-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Néztem a digi csatornakiosztását a városomhoz, és látom, hogy már van pl. PV TV is HD-ban. Hiába futattam le a keresőt, az új csatornákat nem találja a set top box. Sőt egy ideje Travel-om sincs. Én ezt nem értem. Van ötletetek?
Még olyat kérdeznék, hogy a set top box-ban van egy S meg egy Q betű a bannerjében, ami a jelerősség és a minőség. Nálam vannak csatornák ahol az S 55%-ig is visszaesik. Ez mitől lehet?
Mégegy: az1-es, 2-es csatornára nem enged tenni semmit, tehát alapból kihagyja, azt irja hogy nem elérhető csatorna. Ezt sem értem.
Köszi.
-
P.Csaba72
csendes tag
Hívtam őket, és azért nem vették fel hibára, mert nincs boxom. Azt, mondták, hogy a boxban van erősítő, és ha ekkor csinálta volna a hibát, akkor jöttek volna ki.
jelerősség a 100 de egy két csatornánál 74.
jelminőség 100 mindenholHd csatornáknál csinálja a hibát mindegyiknél.
[ Szerkesztve ]
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Most találtam meg ezt a fórumot, és előre elnézést kérek, de több mint 14000 hozzászólást végigolvasni nem kis feladat, így feltenném kérdésemet hátha tud valaki segíteni.
Adott ugye a Digi előfizetés és egy Samsung B650 tv, box nincs.
Kb 2 hónapja kezdődött, hogy a digitális adásoknál széthullik a kép, ekkor tv-n szoftver frissítés stb, ugyan az a gond. Ez után kicseréltem saját kezűleg a kábelt és csatlakozókat, (bekötéskor csak a bejárati ajtótól kellett behozni a szerelőnek, odáig megvolt a kiépítés, Panel lakás), semmi változás.
Hívtam szerelőt, megnézték a jelszintet és a csatlakozókat, azt mondták kint 70-71 db bent 62 nagy a jelveszteség. Jó rendben, újra csináltak mindent, új kábel, új csatlakozók stb. kint ugyan az , de bent 68-69 ez így már jó. Minden olyan mint volt, néha széthullik a kép. Szerelők azt mondták, hogy ennél többet nem tudnak tenni, mivel ingyen kapom a digitális szolgáltatást, ha lenne box akkor tudnának tovább menni és keresni a hibát. Úgy érzem, hogy nem a tv-vel van a gond, mit lehet tenni ilyenkor, volt valakinek hasonló gondja?Persze ha végképp semmi megoldást nem találok, tv-t viszem szervizbe mert garanciális, de szerintem a jellel van a gond és nem a tv-vel.
Erre abból következtetek, hogy egy full hd filmnél is kéne, hogy szétessen a kép, amit mondjuk hdd-ről nézek vagy ilyesmi és ott minden rendben, csak a tv adások ilyenek.
Egyébként tv-hez kijön a szerelő vagy nekem kell bevinnem mondjuk az oktogonhoz?Elnézést a sok kérdésért, de szeretném ha megoldódna a problémám.
-
HIJ
őstag
DTV -nél mitől van az hogy a jelerősség 95% a jelminőség meg 10? Ez mire utalhat?
-
kircsi28
aktív tag
válasz P.Csaba72 #14105 üzenetére
Szia!
nekem ugyan ez van, azt mondtál állítsam be az analóg adásokat, ha ott szemcsés a kép akkor kijönnek, mert ugye ezért fizetek.
Kijöttek, de azt mondták ez egy ekkora tv-n tökéletes, pedig kurvára nem az, a digitális ugyan úgy szétesik, de ezt le is írtam az előbb. -
kircsi28
aktív tag
Egyébként ezek jók így, nem tudja valaki?
Kezdeti frekvencia: 354 khz
végső frekvencia:858 khz
Moduláció: 256 qam
jelátviteli sebesség: 6900 ks/sKöszi
-
allfinanz
senior tag
Antennaerősítőt használok és teljesen jó így minden.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
pinkfather
csendes tag
Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne Digi okos csomagra váltani meglévő TV+NET előfizetést?
Mert a hivatalos út szerint le kellene mondani a szolgáltatást 3 hónapra és utána lehetne megrendelni.
Nem igazán értem miért éri meg elküldeni a meglévő előfizetőt. -
Misi 007
Közösségépítő
válasz pinkfather #14128 üzenetére
Szerintem erre nincs nagyon más megoldás.
Max ha protekciód lenne. -
HIJ
őstag
A legnagyobb bajom, hogy egy másik TV -vel (ami 2012 -es modell) meg minden jó. A jelenlegi TV -m egy LG ld450. Az csak nem lehet hogy az lenne rossz !? Főleg hogy eddig jók voltak a digitális csatornák csak a HD -k voltak ilyen szarok. Kijött a szerelő, nyomott fel egy F csatit meg kint a szekrénybe mókult vmit, ami után már fele DTV csatorna nem jött. Konkrétan 434 ig jó, aztán a 442, 450, 458, 466 -on 10% jelminőség, a HD -k meg egyáltalán be sem jönnek már (698, 706) Eddig a HD -ken volt 10% jelminőség a többin meg 30-40%, amiért egyáltalán kihívtam őket. Most ugye HD nuku a többi fele meg szar...
Mindegy, most felhívtam őket megint.
-
Flashget
félisten
válasz pinkfather #14128 üzenetére
úgy hogy lemondod, más nevében szerződtök újra mind3 csomagra, telefon csak 200Ft/hó...
az ingatlan tulajdonosnak kell a bele egyezése.Realme GT Master Edition
-
sandró60
addikt
Sajnos elképzelhető,hogy a tv-tuner valami oknál fogva abban a tartmányban nem működik megfelelően.Ezt sajnos a saját tapasztalatomból irom,pedig azon még nem lehetett a digitális adást fogni csak analógon jött ami jött. Mivel volt egy rész amin a csatornák a frekvencia határon voltak és a tv egyszerűen nem vette figyelembe,de ne legyen igazam a te esetedben.Azóta hála istennek túladtam a tv-n.Azóta egy Samu van és minden adó normálisan bejön
[ Szerkesztve ]
-
HIJ
őstag
válasz sandró60 #14132 üzenetére
Hát igen. Reménykedem én is, hogy megoldódik, mivel pár napig legalább a nem HD -k jöttek szépen. Most még megvárom a szerelőket, hogy hátha vissza tudják csinálni, amit elcsesztek. Meg közben kaptam olyan tippet, hogy cseréltessek CI modult egy régebbi típusra, mert volt már olyan hogy ezek a régebbi TV -k (2010) nem szerették valamiért az újabb CI+ -os egységeket. Akkor is bizonyos frekiken szar volt a kép. Szóval még ezt megpróbálom, aztán ha ez sem akkor lehet hogy TV -t váltok. Lassan úgy is esedékes volt...
-
Ahab77
tag
-
hattrickuser
aktív tag
Tudnátok ajánlani valami tv-tunert, amivel a digi adásait tudnám pc-re felvenni? Szóval valami belső (nem USB-s), dvb-c képes megoldás kellene, alsó árkategóriába.
-
ronson
őstag
válasz hattrickuser #14137 üzenetére
Ebből nincs alsó kategória, de majd valaki megmondja mennyi az annyi.
Nem vagyok napra kész az árakkal. -
Flashget
félisten
válasz hattrickuser #14137 üzenetére
a PC-s dvb-c tuner nem volt olcsó akkor sem amikor több tipus volt kapható a piacon mint most..
ha találsz is olyan 15-20K körül kapsz.
de van topicja isRealme GT Master Edition
-
Lacass
csendes tag
Halika !
Dorogon csak nálunk rossz a minősége az adóknak(analóg) valami iszonyatosan bezavar,tele van vízszintes csíkokkal!
A digitális pedig elég sűrűn szétesik !
Én nem csináltam semmit a lakásban,de kb 1-2napja ilyen rossz !
Valaki másnak Dorogon milyen a minősége mind az analógnak és a digitálisnak ?
Köszönöm !
Üdv:...: Lacass
-
zsolt501
nagyúr
Itt szegeden a TCL hangja másnál is akad digitálison, semmi más adóval nincs baj csak ezzel.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
hb000
aktív tag
válasz hattrickuser #14140 üzenetére
Technisat cablestar HD 2 típus tesztelve, egészen biztosan működik.
-
veterán
válasz Lacass #14141 üzenetére
Hali!
Én is Dorogi vagyok és szintén tapasztalom az általad említett hibákat. Múlt héten bent voltam náluk,amikor is azt kifogásoltam,hogy eltűnt a PV-Tv Hd. Indoklás,hogy a Viasat Nature Hd-val 11-re nőtt a hd adók száma,amit a rendszerük már nem bír el. Fejlesztésre egyenlőre nincs pénz.
Pusztulat retek egy társaság.[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Tacsika
aktív tag
+ Jelentem Óbudán minden barón működik!
Hajrá Digi!- Discovery jövője
-
Kwisatzh
senior tag
válasz sityupityu #14147 üzenetére
Kissé túldimenzionáltnak érzem az érzelmi reakciódat a HalHd hiányára....
Ennyire hiányzik hogy 1080I ben lásd a ponytyokat, meg csalikukacot? (Pláne ha mondjuk nincs is VALÓDI HD tv-d esetleg...)[ Szerkesztve ]
[moderálva]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest