Aktív témák
-
Sir Riccio
addikt
EKF Megnyitó sajtós szemmel, és fényképezőgéppel
Galéria később.[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
pisti
őstag
válasz Sir Riccio #25752 üzenetére
Érdekes beszámoló és szerintem a kirakott képek is jók.
Ez a pécsi magyar EKF meg, szánalmas, sajnos...
Egy kis megjegyzés még a lapoddal kapcsolatban.
Nemtudom más hogy van vele, de a sötét alapon világos szöveg olvasása után, rendesen csíkosan látok, eléggé terheli a szemem. Talán nem egyedi dolog. -
priusz
aktív tag
válasz Sir Riccio #25752 üzenetére
Jók a tűzijátékos képek, olyan mintha zombik csápolnának előtte
[ Szerkesztve ]
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
Fejo
őstag
válasz rumos14 #25756 üzenetére
"gépre valamit, esetleg? vagy legalább bementél a B&H-be, és elámultál, hogy minden vázat, obit kézbe lehet venni?"
Igen egy Canon 50/1.4 USM obit vettem a B&H-nél. Hihetetlen hely, ami ott nincs fotózás terén az nem is létezik... Ráadásul csak 2 utcára volt a szállásunktól így voltam ott többször is.
Amikor mondtam a pasinak, hogy ez az obi érdekelne, kérdezte milyen gépen használnám, mondom 40D-n. Erre hozta az obit egy 7D-n, hogy progálgassam nyugodtan... Mellettem a srác egy 600/4L IS telét probálgatott...[ Szerkesztve ]
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
-
Slowman
aktív tag
válasz máyköl #25766 üzenetére
Hát itt meg a WB csúszott el egy kicsit melegebb irányba a kelleténél és a hókristályok kiégtek. Azt tudnám tanácsolni, hogy több bőrt ne húzz le erről a fotóról inkább gyakorolj, és bátran kattintgass, nincs cukorból a zár! (mondom én ezt az 5700-al a 100.000-ből . de ne csinálj belőle ekkora ügyet, kicsi az esély, hogy tönkremenjen mostanában és ha meg így lenne megjavíttatod pár 10k-ból)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz máyköl #25766 üzenetére
Szerintem nem baj, hogy a wb elmászott, jól illik a képhez ez a színvilág. Nem rossz kép, szép bokeh, hangulatos, ugyanakkor nincs semmi "megfogható" éles részlet, amire felfűzhetnéd a bokehet, aminek a háttereként szolgálna. Ez akkor is szükséges, ha egy képnek a bokeh a valódi lényege, ha az viszi el a hátán a fotót.
-
máyköl
veterán
válasz Szten Márs #25769 üzenetére
Köszi! Szerinted flickr-en érdemesebb lenne kicserélni, az előző változatot erre?
-
kricsi81
senior tag
"Egy kis megjegyzés még a lapoddal kapcsolatban.
Nemtudom más hogy van vele, de a sötét alapon világos szöveg olvasása után, rendesen csíkosan látok, eléggé terheli a szemem. Talán nem egyedi dolog."Hehh, egyik nap pont ugyanezt mondtam az egyik ismerősömnek az ilyen temetkezési vállalatos weboldalakról
kovacsrichard.hu
-
sztyui2
őstag
válasz kricsi81 #25772 üzenetére
Jók lettek. Nekem nem tűnik annyira túlexponáltnak. Teljesen hihetőek a színek meg annyira nem is világos. Mondjuk tényleg kár, hogy nincsenek részletek a hóban, de legalább nem alexpósak mint sokak havas képei. Te már legalább arra rájöttél, hogy a fénymérőt megtéveszti a hó.
Egyébként mondom, nekem mindegyik bejön(bár azért megnézném részletekkel a hóban is), főleg a második, amit ebben a hsz-ben linkeltél. Az elsőt már nem látom, de mind1. -
Sir Riccio
addikt
Fordított kitűző.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
rumos14
nagyúr
/kötözködés on/
Sigma 50/1.4 nem jobb a Canon-nál? így vagy úgy, tedd be az aláírásodba
/kötözködés off/(látom, no, hogy Csepel is ezt kérdezi.)
én is seggre ültem ahogy bementem a boltba. minden elképzelhető váz kirakva, pl. Sigma DSLR-ek, életemben nem láttam ilyet. felső kategóriás FF vázak ki vannak téve, mint nálunk itthon a szappantartó kompaktok a MM-ban. azzal a különbséggel, hogy mindenhol profi tanácsadó áll készenlétben, de egyáltalán nem tolakodik. minden obit ki lehet kérni, basszus, mint amikor Tompika beszabadul az édességboltba, úgy éreztem magam.
[ Szerkesztve ]
-
kricsi81
senior tag
válasz sztyui2 #25779 üzenetére
Az én monitoromon nem túlexpósak, de pl anyukám laptopján kicsit világosak...
Holnap eljátszadozom kicsit a képekkel, hogy a versenyző, a kapu, és a hó is rendesen exponált, részletgazdag legyen, és mivel RAW-ban lőttem a képeket, ez nem is hiszem hogy nehéz lesz...az első hsz-emből az első link:
[ Szerkesztve ]
kovacsrichard.hu
-
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
bocs a kommentekért, de kicsúsztam...
szerintem ez is érdekes:
~<=1sec-es expokKazimír: van sok expo, érdekesek is, egyelőre ezek tetszettek meg, de ettől függetlenül lehet, hogy holnap szebbeket találok így is eljátszottam vele egy ideig...amúgy azért kellett lágyítani, mert beégett az egyik billentyű nagyon csúnyán, különben jól jött az a fény
LR-ban lehet csökkenteni a torzítást?
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
válasz eastsider #25786 üzenetére
Azt hiszem ez nem egy pillanatfelvétel, szóval megismételhető, tudsz vele próbálkozni.
Feltehetően a lightroomban (úgy emlékszem azt használsz) is van mód csökkenteni az obi torzításán.
Egyébként tetszik a lakkozott fa színe is, és jól tetted, hogy lágyítottál a fényen, így nem vonja el a figyelmet a feliratról.Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
törölt tag
válasz kricsi81 #25772 üzenetére
Annyit hozzátennék, hogy az utolsó az ISO 3200 miatt elég durván színzajos. Ez egyszerűen orvosolható, pl Lightroom is tudja. Ha megcsinálod a színzajszűrést, rögtön jó kép lesz belőle. Az előzőekhez előttem elmondtak már mindent. Egyébként az én monitoromon nézve túlexpósnak nem mondanám őket, csak erősen fényesnek, de szerintem is jobb mintha alexpós lenne mind. Talán egy RAW konverzió során meg tudnád azt csinálni, hogy külön layer-ben visszahozod a havon a részleteket, feltéve ha elegendő információt tartalmaz hozzá a kép, illetve van kedved elszórakozni ezzel.
-
-
runner 125
nagyúr
válasz Sir Riccio #25759 üzenetére
Bajnai Úrról feltűnően sok kép született.
kricsi81
Korrekt sportfotók, bár engem elvakít így a hav'..., részleteket valahogy csalogasd elő.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Fejo
őstag
téves hsz...
[ Szerkesztve ]
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
rumos14
nagyúr
válasz runner 125 #25792 üzenetére
majd ha te leszel min.elnök, rólad is sok kép fog készülni
-
Szten Márs
nagyúr
válasz máyköl #25797 üzenetére
Alakul ez
Az első nem rossz, szép színvilág, szép bokeh, viszont dobna rajta, ha felülről és jobbról vágnál egy keveset. Valami ilyesmire gondolok: [link]
A kettesnek is jó a színvilága, szép a háttér-bokeh és gyakorta nem szokott jó ötlet lenni az előtér-bokeh határozott megjelenítése, de itt még az is jól mutat, bár talán ha egy egész kicsit kevesebb lenne belőle, még jobb lenne. Egyébként inkább biológia-könyvbe való kép, annyira nem erős a hangulata, mint az elsőnek, vagy a harmadiknak. Apropó harmadik: ez sem rossz, jól elkaptad a témát, a negyedik viszont egy kis mélységélességgel lekapott középre szerkesztett növény, ebben a sorozatban szvsz a leggyengébb láncszem. Nyílván egyik sem formabontó kép, egyiknek sincsenek szédítő mélységei, de itt talán nem is ez a lényeg és nyugodtan vállalhatóak szvsz, fejlődtél az eddigiekhez képestjpg-ben fotózol? Az összes képnek igen klassz lett a színvilága szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
A harmadikon látok igazán ötletet is, szép munka. Tényleg tetszetős a színvilága, s bár lehet, hogy az őszhöz/télhez, elszáradt falevélhez illik a kevesebb fény, én talán még egy picit világosítottam volna az egész képen utólag.
Tudom, hogy élvezed a tág rekesz nyújtotta lehetőségeket, de ebben az esetben tényleg lehetne enyhén szűkebb, hogy az egész levél éles legyen. Már csak azért is, mert úgysem tudod a kis mélységélességgel leválasztani a témát a háttérről..[ Szerkesztve ]
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
BEE
addikt
Az első egész jó kép !
Tán az eddigi legjobb képed itt.
Jó a háttér, jó a téma, én is sok hasonlót készítek ha sikerül, mert tetszik.
Annyit tennék hozzá, hogy közelebb kellett volna lépned.
Ugyanezzel a háttérrel kb másfélszer ekkora levél jobban mutatna.
A képeid egészéhez képest általában is kicsik a témáid.
A bemutatásnál nem kell ekkora képet felrakni. Én 800-850 képpont magas
képeket készítek általában monitorra, de sok helyen 600 körüli a max.
Ilyen méretben nem fér a képre, nem lehet egészben megnézni.A másodiknál nincs eldöntve, hogy mi a téma.
A növény vagy a levele, esetleg a dér ?
Most egy nagy rakás életlenség között van egy kis éles rész, de az nem elég
hangsúlyos hogy főtéma legyen.Szép és hasznos dolog a háttér elmosása, de nem kötelező mindig.
A környezet sokat segíthet a témának, ezt is gyakorold néha !BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest