Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen SSD-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz hackeeeee #34549 üzenetére
már tavaly is eszköz hiánynál behúztak egy második UTP-t de volt akinek felhasználták a régi Matáv vezetékét.
Ha megkérdeztek volna itt van nálam is még egy döglött egykori Matáv vonal elég lett volna arra rákötniük a telefont a ZTE-t meg nem kellett volna kihozniuk.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
válasz front3r #34552 üzenetére
ez már egyszer kilett tárgyalva mi a különbség i7 laptop és asztali processzor között.
Illetve az intelnek az asztali i5 3570K proci bármelyik i7-es laptop procit körbe röhögi.
erre írtam, hogy ezen része túlzás ami Digi oldalára felkerült.
Használd a keresőt i5 3570K vagy a guglit teszt eredményekhez. Ez még a nem létező Digi 2000-es netéhez is elég lenne, alapjáraton használva.Digi ezt írja csak:
Intel i7 processzor (4 magos) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékűRealme GT Master Edition
-
front3r
őstag
válasz Flashget #34555 üzenetére
Nekem is desktop PC-m van. De a 3570K egy új széria a Nehalem-hez képest, ami nekem van.
Tehát az én i7-es procim pont határeset az 1Gb-hez. Nem arról volt szó, hogy a 3570K gyenge vagy ilyesmi, hanem nem mindegy hogy melyik i szériát nézzük csúnyán fogalmazva, mert a Nehalem nem mindenre elég már...
Tehát a DIGI leírása helytálló.[ Szerkesztve ]
PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
Flashget
félisten
válasz front3r #34560 üzenetére
Ha nem voltam érthető direkt kiemeltem mi a fontos tényező. Nem az i7 a követelmény hanem a 2,2GHz-es sebesség....
Ezzel csak a Digi tolja el magától a felelősséget " én mondtam, hogy i7 kell az 1000-hez" aztán kiküldenek olyan embereket amiből ez az egész indult aki még az sem tudja melyik az AMD és melyik az Intel proci azt megh főleg nem melyik való laptopba melyik asztaliba.egyébként az előbb néztem letöltés közben (torrent) 23%-ig ment fel a proci használat.
Realme GT Master Edition
-
veterán
válasz hackeeeee #34562 üzenetére
Mivel lehet ekkora sebességet kihasználni?
Feltöltés az kurva jó, végre felhőbe mindent elmentettem pár perc alatt.
Letölteni még nem sikerült 50 mega felett.
Igaz tegnap óta csak 2x próbáltam.Ezt mástól is kérdezem aki ilyen nagy csomagban van.
Nekem a 20/1 ami valóságban 17/1 volt már ez is nagyon jó.[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
törölt tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #29810560 #34566 üzenetére
Igen.
Én csak azért néztem, próbáltam meg, mert Nekem még 5.700 ft-os áron volt az 500-as csomag, és most vettem észre, hogy olcsóbbak lettek a csomagok. Plusz, több ismerősöm is próbálkozott már az ezres csomaggal, de nem volt jó, és gondoltam teszek vele egy próbát, ha már még olcsóbb is, mint az előző csomag volt.
Ha nem jön be, vagy nem lesz az igazi, akkor visszaváltok 500-ra, és még 500 Ft-tal olcsóbb lesz a korábbi 700 mellett.
Véleményem szubjektív...
-
-
bzoley
veterán
"FTTH (optika, családi házas övezet) területen minden internetcsomag esetében egy optikai terminál kerül kihelyezésre (Huawei EchoLife HG8242-B vagy ZTE ZXA10 F625G GPON ONT)."
Nálam HG8247h van. Eddig működik, de ijesztően gagyinak néz ki. Az egészet átvilágítják a ledek.
-
TeeJay
félisten
válasz bzoley #34570 üzenetére
mert te 18. kerületben ott laksz amiket mostanság kábeleztek be a Lakatos úttól kifelé a gyömrői út mellett végig... ott zsír új FTTH hálózat van, most nyáron húzták a kábeleket most kötik az előfizetőket
most viszik a zsír új ONT-t és Huawei fehér gondolom 2 kis wifi antennávalilyet hozott első ONT cserekor ide is a szerelő ami ment egy ideig jól utána már nem bírta a kiképzést és cserélve lett egy régebbi jó nagy méretű Huawei-re ami azóta ok letöltésre
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bzoley
veterán
válasz TeeJay #34573 üzenetére
Azt tudom, az utcánk még mindig nincs végigkábelezve. A kábel vége hozzám kanyarodik be
Csak az összefoglalóból kifelejtettek egy "például"-t. Egy gyengébb képességű egyén egyből hívná a digit, hogy rossz eszközt kapott, mert itt mást írtak neki.
Az én 100/50-emmel azért csak megbirkózik valahogy -
hackeeeee
Jómunkásember
Reggeli:
Véleményem szubjektív...
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
I5-4570-es prociról mi a véleményetek? Elvileg elég? Nekem ez van, a maximum 880mbit körül volt eddig.
Illetve normál hdd-re töltöttem csak, 2tb-os toshiba, a max 64mb/sec volt a csúcs. Ssd-re még nem próbáltam, elképzelhető hogy hdd-nek ez a vége? -
TeeJay
félisten
válasz Sanyaaa26 #34579 üzenetére
ha van router akkor egy több éves gyenge laptop processzor is tud 700-800megabitet
ha nincs router akkor viszont kell az erősebb cucc, de mondjuk ha azt nézzük egy TP-Link WR1043ND V2-V3 router 13ezer körül mehet, szóval emiatt is megéri beruházni.i3-380M speedtest-en 750-800megabitet bír routerrel router nélkül 300 alatt van és ez egy régi gyenge notebook CPU.
a HDD biztos hogy nem csak ennyit tud mert 1TB-os 5400-as Hitachi 2,5" HDD-re szoktam 80-90megabájtokkal is tölteni ha nagyméretű fájlról van szó és mást nem hajtasz vele egyidőben
egy asztali 7200-as HDD sokkal többet kell hogy bírjon főleg ha 3,5"-os szóval az a processzor sokkal többre is elégMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Sebhelyes
senior tag
Ha valaki 100-as netet rendel csak magában, társasházban, akkor tképp mit húznak ki? Egy koaxot a végén egy kábelmodemmel, amiből egy ethernet jön ki?
-
adika4444
addikt
válasz Sebhelyes #34582 üzenetére
Szia!
Társas tehát FTTB környezet, ahol a lépcsőházba jön be az optikai kábel, majd Cat5E lan kábelen kapod a netet, aminek a végébe dughatod a géped, routert.
Az IP-d publikus lesz, tehát ha gépbe dugod akkor nem kell törődnöd a port fw-vel, és ha router van akkor is csak a routereden kell kinyitni.
100-as net mellé pedig a legolcsóbb ajánlott router a TP-LINK TL-WR1043ND v2 vagy v3
Flashget: gyorsabb voltál[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
trec12
addikt
Nem! Nem indul (még) a Digi Mobil utolsó pontban van szó csak róla.... Csak egy kis érdekesség mert a Telekom "készül" rájuk....
[ Szerkesztve ]
-
gabor7th
addikt
Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy Windows 7 alatt azt írta ki, hogy a hálózati adapterhez nincs illesztőprogram, pedig hát van, hisz korábban működött. Hogyan töltsek le újat? Az én gépemmel kapcsolatban milyen adatok kellenek, hogy megtaláljam a neten a megfelelő illesztőprogramot, mert amit letöltöttem nem volt jó.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
T@nk
tag
FTTH területen élek, családi házas övezetben. Én viszont egy 4 lakásos társasházban lakom.
Hozzám is közvetlenül optikát húznak majd be? (A szomszédjaim nem akarnak DIGI-re váltani) -
Blaise
veterán
válasz Blaise #34065 üzenetére
Sziasztok!
Most jutottam el odáig, hogy lecseréltem a Digis ZTE cuccot saját routerre (Tplink WDR3600), azonban van egy kis probléma:
Kihúztam a ZTE-ből a netet, rádugtam a Tplinkre, elindult stb. Elkezdtem a gyors beállítást, beírtam a pppoe adatokat, majd szépen fel is csatlakozott. Rámentem, gondoltam csinálok egy Speedtest mérést, hogy mennyivel jobb a wifi, azoban meglepő módon érdekes eredményeket kaptam
A letöltés szinte semmi, a feltöltés jónak tűnik. Többszörre is ugyanez lett az eredmény. Belenéztem a logokba, mintha ledobálná a routert a net, többször meg is szakadt a mérés. A végén visszadugtam a ZTE-t, az a legutolsó mérés.
Szerintetek ez mitől lehet? Hogy tudnám megoldani?
(Gigabites a net, FTTB hálózat)[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
(A szomszédjaim nem akarnak DIGI-re váltani)
Okát is megmondták? Én azért csak készítenék egy táblázatot a jelenlegi szolgáltató és a Digi árairól, hűséggel vagy anélkül, de külön kiemelném, hogy a Diginél nincs kötelező beltéri és annyi tévén nézhetik a DTV adását ahány tévéjük van és amennyit elbír a jel. (nálam van 3db ilyen TV, 1 analóg és egy Alma beltéri mind működik flottul egyszerre egy időben)
Realme GT Master Edition
-
gabor7th
addikt
Valaki! Nem rég írtam a problémámról. A Hálózati illesztőprogram a realtek ethernet controller nem? Hiába rakom fel és a rendszervisszaállítás sem segített.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
legenda
válasz Blaise #34596 üzenetére
az is bezavarhat, meg a MHz sem minden esetben mindegy, illetve a beállított szabvány...stb.
gabor7th; szia, próbáld meg az eszközkezelőben tiltani majd engedélyezni, vagy eltávolítani majd újra felismertetni a modult, hátha az segít, tedd ezeket úgy, hogy a digi kábel nincs bedugva.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest