- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz ArthurMiller #2158 üzenetére
Jó ez az obi
Nekem a 3791-es és a 3796-os tetszik legjobban, illetve a többi méhecskés, csak szinte mindbl vághatnál még szerintem. A 3796-nál irtó jópofa ahogy kikukucskál a hatlábú kolléga a szirom mögül , viszont én megvágnám úgy hogy csak a virágfej maradjon a képen (sőt, alkalmasint még annak a szélét is lenyesném).Whatever.
-
ArthurMiller
senior tag
-
ArthurMiller
senior tag
-
biggamer
veterán
válasz ArthurMiller #2159 üzenetére
Ez az obi makró is, ugye ?
Most láttam az egyik újságban 100,000 Ft-ért.
Nagyon szép rajzolata van, szép éles képeket csinál.
Jól jártál vele.
Ha megveszem a 30d-t, én egy 17-70 f2.8-4.5 DC Macro-t akarok hozzá venni, attól is szép képeket láttam.
És köszi a választ.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
ArthurMiller
senior tag
-
biggamer
veterán
válasz ArthurMiller #2165 üzenetére
Gondolkodom még a Sony A100-on, nem tudom, hogy megvárjam-e a júliust, mert akkor kezdik el árusítani.
Itt olvashatsz a gépről 1-2 dolgot : [link]
De már nagyon únom, hogy nincs gépem.
Én meg a 17 miatt választanám azt az obit.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
biggamer
veterán
válasz ArthurMiller #2165 üzenetére
Itt is árulják az obid : [link]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
ArthurMiller
senior tag
válasz biggamer #2166 üzenetére
Folyamatosan olvasom a linkeket a sony-ról Én azért kissé szkeptikus volnék...a 30D egy kipróbált sorozat utolsó tagja, a létező legnagyobb obiparkkal persze a legdrágábbal is. De csak amíg megjelenik a sony saját zeiss obisorozata Persze nem filléres döntés, gondold meg jól. Ha a sony mellett maradsz is, legalább 1-2 rewiew-t várj meg a hitelesebb oldalakon, ne vedd meg az elsőt, ami bejön az országba na nem offolok tovább
-
j.bravo
addikt
válasz ArthurMiller #2168 üzenetére
Megy a Sony a Minolta obikkal is ragyogóan (azt írják )
És tudtommal a Minolta obik semmivel sem maradnak el a Canonoktól (egy-egy kivétel persze akadhat mindkét részről mindkét irányban), és a Sigma, Tokina, Tamron stb. pedig ugye legtöbbször van Kanyon, Nyikony, Minolta és néha Pentax bajonettel is
Jóóó, lehet h elfogult vagyok a Minoltával kapcsolatban... olyannyira hogy a ''csak'' 6 MP ellenére a Sony A100 helyett lehet hogy KM Dynax 7D-t vennék (már ha lenne miből); a Sony A100 az 5D megapixelekkel feltupírozott változatának tűnik (illetve az új procit meglátjuk, mit tud).
Akárhogy is, obik ott is vannak, még ha cseppet többet kellhet is vadászni rájuk.Whatever.
-
Yaye
őstag
válasz _Hunter_ #2171 üzenetére
Hát, a második csúnyán szétégett, becsapta a fekete-fehér bunda a fénymérőt Ilyen szituációban nem könnyű eltalálni azt az expozíciót, hogy a fekete se legyen koromfekete, és a fehér se égjen be, és az automata is könnyen benézi, főleg ha a gép dinamikatartománya nem elég széles. Ha van a gépeden ''live histogram'' funkció, az segít hogy már kattintás előtt észrevedd a problémát.
-
_Hunter_
őstag
Live histogram az nincs. Viszont tegnap este értem a használati útmutató végére, és abban említett egy histogram dolgot a kész fénykép után. Majd azzal meglesem.
Hát igen gyakorolni kell még sokat.Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!
-
bitfarkas
őstag
válasz Motion_Blur #2147 üzenetére
Mindíg a ''szint''-el dolgozom, mivel ott nemcsak a fények és árnyékok abszolut értékét, de egyúttal a középárnyalatok relatív értékét is állítani lehet.
Ezen kívűl vágtam kicsit, meg a felső sarokban egy fénylő foltot ''stamp''-el kicsit elsötétítettem, hogy ne vigye el a szemet. -
bitfarkas
őstag
válasz ArthurMiller #2158 üzenetére
Az első nagyon látványos jó kép, kár, hogy a kis dög azon nem az oldalát mutatja. A második kicsit túlexponált, pici sötétítés ráférne, a hatodikat én így megvágnám:[link] (meg ha már hozzányúltam, beavatkoztam kicsit az előtér és háttér fényviszonyaiba is. )
A nyolcadikon nagyon szépen érezhető a rózsa ''anyaga'' kár, hogy kicsit szűkre vetted a kivágást, a tizenkettediken a jobb oldali ''üres'' teret a felére csökkenthetted volna, hogy több látsszon a templomépületből. -
bitfarkas
őstag
válasz _Hunter_ #2171 üzenetére
Mindkét kép jó, ami nem jelent hibátlanságot. Az első nemcsak jól megfogott szitu, de eltalált expozíció is. Kicsit sok a fölös tér a macs mellett, én így megvágnám: [link]
A másodiknak nagyon jó a nézőpontja, kár, hogy javíthatatlanul túlexponált, a fehér részek beégtek. Egyébként nehéz egy ilyen kontrasztos ''tárgy''-nál, különösen közelképnél megtalálni a helyes expót. Csak így tovább!
Szerk. Ládd, Yaye is ezt kifogásolja.
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
válasz bitfarkas #2177 üzenetére
Köszönöm, jogos észrevételek. Mint írtam előbb, sajnos nem volt még időm behatóbban foglalkozni a képekkel. Másrészről, hétköznapi képek, nincs különösebb láttatni vagy mondanivalójuk. Még az obitesztelgetés jegyében készültek, ilyenképp amolyan tesztképekként lettek feltöltve. Természetesen, nem mentegetni akarom magam, ami hiba szerepel rajtuk, az az én saram
Az éjszakai felvételed nagyon jó kép. Kinagyítva mintha a hídpillér fényei is kissé hullámosak lennének. Nem mozgott minimálisan a géped? szél,stb. Másrészről érdekes, hogy az épületek világítása hibátlan, tehát az említett jelenséget csak a mozgó vagy minimálisan mobilis tárgyak fénye adja. Igazából nem tudok épkézláb magyarázatot. -
bitfarkas
őstag
válasz ArthurMiller #2182 üzenetére
Szél nem volt, viszont az obi elég hosszú, és a gépet rögzítettem az állványhoz.
Én is gondoltam berezgésre, de akkor legalább a vízszintes vonalaknak elmosottnak kellene lenniük. -
r0k4
csendes tag
Üdv! Készítettem egy ingyenes képtárhelyet és szeretném, hogy sokan használják, tehát használjátok! [link] -nyugi többször nem írom le
:) :| :D
-
r0k4
csendes tag
válasz ArthurMiller #2189 üzenetére
Használjátok a zén tárhelyemet is ! Ha akarjátok megnövelem a feltöltési korlátot, csak mondjátok meg mennyire szeretnétek! [link]
[Szerkesztve]:) :| :D
-
r0k4
csendes tag
Nem lehet hogy egyszerűen a nagy záridő miatt van?
:) :| :D
-
deicide
veterán
megjött Édesanyám az Északi sarki körutazásáról, és kiragadtam egy képet, amit csinált...
[link]Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
r0k4
csendes tag
300MB, mindig csinálok biztonsági másolatot és csak ti tudtok róla!
[Szerkesztve]:) :| :D
-
bandus
veterán
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
tessék pár képecske , semmi célom nem volt velük, csak úgy lődöztem, nézegetem a különböző beállításokat
a képeket belinkelem az s5600-as topikba is, hátha ott is kellenek majd és itt nemtalálják már meg"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest