtanulni egy kezdő repülni?
Én x5c-vel kezdtem, a klónjait nem ismerem. De az biztos, hogy ez stabil, az sc/sw méginkább. Törni meg nem sikerült, még a proppekkert sem.twine: Hmmm, azon a játszón én is jól ellennék az x100-al.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz SpydeR3412 #32606 üzenetére
csak hogy alá is támasszam a lehetőségek szerinti körültekintésem, ahogy megjelent az első gyermek az apukájával, azonnal letettem a gépet, és csomagoltam...
Pedig szegény kiskölöknek valszeg pont, hogy nagyon tetszett a "repülő izé"...én meg "gonosz módon" elcsomagoltam, de úgy voltam vele, gyerek(ek) fölött nem bűvészkedek...
kicsire nem adunk,egy gyerek nem tétel... inkább az egész város pusztuljon
Viccc.viccc....vicc...!!![ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz Petyuska111 #32600 üzenetére
Akkor sincsen igazad, mert minden bótot egy kalap alá veszel, nulla tapasztalattal. Mindegy, mennyi gépet vettél kínából. Egy átlag embernek JOBB bemenni egy boltba, ahol relative, de szaktanácsadás is van. Nem olyan, mint itt, de bemegy a boltba, és kézbe foghatja a terméket! Ez a többségnek igen is fontos! Egy nagymama NEM fog kínából rendelni, márpedig Ők vannak többségben.
De ott van példának az ósanos syma és klónjaik. Mennyien vették meg, és vitték vissza? Ezt egy kínaival NEM tudod eljátszani... Persze, tiszta sor, hogy az itt lévők nem bótból fognak vásárolni. Kivéve fantomot, azt is EU-ból veszik inkább. De, kérdezzük meg az itt lévőket. Vajon, mennyi FELESLEGES kacat van a saját "raktárukban"? Vagy eladták egy részüket, de az tuti, hogy sok-sok cuccot rendeltek/tünk be. Igaz, ez töredéke árban annak, amit itthon kiadnál érte, de, mivel sokkal többe kerülne, meg se vennéd, vagy sokkal többet filóznál rajta. Ha egy falcon 180 RENDES árba lenne, talán ha 1 lenne az itt lévőknél. Ha be tudnék menni egy boltba, és megnézni, kézbe venni, esetleg még segítenének beüzemelni, el is gondolkodnék a TELJES áron. Mert most mit érek azzal, hogy itt van egy arf verzió, itt egy I6s, ami Turnigy, ha NEM vagyok képes össze hozni a rendszert. Valami qrvára el van állítódva a táv részen, egy centit se repültem vele, maximálisan irritáló. Míg, ha boltba venném, és az normálisabb, akkor lenne rá esély segítséget kérni. Persze, itt is tudnának segíteni, ha kimennék találkozóra. Ja. Eddig egyre se tudtam elmenni...Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
DJGABI
addikt
oké, a szobakopterek megint más kategória. sztem azzal is meg lehet.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
elszabi
tag
válasz Allien #32610 üzenetére
A hazai, hagyományos boltoknak egy bizonyos rétegben mindig meglesz a létjogosultsága. Azonban van egy tendencia, ami nem arra tart. Az irány ugyanis az, hogy a vásárlók egyre nagyobb része vásárol az olcsóbb forrásból, azaz külföldről.
Amit pedig leírtál némelyik bolt plusz szolgáltatásáról.. Ez egy jó megoldás. Hiszen így akár lehetne vásárlót bevonzani, megtartani... Ellenben ez is idő, munkaerő.. Vagyis megint csak plusz kiadás, ami emeli az árakat. Valamelyest szerencséje ezeknek a boltoknak, hogy a magyarok jelentős része nem tanult meg angolul. Így sokan még egy használati útmutatót sem tudnak értelmezni. Illetve nem tudnak végigvinni egy rendelést. Na, de mi lesz akkor, ha a kínaiak megcsinálják a webshopok teljes fordítását, kézikönyvekkel együtt? -
twine
veterán
Repülési engedély? Arról nem olvastam...
""Ami a kizárólag magáncélú – hobbi célú – felhasználást illeti, külön hatósági engedély beszerzését pillanatnyilag nem igényli.""
Ez a része ok...:"a légijármű tulajdonosát teljes körű büntetőjogi felelősség terheli a használat során bekövetkező balesetekért, anyagi kár okozásáért, a légiközlekedés szabályainak megsértéséért."
Ennek tudatában röptettem, hogy büntetőjogi felelősséggel tartozom, de ugye legjobb tudásom szerint szabálykövető próbáltam maradni...
A megengedett 120m Rc hobbi magasságot nem léptem át....stb..stb...De azzal nem "vitatkozom", hogy nem vagyok egy szép látvány a felvételen
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Szépek a vágások, tetszik, hogy zenére vágtad. Gyakorolgatni viszont szerintem érdemesebb városon kívül, addig amíg nem ismered a gépet teljesen. A rendőröktől érdemes tartani, ahol ott van egy rendőr autó én nem biztos, hogy föl szállnék (hacsak nincs légtérhasználati engedélyed). A szabályozás egyelőre szürke, mindent lehet, de közben mégsem. Ha akar, meg tud büntetni a rendőr. Itt egy oldal a jelenlegi zavaros jogi helyzettel kapcsolatban.
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Petyuska111
tag
válasz Allien #32610 üzenetére
Nagymamák szvsz nem nagyon rendelnek drónt, de lehet tévedek... Inkább úgy gondolnám, hogy ez a relatíve fiatalabbak (40-50 alattiak) sportja, ők meg azért eligazodnak a neten, szaktanácsot fórumokban is kaphatnak, angolul is sokan makognak... Az átlagnép meg inkább hiperekben (Auchan, stb.) vásárol, de ez mit segít a modellboltokon? Nem igazán látom, hogy ki lehetne ezeknek az üzleteknek a vásárlóközönsége, akikből hosszabb távon meg tudnának élni. Én nem nyitnék most modellboltot, nem egy jövős szakma, na. Ha meg lenne ilyenem, ezerrel bezárnám. Ezzel együtt nincs bajom az ilyen üzletekkel, ha valakinek megéri a felárat, akkor hajrá! Virágozzék ezer virág... De jövője nincs, abban biztos vagyok.
-
elszabi
tag
válasz medvegy #32618 üzenetére
Tényleg: Van köztünk olyan, akit már ténylegesen megbüntetett emiatt a rendőr? Mert én eddig csak szóbeli figyelmeztetésekről tudok. Illetve személyesen olyat éltem át olyat, hogy felszólítottak a távozásra.
Oké, ott a 444-es eset, de az túl extrém volt. Illetve egy srác a Youtube-on, de az meg utólagos feljelentés következménye, amit a Légügyi Hivatal intézett.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz medvegy #32618 üzenetére
Megfogadom...
Egyébként az a játszótér ahonnan repültem, konkrétan egy rendőrörs előtt van... ha megnézed, egy tábla kint van a falon...észre sem vettem hogy meg is jött az autó, csak mikor pakoltam a cumót...szerencsére ők sem akartak tőlem semmit...
Egyébként a környék ahol lakom egy csoda, (Szentendrei-sziget, Dunakanyar, Visegrád) tökéletes "pálya" nekem tanulni...A várost nem erőltetem főleg, hogy imádom a természetet (nem drónos felvétel, csak egy filléres akció kamera) Na itt sajnáltam, hogy nem volt még meg a vas, elképesztő őszi nap volt, gyönyörű fényekkel, színekkel) ott a ligetben az ősfák között csoda felvételek készülhettek volna...
Talán majd jövőre a drónnal...Köszönöm a tanácsokat...
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz elszabi #32614 üzenetére
Szerintem, a kínaiak nem fognak használatival törődni. Angol, és csá. Max translatte. Szerintem, ha a vámosok rá szállnának a csomagokra, megváltozna a kép. Kérdés, meddig. Igaz, ettől függetlenül, még vannak EU-n belüli források is...
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
petymeg
addikt
Pont olyat rendeltem elsőnek. Lehet elmegy a kedvem az egésztől?
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz petymeg #32623 üzenetére
Azt nem tudom, de remélem nem.
Ha megengedsz néhány jótanácsot: felszállás előtt kalibráld vagy trimmeld ki a gépet ha szükséges, olyan helyen reptesd ahol minimum van 4-5 m2 szabad helyed, először tanulj meg lebegni (csak bal kar), utánna jöhet az előre-hátra (csak jobb kar), majd a forgás, aztán minden együtt.Petyuska111: Gondolom ők vannak kevesebben, de faterom is igen érdeklődik a quadkopterek iránt. Kap is egy e010-et pénteken, a 60. szülinapjára.
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz DJGABI #32612 üzenetére
A leges-legelső quad-om az egy cx10 volt (csak ez szobai). Mire megtanultam irányítani, az x5c-vel már "profi" voltam. De mégsem ajánlom kezdő gépnek, pedig sokat kibír, mert nem olyan stabil, mint pl. e010, vagy az említett syma.
És igen, a szobakopterek mások kicsit. De egy kezdőnek azért nem mindegy, mert még nem tudja irányítani, így előfordulhat, hogy ütközik a géppel. Ha egy Nihui propellerével találkozik az arcod, az teljesen másfajta élmény lesz, mintha az e010 motorvédőjével tenné ugyanezt. -
elszabi
tag
válasz SpydeR3412 #32626 üzenetére
Ha egy Nihui propellerével találkozik az arcod, az teljesen másfajta élmény lesz, mintha az e010 motorvédőjével tenné ugyanezt.
Végre megértettem az avatárod jelentését.
-
kimista
aktív tag
amit linkeltél, csak egy email, abban semmi hivatalos nincs.
ami téged érint, az a következő mondat a legelején:Minden pilóta nélküli légijármű – függetlenül a felhasználás céljától – a légiközlekedésről szóló 1995. évi XCVII. törvény hatálya alá tartozik.
vagyis, függetlenül attól, h kint a réten fotózol, vagy bent a városban, kis géppel vagy naggyal, a törvény alá vonatkozik a repülés.
a többi csak rizsa, de a törvény az törvény, miszerint:
-kötelező felelősségbiztosítás speciálisan drónra kötve
-légtérhaználati engedély
-tevékenységi engedélyez a 3 dolog kell, enélkül büntethető vagy.
(tudom, mert beszéltem a légügyi hivatallal)gyakorlatban még én sem hallottam h vkit büntettek volna, de a magyarisztáni bürökrácia és korrupció fellegvárában nem én akarok lenni az első..
[ Szerkesztve ]
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz KaiotEch #32628 üzenetére
Ha azt még nem is, de egyszer belenyúltam a Runner propellerébe. Kicsit megvagdosta és fájt vagy 3napig, az elején azt hittem eltört az ujjam.
Mivel ezek a kefés triblade-ek túl kicsik a gépeimhez (a h8mininek meg kissebb a motortengelye) kitaláltam hogy csinálok hozzá egy gépet (gombhoz a kabátot ).
Az a terv, hogy h8mini méretű lesz a test nikecellből, x100 motorokkal (talán 8020) a 3blade-ek, és valamilyen vezérlő (h8m, de ha megjön akkor fq777-951). Az aksi meg 150 vagy 260-as.
Lehet majd ki kell emelni a közepét, hogy elférjen a kamera.[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz kimista #32630 üzenetére
Ok, tegyük fel 10 éves kissrác kivisz egy e010-et reptetni
Hivatalosan törvényt szeg, ilyenkor mivan?
Pl hivatalos eljárás során a törvény szerint....
Kíváncsi vagyok rá.
Szabálysértés, vagy büntetőjog amúgy ez a drónos katyvasz amit törvénynek mernek nevezni?Habrepcsinél mi a helyzet, ha pl nincs papírom, de modellreptéren repkedek?
-
twine
veterán
válasz szacsee #32633 üzenetére
Csak találgatok:
10 éves Pistikéért, a törvényes gondviselő felel, amíg szabálysértésről beszélünk... Bűncselekmény esetén(testi sértés stb.), pedig a BTK. "szabályozza" az adott esetet, hiszen itt már csak "eszközként" szerepel a történetben a "repülő tárgy", nevezzék azt bárhogy...A többiről fogalmam sincs,,, én is gyűjtöm az infókat, mert szeretnék "feddhetetlenül" repülni...
A biztosítást pld. Igazán jó dolognak tartom... Ha emberi mértékben/összegért lehet kötni, biztos, hogy az lesz az első részemről...Régebben azt olvastam, hogy a légtérhasznalati engedéllyel sem szokott gond lenni, "csak" sok idő... Tehát ha én holnap forgatni akarok, biztos hogy papír nélkül kell megtennem...
A tevékenységi engedélyről lövésem sincs az micsoda...
Majd utána olvasok...[ Szerkesztve ]
-
kimista
aktív tag
válasz szacsee #32633 üzenetére
hivatalosan ha eldobsz egy papírrepülőt, azzal is törvényt sértesz.
nemrég hívtam a légügyi hivatalt, és pont ezt mondtam nekik, hogy a jelenlegi szabályzás miatt egy hajtogatott papírrepülőt se dobhatok el.. mondták h jaj hát az nem úgy van, aztán végülis kiderült hogy de, úgy van. Nyilván nem foglalkoznak vele, de hivatalosan ez van.
szóval ha pistike kimegy az 5ezer ftos teszkós gépével a rétre úgy repkedni, hogy nem költött előtte el 100ezret engedélyekre, úgy bizony hivatalosan megy a rendős és megbünteti.
Gyakorlatban persze nincs meg, mert ki az a hülye aki egy papírrepülőért büntet, de egy racernél már lehet kötözködni... szóval ez a rendőr egyéni döntése, hogy most szivatni akarja-e a gyereket, vagy nem (úgy, hogy minden joga megvan hozzá, h szivassa).egyébként sztem minden repülő tárgyra vonatkozik, legyen drón, merevszárnyú, papírsárkány..
de mintha azt hallottam volna (de ez nem biztos), hogy a rendőr nem büntet, mert ez légügyi sértés, tehát max a rendőr hívja rád a légügyi hatóságot, és ők fognak elfenekelni.[ Szerkesztve ]
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
mobbo
senior tag
elég jó lett, első repüléshez képest főleg és a vágásban is vannak jó részek
a karokat kijebb lehet tekerni a távon (ha nem akad be szállításnál), akkor finomabb mozgásokat is lehet csinálni,
illetve a szoftverben tudsz állitani expot meg gimbal speedet, pl nem áll meg a gimbal hirtelen hanem szépen lassulva
és ami neked nagyon kéne az egy szűrő
meg utómunkában fényelés, erről sok jó videó van yt-on -
szacsee
nagyúr
válasz kimista #32635 üzenetére
Rallypilóta arcára lennék kíváncsi amikor egy bukkanó után a légügyisek megállítják és feljelentik
Komolyan hányingerem van ettől az egésztől, ami itt megy.
Phantomot reptet valaki nyílván nem tud annyi skillt mint egy racerpilóta, menteni sem tud, ha nagy a baj. Ellenben van pénze, így maradva a balkáni állapotot feltételezve egy phantomos, ha hajlik rá a közeg 10-20 ezer ft-ért enyhítést kér, vagy hogy ne arra nézzen a hatóság. Ellenben aki pl. úgy guberálja össze a drónját és nincs a zsebében "apró" mit sem tehet.
Jó ez a demokrácia, hogy egyenlően bánik a szegénnyel és gazdaggal is.
Normális országoknál még jó, hogy 1-2 ezres a drónhasználat díja, hogy a csóró (aki csak 1200$-t keres) az is ki tudja fizetni, itt meg negyedannyit keresve 10x annyit húznának le.
Magyarország szeretlek!Majd ha annyi lesz a felelősség biztosítás egy évre, mint egy smkp-ra, akkor talán elgondolkodom rajta, hogy befizetem. Kocsira fizet jóanyám 12000ft-ot.... a sok böszme sebességhuszárok miatt meg halnak meg ártatlanok.
-
Allien
veterán
válasz Jackal2 #32638 üzenetére
Elég ha össze szinkronizálja. Tehát, ha a távon felnyomom a gázkart, akkor pörögjön fel a motor (persze prop nélkül). A jobbra-ballra is legyen látható, meg a pics, oszt jóvan.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
Ha ilyen gépem lenne, én keresnék egy zárt kertes, lapos tetővel rendelkező házat (persze bérházat). Egy kis delláért bizti fel lehet menni olyan tető részre, amely a ház tulajdona, a gondnok meg ugye pízből él. A gps nem halál pontos, de azért egy bérházat még eltalál. Oda a rendőrség is sokkal nehezebben rohan be.
-
Jackal2
senior tag
Végigolvastam ezt a "néhány" hozzászólást és elég vicces vélemények vannak Ha egy Nihui összevágja az arcát valakinek.... Bárki hallott már ilyenről? Mert én még nem. De az E010 bele repül a szádba és megfulladsz, ezért vegyünk CX-10-et, mert az kisebb. Jaj nem jó, leugrik a propeller és kitolja a szemed, ez veszélyes, vegyünk DHD D1-et. Az meg majd beszorul a körmöd alá, elfertőződik és meghalsz, hagyjuk már...
Minden vidéki házban van balta, fűrész, vasvilla. Nem sokat hallottam azt sem, hogy valaki véletlenül (nem szándékosan, az más) kinyírta volna magát egy baltával, pedig azért az egy veszélyesebb dolog, mint egy Nihui.
A Nihuit azért kell elsőre venni, mert az nem egy olyan gép, amit 3 hét múlva páros lábbal rúgsz a csatornába, miután megvetted a második bármit, mert olyan rossznak fogod érezni (ebből a szempontból egyébként a Syma X5 is jó, bár még mindig jobb, mint a Nihui).
Ha eleinte gyors, leveszed minimumra és kész. Aztán nyomkodod fel a fokozatokat, de ez sem tart 1 hétnél tovább, ha napi 3 akksit kirepülsz.
Ez a drón veszélyességi dolog kb. 100x jobban túl van lihegve, mint amennyi valós veszélye van. Repült már nekem a saját racerem, 4S, 5ös proppal, húzott egy csíkot a kabátomra és ennyi. Izomból repült nekem MjX X600 és lepattant a hátamról, azt hittem valaki viccel és bököd, aztán kiderült, hogy nem. Aki meg gyerek kezébe ad ilyesmit, az vessen magára.
Egy nitrós karbonpropelleres helikopter, na az veszélyes, meg az autóvezetés is...
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
twine
veterán
válasz szacsee #32639 üzenetére
Feleslegesen "húzod fel magad"... És demagóg dolgokkal dobálózól...
Miért?
Mert bár előfordul, de elenyésző a balesetek száma,,,,a büntetéseké meg főleg...
Ráadásul kifelejtetted a képletből azokat a "phantomosokat", akik ugyancsak úgy guberálják össze a gépre valót...
És bár magam ellen beszélek,, hasonlítsuk össze egy smkp. És egy "értelmesebb" drón,vagy rc repülő kockázati tényezőit a biztosítók szemszögéből... Nem szeretem a biztosítókat, nem is akarok az ő oldalukon tetszelegni... De én megértem a magasabb éves díjat...
No offense
Csak próbáltam a "mérgedet" más szemszögből is megmutatni -
Teréz Atya
senior tag
válasz Petyuska111 #32600 üzenetére
Aze, no, vannak normalis modellboltok. Pozsonyban legalabb is. A tulhypeoltak kalap szart sem ernek, felfuvalkodott holyag eladokkal.
A kicsi, szereny uzletek viszont nagyon jok. Szilikon kabelt csak belfoldrol veszek, mert meg a BG-nel is olcsobb.
Konkretan az rcsvet.sk es az m-link.sk-rol beszelek. Persze itt sem minden huha, de elfogadhatoak az arak.
Vagy vettem low voltage buzzert uzletben, mert kellett. Ket nap mulva mar roptettem. GB-es rendelesem elveszett, meg kellett varnom a ket honapot mig ujra kuldtek. Hat, a hajamra is kenhetem, ha megjon az olcso buzzer karacsony elott, ha nekem szeptember utolso heteiben kellett, meg mikor jo ido volt.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
twine
veterán
A kamerájával még mondhatni nem is foglalkoztam, csak az expozícióval a mezőn mert elsődlegesen a repülést szeretném gyakorolni! Sajnos látom, hogy sok helyen beégnek a felvételeim, de mivel a kamerához egyébként konyítok, így azzal most kevésbé foglalkozom...b@ssza a csőröm ha látom a rossz (automata)fehéregyensúlyt, vagy a beégett világos részeket,de "elengedem" a repülés miatt...
Ellenben a gimbal sebességének állításáért hálás vagyok, azt pld. láttam a menüben, de még nem jutottam odáig a manualban, hogy tudjam mire való...A szűrők után már egy hete túrom a netet, de sajnos nem megy minden egyszerre...egyelőre csak csepegtetem a nyálam,,,,mert kellene még legalább 2 aksi, egy hármas töltő, 2-3 szűrő(ND4-8, polarizációs) etc...etc...
A videót nem akarom megmagyarázni, hiszen "közkincsé" tettem, ezzel vállalva a minőségét is...De ami fontos, ahogy írtam tegnap, csak "baltáztam", nem egy vizsgamunkának készült....
Viszont ahogy minden jótanácsot, ezt is megfogadom, és ráfekszek a fényelésre...
de előre "szólok":
Blackmagic design-ra nem lesz pénzem
(8-as Edius-al vágok)Köszönök mindent... A szükséges cumókat próbálom beszerezni, addig viszont csak a szellemi fejlődés lehetséges...mert ha ilyen idők lesznek mostanság, akkor marad a gép nézegetése a nappaliban,hiszen a szabadba nem viszem...
-
nagyúr
válasz Teréz Atya #32644 üzenetére
Kíváncsiságból megnézem a 14AWG kábelt, 2x1 méter az 8,10€, ami 2500HUF, illetve plusz szállítás(Mo-ra gondolom nem 1k). Ha azonnal kell akkor okés, de én ugyan ezt vettem BG-n 1300-ért, ingyen szállítással, igaz én most eléggé ráérek. Persze ezzel nem azt mondom, hogy ingyen dolgozzanak, nomeg a szlovákoknak sokkal jobb a fizujuk
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Az X7-es távot lehet valahogy PC-hez kötni szimulátorozás céljából?
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
vandor01
őstag
az lenne a kérdés hogy M3-as csavarnal számithatok-e nagyobbra?
a kulonbozo keretek összerakasánal 100/120/180/210 esetén!
esetleg valahol játszik M4-es?érzésemre nem...
de rutinosokat kérdezném! mert én meg keretet se lattam!
valahol már uton vannak!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?