Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hfield21

    csendes tag

    Üdvözlök Mindenkit,

    Már régóta olvasom a prohardver-t, sok-sok hasznos információhoz jutottam általa. Most viszont kétségbeesésemben írok, mert olyan Digis problémám (Bp, XV. ker.) van, amire esetleg tudtok valami hasznosat mondani.
    A sztori dióhéjban: Olyan tévém van, amiben nincs DVB-C tuner, ezért, hogy dec 20-tól láthassam az m3-at, üfsz-on beszereztem egy SD beltérit. Már az első napoktól lekockásodott, blokkosodott a kép, minden adón, naponta többször, főleg esti órákban. Jelszint általában 64-70 % közötti, vételi minőség 100%, de a kockásodás alatt lemegy akár 40% -ra. Volt olyan, hogy tök nullára kikoppant, ekkor kiírta az STB, hogy "nincs jel vagy kódolt csatorna..." Amikor a digitális blokkosodik, átdugtam a bejövőt közvetlenül a tévébe, ekkor az analóg is csíkosodott, moárés, zavaros volt.

    Két ünnep között kihívtam a szerelőt, átnézte a lakás belső vezetékezését, kötéseket, mindent megfelelőnek talált. 3x árnyékolt kábel, roppantott fémes csatlakozók, nincs elosztás lakáson belül. Azt mondta, hogy a folyosói erősítővel van gond. Valamit csinált. Pár nap múlva ismét jött a probléma. Újabb szerelő, újból ádám-évától elkezdtük, gyári beálítások visszaállítása, vezetékezés, stb. Ő is a folyosói egység hibájára gyanakszik, átdugta egy másik kiállásra. Pár nap múlva újból jön a hiba, új szerelő jön...

    Egy hónap eltelt, négy munkalap, négyszer kijelentve, hogy a probléma megoldva. Pedig nincs megoldva. Ma reggel is blokkosodik. Mit tegyek? Újból kihívjak egy ötödik szerelőt? Kezdek belefáradni.

Új hozzászólás Aktív témák