Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gemini

    aktív tag

    Sziasztok!

    Adott egy Asus TR-N18U router és egy Digi net. Tegnap este nem volt internetelérésem (a hálózat rendben volt.) A számítógépem kábelen csatlakozik, de van több wifis eszköz is. Wifin volt hogy a telefonom tudott csatlakozni egy ideig, de aztán az is megszűnt. Digi szerint az ő oldalukon minden rendben. Rá is dugtam direktben a gépre és volt net.
    Érdekesség, hogy ha telefonon wifire csatlakozva beírtam a digi.hu címet, akkor egy Tenda router belépőoldala jelent meg. A lakásban nincs ilyen, valamelyik szomszédé lehet, pechére nem változtatta meg a belépési jelszót, így az legalább kiderült, hogy ő is egy Digi előfizető.
    A közelmúltban, amikor a Diginél volt DNS szerver probléma, akkor én is átállítottam az IP-t 8.8.4.4-re, amivel tegnap estig nem is volt semmi gond. Ez a Tenda router pedig 192.168.0.1-gyel csatlakozott. Próbálgattam este a 8.8.8.8-at és az alapértelmezett 192.168.1.1-et, de egyik esetében sem tudtam csatlakozni a netre. Ma reggel viszont megpróbáltam a 192.168.0.1-et és azóta van netem.
    Mi okozta ezt az anomáliát? A Digi kuszált össze valamit, vagy a routerben nekem kellene valamit másképpen beállítanom?
    Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák