-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
laciiiiiii
csendes tag
válasz Zsolteecah #21198 üzenetére
csak a switch fügvénye!!! nálam amíg nem cserélték ki 93/26 volt, majd kicserélték és felment 107/27-re! majd átkapcsolták a központi számítógépben az előfizum 1000-resre és láss csodát 930 lett. Hiába cserélik ki a lépcsőhézban a switchet attól még a topneteseknek nem fog automatikusan a 200-as jönni...át kell kapcsoltatni a központban...nem értem, hogy alapból miért nem állítják át mindenkinek...aztán, ha a műszaki csere megtörténik már jön is a 200...minek kell egyenként beszólni a központba, hogy átállíthatják, ha már maguktól emeltek.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolteecah
tag
válasz laciiiiiii #21201 üzenetére
Szal akkor neked cat5ös kábeled van?
-
TeeJay
félisten
válasz laciiiiiii #21201 üzenetére
lehet azért nem nyomják be mert a 100-as switch nem tudna mit kezdeni az 1000/100-as net profiljával és lehalna a szolgáltatás. biztos van okuk arra miért nem lövik be automatikusan
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
laciiiiiii
csendes tag
válasz Zsolteecah #21202 üzenetére
igen. nincs telefonom. csak net. lakásban semmit nem cseréltek le...bejön a cat5-ös kábel és megy a routerembe.
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
na,volt kinn egy digis szerelő,szerencsére ő is csak 25 körüli letöltést mért a 100 helyett.átdugott közvetlenül az ont-ra,akkor javult: digi szerverén 85-90mbps más szerveren ~70mbps.na mondom ez még mindig karcsú.most az lesz,hogy ha visszajön az informatikus kollégája szabadságról,akkor kijön és "körbenéz".bízom benne,hogy ő sem fogja csak úgy megvonni a vállát,hogy megvan a garantált,oszt jónapot.
bár az igen érdekes,hogy még az ont-on sincs meg a max letöltés...nekem egyre nagyobb a gyanúm,hogy itt nem csak eszközhiba lehet,hanem valami egyéb központi gebasz.hejj,hogy így meg kell szenvedni mindenért[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz betyarr #21206 üzenetére
Még az Interware-s időszakban történt.
Első voltam a lakótelepen, akinél bekötötték a NET-et. Kedvesek voltak, annyi kábelt adtak, hogy bőven sok volt. Mivel akkor még más volt a konfigom, alaplapi hálókártya nuku, bedugtak egyet a gépbe, abba meg az UTP kábelt. Okoskodott a szaki, de nem tudott kapcsolatot létesíteni. Saját lapitopiján minden rendben volt, ez viszont engem nem vigasztalt, mert az én gépemen nem működött a dolog.
- Tele van a gép vírussal, meg féreggel!
Ezzel felállt a szaki a gép mellől, miközben halkan kérdeztem tőle: honnan tudja? Vállvonogatás, mellébeszélés, engem cserben hagyás következett.
Egy peták jattot nem adtam.
Elmentek, én meg kísérletezésbe fogtam. Elsőre bejött a tipp. Másik PCI slotba dugtam a kártyát, ahol már tette a dolgát a szoftveres beállítás után.
No, nem vagyok szívtelen, meg kemény legény, de bepanaszoltam a bagázst. Az lett a vége, hogy a kiérkező számlán nem szerepelt a hálókártya, csak egy megjegyzés, hogy tekintsem ajándéknak, és köszönik türelmem, megértésem.Csak annyit szerettem volna ezzel mondani, hogy a "szaki" lehet, hogy csak alapfokon ért ahhoz, amit csinál.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Flashget
félisten
digi telefonja működhet régi matávos kábelen? az 2007-ben lett megszüntetve mikor lanra váltottunk és akkor 0 Ft-os havi díjas telefonra, de be van húzva a kábel így nem kellene egy 3. kábelt behúzniuk
Realme GT Master Edition
-
betyarr
veterán
válasz Vakegérke #21207 üzenetére
persze,aki kinn volt mondta többször is,hogy ő nem tud többet csinálni és küldi az informatikus kollégáját,amint visszajött szabadságról.mondtam nekem ráér,az a lényeg,hogy derítsenek fényt a hibára,mert nem fogom beérni annyival,hogy ennyit tudtak tenni és megvan a garantált.csinálják meg becsülettel és működjön úgy,ahogy kell,ahogy az 50/30-as netnél is volt (mint ahogy már többször is említettem,ott 53/32 mindig megvolt).
-
atua
aktív tag
Diginet50-ről váltottam diginet100-ra. A digis szerelő azt mondta, hogy a lépcsőházban gigabites eszköz van, a kábel viszont két érpáros (telefon miatt), speedtesten 93-94 mbitet mérek.
Ez lehet a két érpár miatt? Vagy félrebeszélt a szerelő és mégsem gigabites a switch a lépcsőházban? -
Vakegérke
félisten
-
betyarr
veterán
válasz radi8tor #21214 üzenetére
ne legyen kevesebb a kelleténél,ha nem muszáj.gondolom a diginek egy eszközcsere,vagy egy központi beállítás nem nagy érvágás.ha már fizetek érte,akkor elvárom,hogy megkapjam a maxot,ahogy a 20/10-nél és az 50/30-asnál is megkaptam.ezért is szerettem mindig is a digit,hogy nem sz*rf*szú fukarok és nem centizik ki a dolgokat,meg hogy egy eléggé megbízható szolgáltató.eleddig nem volt velük különösebb bajom és nagyon remélem,hogy ezt a hibát is megoldják és ezután sem lesz.
na meg gondolom te sem nagyon szeretnéd,ha a leendő gigabites neted csak kb 6-700-at tudna a 940 helyett.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Flashget #21216 üzenetére
értelem szerűen 3érpáron is csak 100megabit megy szóval felesleges bekötni a 4.-et ha van telefon 1érpáron
akkor csinálta a DIGI szarul mikor először kábeleztek mert ha már akkor CAT5e kábelt húztak volna úgy hogy rá van tekerve egy sima 1eres telefonkábel most megspórolnának vagon melót és kapásból menne a gigabit switch cserévelMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ma.ci23
tag
Másnál sincs net Gyöngyösön?Kb 1órája semmi csak tv.
-
Flashget
félisten
mit nem lehet ezen érteni?
kis műanyag doboz (splitter) bekötötték a kék-kékfehéret a telóhoz. Eddig meg van?
majd 2 érpárt szintén bekötöttek a nethez. Eddig ok?
Na most a maradék érpár nincs sehova bekötve a dobozkában. Vizuálisan megy a dolog?[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz TeeJay #21219 üzenetére
Mikor ezeket a kanócokat húzták 2007-et írtunk a konkurenció azidőtájt az ADSL, a korlátos Chello volt kábeles nettel. Ellenük jött a 10/10 15/15 és 30/30-as lan nettel a digi. nem hogy 1000, de 100-as netre sem gondolt senki akkor még IPTV sem volt még.
Örültünk mint a majom a farkának, hogy 8-10K-ba kerülő, 8 megás ADSL helyett ilyen net jött 2500-3500-4500Ft-ért.Realme GT Master Edition
-
TeeJay
félisten
válasz Flashget #21225 üzenetére
hát ja csak már akkor is volt CAT5e kábel, gondolom nagy tételben vásárolva minimális felárral
illetve gondolhatták volna hogy egy sima 2eres csavart kábel a telefonnak szintén filléres lett volna és most sok mindent megspórolnának
csak switch-et kellene cserélni és pá
a jelenlegi felállás mellett lehet majd kivárni mire a sok végponton végeznekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz TeeJay #21227 üzenetére
Csak tönkre ne menjenek a nagy kábelcserébe. Bakker, az a megoldas teljesen korrekt volt ahogy bekötötték, ennyi erővel mar inkabb optikai szálat kéne mindenhova huzni mert ugy is az a jovo es pár év múlva ugyis behuzzak...
Kábel meg rohadtmindegy, ha átmegy rajta akkor minek cserélni újra? Nem értelek titeket.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Lin3Lord
tag
válasz wwenigma #21228 üzenetére
Én sem értem, hogy napok óta miért pörög mindenki ezen a "jaj most akkor milyen kábel és hogyan van kötve" témán. Majd megy a szerelő és elintézi. Kettő, három, négy érpár, mindegy, szintén elintézi majd.
Ha tudod mit csinálsz akkor úgyis bekábelezed úgy, hogy jó legyen. Ha nem vágod, a szerelő majd vágja.
Nyilván ha mindenféle kábelcsatornád van, meg rejtetten megy, akkor lehet kicsit macerább, de a felálláson nem változtat. Azon se, hogy régen miért ilyen meg olyan kábelt húztak be. Itt 2008 környékén csinálták cat5e kábellel. Ha húztak volna telefont az a kiépítés duplája lett volna nekik majdnem.[ Szerkesztve ]
akkountvadasz
-
ma.ci23
tag
Nah megoldódott már,nem a diginél volt baj.Tegnap üzemeltem be a wdr4300-at és azt csináltam újra majd jó lett.Vmi ötlet esetleg hogy miért kapcsolt szét?
-
TeeJay
félisten
válasz Lin3Lord #21229 üzenetére
ácsi telefon nincs mindenkinél, csak azoknak kellett volna egy sima 2eres kábelt pluszban húzni aki telefont is rendelt, az meg nem nagy költség, ellenben most szopás lesz új UTP kábelt húzni azért hogy gigabites link legyen...
optikát azért nem kell húzni mert az 1gigabit 5-10évig bőségesen elég lesz, gondolj csak bele koaxon az ED3.1-el lehet majd ilyen sebességet elérni és ott sem az átlag csomagnak lesz ilyen sebessége
szóval az UTP jó ideig elég lesz még az optika ellenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz TeeJay #21231 üzenetére
100Mbittel is ugy voltak hogy 5-10 évig elég lesz, akkor most le lesznek hulyézve 5-10 év mulva megint az optika kihagyása miatt?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Gejza1981
tag
többeknél van telefon mint akinél nincs, mert
1, okos csomagban úgy akciós (ha mindhárom van 2 évig olcsóbb)
2, telefon régebben ingyen volt, aztán lett 200ft-os havi költsége (akciósan 160ft vagy mennyi jelenleg is) és vésztartaléknak illetve igen kedvező percdíjai miatt jó alternatíva pl matáv telefon ellen...
3, amikor ezek a kábelezések történtek még a kanyarban sem voltak ezek a sebességek, a 100mbit is "álom" volt csupán -
DonMaster
addikt
szerintem nem, föleg az ftth-s hálozatban , lazán meg emelik majd 2év mulva megint duplájára , mivel a gpon 2,5/1,5gbits -et elbir simán belefér az optikai hálozaton addig ezt lanon nem csinálod meg . de csinálják már minden hol az optikát nem csak ftth-hanem fttb is van nem is kevés , területen már a digi-nek,
lesz még itt duplázás. a mostani ont(gpon) egységeket max 6év mulva cserilék amikor már a mostani 1gbits nél 4x több lesz a sebeég mert uyge azt enm birja akor jön majd a 10x-es van a digi hűlozatában bövne tartalék most is , nem is kicsi, csak alankábel birja, de inkább lenne olcson pci-e -es kártya pc-be ami optikai kábeles az kihasználná a full sávszél-t .LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
poli27
veterán
válasz DonMaster #21236 üzenetére
Legalább hülyeségeket ne beszélj.... a gpon 2,5/1,2gbitje osztott közeg, 32-64 efi osztozhat rajta ennyi egy szegmens, szval nem tudom mit szeretnél, amúgy meg sztem a digi 10gponozik különben nem bírná a hálózata a gigás csomagokat! A lan az mi ha nem fttb hm?
[ Szerkesztve ]
-
unknownuser
tag
A mostani emelés előtti utolsó emelés 2009 tavaszán volt, szóval gyakorlatilag pontosan 5 évvel ezelőtt. Úgyhogy elég valószínűtlen, hogy 2 év múlva újabb emelés lenne. Pláne úgy, hogy jelenleg mérföldekkel a többi szolgáltató előtt jár a DIGI sebességben.
[ Szerkesztve ]
-
G4bi89
senior tag
Kecskemét Irinyi utca 43 a hét közepén még semmi most pedig már 200 felett a topnet
routerrel:
[ Szerkesztve ]
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
TeeJay
félisten
5évig maradhat simán a mostani sebesség hiszen FTTB+LAN-on tudják adni az 1000megabitet
és hidd el FTTH-n sem fog 5éven belül 2-3-5-10 gigabitre emelkedni ez az értékvalszeg 5év múlva lesz még egy sebesség emelés amikor az akkori hálózatuk elbírja
és ugyanaz lesz mint a románoknál
100/100, 200/100, 500/100 és 1000/100 esetleg a nagyobb csomagokban nagyobb feltöltést is tudnak egészen értelem szerűen 1000megabitig bár nem fognak annyit adni max 200megabit szerintemszóval úgy 10évig még nem kell a LAN-os részt optikáztatni mert elég lesz ez a sebesség
FTTH is marad ennyin, a 10GPON drága lesz na meg ugye hány éve létezik gigabit LAN és mai napig vannak még zsír új laptopok amiben csak 10/100-as van...
a 10/100 után az 1000 megabit egy elég nagy ugrás de 1000után 10G az még nagyon sokáig nem fog lakossági szintre bejutni szerintem.
én nem parázok bőven jó lesz ez az FTTB+LAN 10évigUPC részéről sincs rákényszerítve mert még 2-3év biztos lesz mire a hálózatukat átalakítják ED3.1-re és ott is max 1gigabitig jutnak az is csak a legnagyobb csomagban és elképzelhető hogy nem 100megabites feltöltéssel ám. szóval a konkurencia max utól érheti a DIGI-t pár év múlva megelőzni nem igen fogja
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
legenda
lőn világosság, diginet 100 szerepel már a basenet helyett a szolgáltatásoknál.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
unknownuser
tag
válasz unknownuser #19646 üzenetére
Szerintem van akit érdekel:
Végül nem a mérésügynek írtam, hanem az NMHH-nak, mégis csak jobban értenek hozzá. Meg is jött a válaszuk, amiből a lényeget kiemelem:
"Tájékoztatjuk, hogy az elektronikus hírközlési előfizetői szolgáltatások forgalommérésével kapcsolatos követelményeket az elektronikus hírközlési szolgáltatás minőségének az előfizetők és felhasználók védelmével összefüggő követelményeiről, valamint a díjazás hitelességéről szóló 13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet (a továbbiakban (Eszmr.) határozza meg."
Vagyis pont az, amire én is hivatkoztam. Abban pedig nincs szó semmilyen mérésügyről, hitelesítésről, plombálásról, hanem:
"Forgalommérésen alapuló számlázás esetén a szolgáltatóknak az Eszmr. szerint ellenőrzési rendszert kell működtetniük. A számlázási rendszerbe épített ellenőrzési folyamatnak biztosítania kell a forgalom pontos mérését, díjának hibátlan kiszámítását és meg kell akadályoznia a szolgáltató elektronikus hírközlő hálózatához, a nyújtott elektronikus hírközlési szolgáltatáshoz, valamint a számlázási rendszerhez történő jogosulatlan hozzáférést."
"A szolgáltató számlázási ellenőrzési folyamatai és ellenőrző mérései megfelelőségét, a számlázási rendszerére vonatkozó követelmények teljesülését legalább egy hónapra vonatkozó – egy számlázási időszakkal egybeeső – folyamatos méréssel alátámasztott megfelelőségi nyilatkozattal vagy kijelölt tanúsító szervezet által történő tanúsítással (a miniszter által kijelölt, illetve e tevékenységre akkreditált tanúsító szervezet által kiállított tanúsítvánnyal) igazolhatja. Az igazolásokat a szolgáltatóknak évente meg kell küldeniük az NMHH részére, ezt a Hatóság ellenőrzi."
Rákérdeztem arra is, hogy mi van ha vita van az előfizető és a szolgáltató között a forgalom tekintetében:
"Ha az előfizető a szolgáltató által követelt díj összegszerűségét vitatná, a szolgáltatónak kellene bizonyítania, hogy a hálózata az illetéktelen hozzáféréstől védett és számlázási rendszere zárt, a díj számlázása, továbbá megállapítása helyes volt. Azonban nem terheli számlázási rendszere zártságának vonatkozásában külön bizonyítási kötelezettség a szolgáltatót, ha számlázási rendszere zártságát a miniszter által kijelölt tanúsító szervezet tanúsítja."
Szóval nem is csoda, hogy nem kell ide mérésügy meg, hitelesítés, mert a bizonyítási teher a szolgáltatón. Ugyanakkor:
"Az adatforgalom sebességének korlátozásra fenntartott jog gyakorlásának jogszerűségére irányuló vita azonban nem minősül a díj összegszerűségével kapcsolatos vitának, így a bizonyítási teher nem kerülne automatikusan a szolgáltatóra, egy esetleges perben az előfizetőnek is bizonyítania kellene állításait."
Szóval mivel a sebességkorlátozás nem befolyásolná a fizetendő díjat, ezért más szabályok vonatkoznak rá, és a bizonyítási teher "megoszlik". (?)
Meg azt is írták, hogy a mérésügyi törvény értelmezésével kapcsolatban tényleg forduljak a mérésügyhöz, de ezek után azt hiszem ez már felesleges.
-
betyarr
veterán
éééééééés lőn megtaláltam a hibát!!!tegnap ugye volt kinn a digis szerelő,átdugta a switchből a kábelt az ont 2-es portjába.azóta jobb lett a letöltés,de 94mbps-től fentebb nem ment.ez adta az ötletet,hogy vagy az ont 2-es portja nem tudja a gigabitet,vagy úgy egyáltalán maga az ont (elég érdekes dolog,hogy gigabites switch mellé 100-as ont-ot tesznek ).most jól kipróbáltam közvetlenül a gépbe dugott lankábellel,megnéztem a sebességet és persze hogy csak 100mbps!szóval jól kifogom cseréltetni az ontot velük
-
-
need
addikt
Üdv népek..
Gondolom nálatok is úgy van mint nálam.. bejön a kábel egy routerbe és onnan van szét dobva a net..
Na most mennyi annak a valóság alapja hogy ha minden igaz akkor a 80-ból lesz 200 m/sec ezzel a hagyományos routerek nem tudják kezelni mivel ezek kifelé nem gigabitesek.. tehát a 200 m/s-ből csak 100 m/sec lesz..! felmerült ha így van hogy olyan routert kell venni ami kifelé is gigabites lenne..!
erősítsetek meg vagy cáfoljátok meg a fenti sorokat légyszi..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 11 - népalma
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Lenovo tàp
- Panasonic PT-AX100E HD házimozi projektor
- HP 15s-fq 11.Gen. Laptop 15,6 i5-1135G7 8GB 512GB SSD FHD Intel Iris Xe - CSERE IS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest