Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • p00h

    tag

    Sziasztok,

    új digi felhasználók lettünk 18.-ker-ben és gondom akadt router ügyben. Adott a digi által biztosított optikai csatis AN5506-02-FG modem/router és egy Xiaomi Mi router 3g. A 2-t szeretném úgy összehozni, hogy a digis igazából csak "modem" legyen (az optikai csati és telefon+tv miatt nem kihagyható), a wifit, ipket és mindent ami net a xiaomi ossza. Úgy tudom utóbbi egy fokkal komolyabb eszköz, elvileg nagyobb sávszélességet tud wifin átvinni mint egy alap eszköz és sok wifis kütyü lóg majd rajta, ezért úgy gondolom stabilabb lesz ha nem kiterjesztem a digit vele hanem csak a xiaomi kezeli a wifit, netet.
    Mivel nem igazán értek hozzá, ebben kérném a segítségeteket hogyan tudom ezt megtenni? A digis eszközön nem találok bridge módot, akkor hogyan tudom a fent leírtakat elérni? Kapcsoljam ki a dhcp-t a digis eszközön és adjak fix ip-t a xiaominak? Vagy a xiaomin kell dhcp-t letiltani?
    A Xiaomit sajnos be sem tudom konfigolni, úgy hiszem betesz neki az hogy másik routeren át kapja a netet, mikor az appal konfigurálnám azt mondja hogy: "the router connected currently isn't mi router" - mindezt miután átcsatlakozott a xiaomi routerhez. Ugyanakkor a xiaomi-ra csatlakozva is betölt minden weboldalt, szal csak működik már alapból vmennyire, de böngészőből sem tudok bele lépni mert jelszót kér... Most vettem újonnan hardveraprón, nem hiszem hogy gond lenne vele... Előre is köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák