- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Geth
veterán
válasz adika4444 #74936 üzenetére
IPv6-hoz:
A Windows-ban alapból be van kapcsolva a randomizeidentifiers, emiatt tapasztalod azt hogy új IPv6 címet konfigurál magának (SLAAC esetén) pl. újraindításkor.
Én ezt kikapcsoltam, így eui64-es (mac alapján generált) címe lesz, ami nem változik, csak reconnectnél.
Máskülönben nehéz bevágni a local dns-benetsh interface ipv6 set global randomizeidentifiers=disabled
A kimenő kapcsolatoknál pedig temporary címek keletkeznek, azt is le lehet tiltani hasonló módon, de kevésbé izgalmas.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz adika4444 #75400 üzenetére
Ja, a duck jó, én is azt használom.
Az utolsó bekezdést nem értem, kifejthetnéd.
Az nem az Openwrt hibája hogy a digi dual stacken oldotta meg a csatlakozást (tehát a v4 hátán oldja meg a v6-ot).
Ettől függetlenül nálam frankón megy net nélkül is a lan-on a v6, köszönhetően az ula prefixnek és a helyi dnsmasq-nak/ip6neigh-nek. -
-
őstag
válasz adika4444 #75501 üzenetére
Jó lenne ha lenne Szegeden telekom optika és nem a koaxot reszelgetnék gigabitre. Ha lenne itt telekom optika akkor én is fontolóra venném a váltást, optikás flip-pel már kiegyeznék.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
fiATHaLON
őstag
válasz adika4444 #75572 üzenetére
Köszönöm, de úgy fest, ez egy többrétű nyavalya...
Először static NAT ip-t kéne adnom a gépnek (nem tudom ez számít-e, de macOS-en).
Ezt az op. rendszerben kell beállítanom, vagy a routeren?
Utána kellene ezeket a 6000, 6001-es UDP portokat forwardolnom a static ip-jű géphez.
Hát, röviden ez lenne a dolog. -
(ex)Cat
senior tag
válasz adika4444 #75573 üzenetére
Na most átrakták bridge -be, és innentől nincs netem. Bekötöttem az Asus -t az 1-es portra. Kaptam vmi usert és jelszót, ezt próbáltam beírni a routerbe, de nem megy.
Beszéltem a Digisekkel, a gépet összekötve a bridge-be rakott ont-tal a Windows alatt létrehoztam egy telefonos kapcsolatot, az úgy működött, de ez minek?
Mit csináljak, hogy legyen net? -
Geth
veterán
válasz adika4444 #75907 üzenetére
PPPoE szakadásnál a prefix is megújul.
Ez szerencsére sok vizet nem zavar, legalábbis openwrt alatt megoldottam:
- Tűzfalszabályokat (ha valamit v6-on is hostolsz) lehet frissíteni pl. dnsmasq esetén ip6neigh-el.
- Belülre meg generálható ULA prefix. -
Lackooo84
nagyúr
válasz adika4444 #75919 üzenetére
Persze bejelentés után sunyiba megcsinálták, még jó, hogy beszóltunk, mert az volt a rendszerben, hogy náluk nincs belső rendszerhiba, és már ki volt nyomtatva a munkalap. Szépen beszedték volna a 2500-at anyutól ha kijönnek...
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
szimszonos
őstag
válasz adika4444 #75914 üzenetére
Köszi a segítséget.Próbálnám amit ott leírnak de elakadtam annál a résznél ahol a routerben meg kell nyitni a portokat.
Open the following ports, making sure to utilize the correct protocol:
UDP: 88, 500, 3544, 4500TCP & UDP: 3074A Digis Hua Fiberhome routerben nem tudom hová kell ezeket bepötyögni.Találtam a router menüjében egy ilyet Application » Port Forwarding » Port Forwarding de nem találtam hová kellene beírni.
Ha valakinek sikerült Hua Fiberhome routerrel az xbox one-t beállítani és segítene megköszönném.Sajnos a Diginél már nem tudnak segíteni ebben.[ Szerkesztve ]
-
-
titán
válasz adika4444 #76410 üzenetére
Igen router. Most így olvasgatva, ugye az is megoldás lenne ha olyan eszközt adnak ami tudja az ipv6-ot,mert akkor elegendő a cím.
Ha bridge üzemmódba kérem és az utána levő eszköz kezeli az ipv6-ot amit a DIGI is biztosít, akkor nem kellene NAT-olni, ha mégis megtörténik az akkor hülyeség. -
törölt tag
válasz adika4444 #76510 üzenetére
Egyáltalán nincs használva a telefon. Azt hiszem be sem lett kötve, mert kérdezte is a digis szerelő, hogy fogjuk használni? Mondom nem csak így olcsóbb volt a csomag.
Akkor azt mondod hívogassam őket, hogy csak nézzék már meg.Ez a "nomadikusra" ez micsoda is? Nem hallottam még.
[ Szerkesztve ]
-
-
Genius007
őstag
válasz adika4444 #77439 üzenetére
Erősen kétlem, hogy ezt a Routert megfektetné, hisz nem egy olcsó routerről beszélünk, ha jól tudom / emlékszem 2magos procival van szerelve, ráadásul eddig is átment rajta az 1000mb Wifin!
Multibit: Nem kábelen mérem hanem WiFi-n!
Viszont eddig is átment rajta az 1000mb, főleg hogy a gépem tud 5Ghz-n 160Mhz-et, és a router is, ezzel eddig nem volt semmi probléma, cikázott wifin a letöltés 110mb/s-el! Most viszont amióta Bridge módban van, azóta fix 140/140 le és a feltöltés.Kábelek nem lettek cserélve, minden úgy van összekötve ahogy volt eddig.
A Digis ONT-re (Huawei) nyomtam egy Resetet, de nem segített, a Linksysre még nem nyomtam mondjuk, de restartolni már restartoltam, gondoltam Reset előtt megpróbálom ezt hátha, mert nincs kedvem a 0ról beállítani.Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest