Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz viktorhu #72319 üzenetére

    Nagyon szubjektív a normál felhasználás. Nekem nem volt még havi 3 teránál több, mostanság 500 GB a jellemző, de mindenképp 1 tera alatt. De azért még is jobb érzés így netezni, mint korlátokkal.

    Korlátlan flottás netem is azért van, mert korlátlan. Igaz, a havi 10 GB-ot nem lépi túl a forgalmam, de volt rá precedens, hogy tavaly egyszer sikerült 150 GB-ot eltekerni. Egyszeri alkalom volt, többen használtuk a netet, és nagyon jó volt, hogy nem kellett felárat fizetni érte, hanem kvázi azzal fizetem ezt meg, hogy a többi hónapban alig van 5 giga forgalmam. Idén is esélyes egy ilyen hónap, de nem nagyon érdekel a terhelés meg hasonlók, mert a kutya nem használja azon a környéken, ráadásul szerintem néha belefér.

    Ha lenne is ez a fair use értelmes sebességkorlát kéne, nem 20/10, szerintem ez kicsit kevés 2019-ben, vagy tényleg csak akkor, ha a 10--15 TB-on túlmegy a júzer.

    Na meg akkor azt is nézni kéne, hogy mennyi ideig tartó forgalomtúllépés után következne szankcionálás, ld. a fenntebbi példámat, nem vagyok mobilneten egy hard-core, de nem is nagyon akarok többet fizetni. Viszont akkor is kifizetem a korlátlan árát, ha alig 5 gigát használok, amiért a flottába 1500 alatt is fizethetnék, de nem teszem, kompenzálva ezzel a néha megugró forgalmat.

    Végül azt is érdemes lenne figyelni, hogy ha valaki sokat is teker, de például értelmes sebességgel teszi, vagy éjjel, hajnalban tehát csúcsidőn kívül, ott szintén lazábban nézni a FUP-ra. Igaz, ez technikailag már problémás lenne.

    A lényeg, hogy a FUP reálisan nézve jó ötlet is lehet. De a szívem arra húz, hogy ezt kerüljük míg lehet, én jobban szeretek önerőből korrekt lenni, mint ha köteleznek rá.

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák