Aktív témák
-
shabbarulez
őstag
Ennek semmi köze a DTV-hez, ez az internet szolgáltatásról szól. Az hogy van Fair Use Policy(FUP) a január végi sajtóbejelentés óta lehet tudni, szóval ez nem új hír, max a homárnak újdonság. Eddgi 5, 15, 30 és 60GB-os limit volt most egységes FUP van, ami szerint az minősül extrém használatnak amikor a három egymást követő hónap forgalmának átlaga átlépi a 250GB-ot. Ez messze több mint ami eddig volt, a felhasználók több mint 99%-ának ez nem is igazán korlát mert a közelébe sem szagolnak ekkora adatmennyiségnek. Az átlag felhasználó aki a felhasználók úgy 80%-át teszi ki nem igazán forgalmaz többet havi 1-5 GB közötti értéknél.
A megemelt sávszéllel nem igazán változik a felhasználók adatforgalma. Attól mert valaki 3-4x gyorsabb sebességet kap, nem fog 3-4x többet letölteni. Ezért is emelik a szolgáltatók a sávszélességeket mert annak a legkisebb a költség vonzata, mert egy sávszél emelés után nem sokkal nő a globális adatforgalom. A hálózatoknál pedig az átvitt adatmennyiség a döntő, ahhoz mérten kell méretezni a hálózatot. A felhasználók adatforgalmát a netezési szokásaik határozzák meg, azt pedig nem változik egyik napról a másikra csak azért mert sávszélt emeltek. Pl. aki eddig letöltött heti 5 sorozat epizódot az sávszél emelés után nem fog 20-at letölteni csak azért mert gyorsabb a kapcsolata. A korábbi sávszéljén is letölthetett volna 20-at mert belefért volna, de az emberek ideje véges és ha eddig nem fért bele az időbe napi 4 sorozat epizód megnézése akkor az emelt sávszél mellett sem fog. -
Jabba_
csendes tag
válasz shabbarulez #351 üzenetére
Hat szerintem van a DTV -hez koze. Ha tudnal szolgaltani (UPC eseteben tervezne ) nagy adatmennyeg megmozgatasat igenylo termeket (= DTV/IPTV), akkor nincs ertelme korlatozni a felhasznalot/elofizetot. Ezzel arra sarkalnad -a hagyomanyos TV peldjanan keresztul, hogy csak bizonyos idopontban nezzen bizonyos musorokat, mert utana kimerulne a kerete. Ezert szerintem van koze hozza. De ez lehet mar kicsit offtopic.
Monjuk lehetne fuggetlenkent is musort szorni IP alapokon ( csak sajnos ma lehetetlen es foleg sajnos nem a technikai hanem az emberi -ertsd musorkeszitok/ szolgaltatok (RTL/TV2/MTV stb)- okok miatt).
Masik oldalrol erdekesnek talalom ezt a fajta ''fejlodest''. 2012-re magyarorszagon is at kell terni a foldi sugarzasu digitalis adasra. Ez ugye EU rendelet. Bar nem ez lenne az elso amit nem tartunk be... Namost. A jelenlegi KTV szolgaltatok a legisebb jelet sem mutatjak annak hogy fel szeretnek venni a versenyt. Pedig nem lenne nehez. Igaz, ehhez BE KELLENE FEKTETNI. Es itt megint visszaterunk az emberi tenyezohoz. Mondjuk ez meg mar total offtopic. Sorry. -
shabbarulez
őstag
Ahogy leírtam már #334-ben a ktv-sek nem csinálnak IPTV-t mert nekik ott a QAM a DTV-re. A digitális tv szolgáltatásnak semmi köze az internethez, legfőképp az internetes adatforgalomhoz. Az egy teljesen különálló szolgáltatás, külön fizetsz elő rá ahogy a sima analóg tv-re is és attól mert nézed nem fog a netes adatforgalmad pörögni. Ez két külön termék ami közös az a kábel, de a kábelnek teljesen más freki tartományát használják egymástól teljesen szeparáltan működnek.
De ez ugyanúgy igen a telecom cégek által nyújtott DTV-re is ami IP alapon működik, ezért nevezik IPTV-nek. Ott is közös a kábel, de mivel annak a kábelnek jóval szűkösebb az áteresztű képessége ezért ott nehéz megoldani a dedikált internet és tv szolgáltatást. Ezért ADSL-nél ha a vonalon nincs elégséges IP kapacitás akkor a két szolgáltatás egymás elől fogja elorozni a rendelkezésre álló sávszélt, ami abban fog megnyílvánulni hogy a tv-zés lassítja majd az internetszolgáltatás. De attól ez még ADSL-nél is két elkülönülő szolgáltatás, külön is van kezelve, előfizetni is külön kell rá. A két szolgáltatás adatforgalmának sincs egymáshoz semmi köze, technikailag is teljesen máshogy van a két szolgáltatás megoldva. Épp ezért lehet akár a Tíhóm IPTV-t pl. a Tíonlány Light csomagjával együtt rendelni aminek csak 1GB limitje van, mert attól mert TV-t nézel annak semmi köze az internetes adatforgalmadhod.
Az internet limitje arra szolgál hogy az extrém letöltők arra kényszerítse hogy fogják vissza magukat. Az extrém letöltőket egyik ISP sem szereti ha náluk foglalja a sávszél és egyik ISP sem sír utánuk ha másik ISP-hez pártolnak át.
Az lakossági internetszolgáltatás best effort jelleggel működik vagyis a közös erőforrásokon sok ügyfél osztozik és mivel ezen ügyfelek nethasználata nem egyenletes így statisztikailag elosztható a forgalmuk a közös kapacitáson. Erről szól világszerte a netszolgáltatás és ez tette lehetővé hogy olcsó legyen így sokan hozzáférjenek ehhez a szolgáltatáshoz. A netszolgáltatás másik fajtája a garantált, itt vonalakat a maximális kihasználtságra méretezi a szolgáltató mert a bérelt vonali szolgáltatásnak ezen elvárásokat biztosítania kell és ez természtesen az árában is tükrözödik mert jóval drágább. Egy lakossági szolgáltatásnál a szolgáltató 1 egységni bérelt vonali kapacitásán jellemzően 50 egység lakossági sávszél osztozik. Egy bérelt vonali szolgáltatásnál ez az arány 1:1-hez.
A nagyletöltők aki egész nap maxon hajtják a vonalaikat kvázi bérelt vonali kihasználtságot generálnak, de ezért közben csak best effort szolgáltatáshoz mért lakossági árat fizetnek. Ráadásul egyedül betelíti az előbb említett 1:50-es content ratiot nem hagyva helyet a maradék 49-nek akinek a szolgáltatása e miatt alaposan leromlik. Márpedig a maradék 49 akár 49x többet fizet mint az az egy hardcore, épp ezért a szolgáltatónak az a 49x több bevétel 49x is fontosabb mint annak az egy HC letöltőnek az érdeke. Épp ezért a szolgáltató megpróbálja kordában tartani a nagyletöltőket, erre szolgálnak az adatforgalmi korlátok de vannak más eszközök is és ezzel világszerte nagyon sok szolgáltató él akár kábelnet akár ADSL fronton.
Egyébként a UPC tulajdonosa(Libery Global Inc.) épp ma jelentette be hogy 2007-ben elindítja a DTV szolgáltatást Magyarországon is és még további érdekeltségét képező országban ahol még nincs, ahol pedig már ott tovább bővítik az ügyfélkört. 2005 év végén az LGI ügyfélkörének kevesebb mint 10% használt DTV-t, 2006 végére ez 19%-ot ért el és 2007-re ezt még dinamikusabban tovább akarják növelni. A észak amerika kábelszolgáltatóknál ez az arány akár 40% feletti szóval van hova fejlődni.
Az LGI publikálta az 2006 év végi eredményeket is. A szerint 1695 ezer analóg és 502 digitális előfizetője van a holland UPC-nek. Szóval úgy tűnik év végén csökkent a DTV ügyfélkör növekedése a nyári nagy növekedés után. Így már kevésbé valószínű hogy év végéig több DTV előfizető lesz hollandoknál mint analóg, bár ezen még az LGI idei tervei még fordíthat. -
lakisoft
veterán
Na hogy állunk a sebességekkel?
- Árad -
-
lakisoft
veterán
no comment ...- Árad -
-
janosski
csendes tag
Nekem ~1 hete van bekötve a dmcc-s net, probléma csak közvetlenül a bekötés után volt vele (akkor érezhetően bizonytalan volt), azóta viszont nagyon jól beállt.
A sebességet stabilan tartja (1,8M / 480k - ennyi pénzért ez bőven jó), pingeket Budapestig folyamatosan 50 ms alatt, külföldre is 80 ms alatt mérek. Éjjel, nappal, hétközben vagy hétvégén, mindegy. A román IP engem különösebben nam zavar, ha lesz olyan szolgáltatás, ami emiatt kizár, akkor azt vagy nem, vagy magyar proxyn keresztül használom.
VISZONT
Már említettétek is, hogy vannak olyan oldalak, amiket baromi lassan lehet elérni (pl. imdb.com, apple.com ...). Ha ezt megoldják, nekem itthonra bőven megteszi a dmcc.
Ja, nem tudom itt a Görgeyn mennyire van már kihasználva a hálózat és mennyi lesz még az új előfizető, szóval lehet hogy fél év múlva én is itt fogok anyázni veletek
Egyébként tvnetwork lannetet cseréltem le én is, mert az utóbbi időben közel sem hozta a 10 rugónak megfelelő sávszélt, sőt kifejezetten szar volt. -
Pyzoo
aktív tag
Hali mindenkinek!
A netem szerda óta sz@raxik, este 7 és 9 között szakadozik a feltöltésem is gyengélkedik nembeszélve a letöltésröl. Most hogy végre jók a pingjeim a sávszélem lett rosszabb, ezelött pont fordítva volt. A fene se érti de nem lehetne egyszerre a kettőt!A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
lakisoft
veterán
ma esti termés ...
jó 8
lakisoft- Árad -
-
lakisoft
veterán
Lejárt a tvnetwork és dmcc internet párhuzamos megléte ...
Eredmény: tvnetwork megy, DMCC marad !!!
Nekem eddig bejött ... mióta meg van csak egyszer volt egy fél napra kimaradás ...
ennyi szerintem belefér ... és amint tapasztalom igen csak stabil a net!!!
Úgyhogy UP! dmcc
üdv, lakisoft- Árad -
-
janosski
csendes tag
lakisoft, te melyik környéken is laksz? jól rémlik, hogy kartács u.?
-
Jabba_
csendes tag
válasz shabbarulez #353 üzenetére
Hi!
Na hamar ugyis szetoffoltuk...
En egy szoval nem irtam hogy a ktvseknek feltetlen iptv-t kellene csinalniuk. Igaz nem is csinalnak semmit.
''A digitális tv szolgáltatásnak semmi köze az internethez, legfőképp az internetes adatforgalomhoz.'' A DVB-H szabvany tudtommal full IP alapon mukodik. Igaz UMTS az also kozeg.
A digitalis tv szolgaltatas alatt te tulajdonkeppen mit ertesz? DVB-C? Mert azt irod hogy a ktv-sek. Mitol lesz digitalis egy tv szolgaltatas? Attol mert az analog adast digitalisan tovabbitod? Es mi van az AntennaHungariaval? AM Mikron nem DTV-t adnak? Es a kiserleti DVB-T? Az nem digitalis? (Ha esetleg valamelyik megse digitalis akkor sorry, ennyirol tudok itthon).
Szerintem csak masra gondolunk DTV alatt...
Reszemrol az IPTV ugyanugy DTV mint a DVB-S/C/T/H. A DOCSIS nem tudom mit mond errol, mint mondtam nem vagyok benne jartas. De talan a DVB-C majdnem megfelel a DOCSIS digitalis reszenek? Ez csak tipp. Jelenleg akar a YouTube-ot is DTVnek szamithatnam, hiszen neves teveadok (pl BCC) is elkezdtek felrakni a musoraikat. Nyilvan nem analog formaban, hanem digitalis formaban (ha minden igaz akkor ON-2 VP7vagy 9ben). Akkor nezed meg amikor akarod. Barmikor visszanezed, megallitod, tekered ide-oda. IP alapu musorszolgaltatas. Sot akar a torrentet is ide lehet irni, mint alapvetoen nagy mediafileok koltseghatekony elosztasat lehetove tevo technologia.
Na most hogy 3szor vegigolvastam mit irtal kezd derengeni mit is akarsz mondani.
Hogy miert sincs megse koze a letoltesi korlatnak a digitalis tvhez. Hat valoban. Ha a digitalis tevezest nem IP alapokon tervezed, akkor ez igaz. De azt meg nem ertem hogy a KTV-s szolgaltatoknak miert nem esszeru valasztas az IPTV. A koltsegek miatt? Ahany ktv-s cegnevet ismerek, az mind szolgaltat IP-t is. Viszont a QAM-mal azonnal el lehet felejteni a PVR szolgaltatasokat nem? Hiszen ezekhez ujra digitalizalni kell az adast.
Vagy valamit teljesen nem ertek?! Mas kerdes hogy ha minden igaz, akkor a ktv-s internet meg MPEG2 streamben jon... vagy csak johetne? Errol te tudsz tobbet.
Visszaterve a torrent/youtubera. Sajnos fel kellene ismerni, hogy az alternativ ''sugarzasi'' modszerek lassan tobb fizetokepes felhasznalot vonzanak mint hagyomanyos tv nezok. Persze errol itthon almodni se merek, hogy pl az ertel klubb akarmelyik musorat mondjuk torrenttel szedjem le miutan kifizettem erte a barati arat, internetes vasarlassal... Igy alternativ TV-kent marad a Joost. Orankent beeri 350-400 megaval. ''TV Quality'' minosegben.
Jabba -
egoistus
tag
Jabba nem akarlak benneteket bántani de ha jol tudom ennek a topiknak dmcc internet a neve és nem digitális tv-k, amit mellesleg nem ártana debreceni digi zrt-s internetre átirni. bisztos van ennek a témának is topikja osszátok ott az észt kössz. hogy a témára reagáljak ez a net amit nyujtanak elég érdekes mérem az általatok is használt programmal (speedtest.net csak nem tom hogy lehet belinkelni az eredményt) kb50-60ms ping 1600-1900mb/s down 400-500 mb/s up és ha megnézem a counter strike source keresővel hogy hány szervert találok 100 ms-os határon belül furcsa dolgot tapaztalok mert csak párat találok ott meg pont nemjáccik senki ugy hogy valami nem tiszta nekem itt. lakisoft neked mit fizetnek hogy ugy futtatod őket mint egy verseny lovat? Más esetleg tapasztalt valami hasonlót, azt még hozzá teszem ezt csak 18:00 és 21-22:00 között tapasztalom este 22 után rendbe jön. Egy dolog vigasztal hogy még mindig a legolcsobb, bár most az upc elgondolkodtatott 5 mb 6990 huf korlátlan, ha stabil megéri váltani.
asse tom mi van sokszor, hát még most
-
lakisoft
veterán
válasz egoistus #372 üzenetére
Egy dolog vigasztal hogy még mindig a legolcsobb, bár most az upc elgondolkodtatott 5 mb 6990 huf korlátlan, ha stabil megéri váltani. - és te ezt be is vetted hogy az korlátlan ?
Jól megszivatják a népeket ...
Lehet hogy a DMCC-nél vannak kimaradások de azt hiszem még mindig korrektebbek mint a UPC ...
üdv, lakisoft- Árad -
-
shabbarulez
őstag
válasz egoistus #372 üzenetére
Az nekem is feltünt hogy a beszúrt speedtest.net képek időpontjai jellemzően mint koradélelőtt vagy éjfél utáni időszak ami jó eredményeket is adnak. De csúcsidőben készült eredmények nem igazán kerülnek fel és az akkora pingekről sem igazán írt senki, pedig párszor már pedzegettem hogy olyankor milyen a net.
-
lakisoft
veterán
válasz shabbarulez #374 üzenetére
a kedvedért holnap csúcsidőben fogok felrakni speedtestet ok?
üdv, lakisoft- Árad -
-
tsar
aktív tag
Újkert, modemes:
[Szerkesztve] -
egoistus
tag
válasz lakisoft #373 üzenetére
Én ugy gondolom hogy a 3 egymást követő honapig 250 gigabyte fölötti letöltés utáni korlátozás nevezhető korlátlannak(egy átlagos felhasználo nem is birná vinyokkal) a dmcc-vel az a legnagyobb baj hogy a csucsidő 18-22 ora között van, amikor egy átlagos dolgozó vagy tanuló időt tud szakitani játékra vagy más kikapcsolódásra és akkor nem tudja használni. Éjfélkor alszom mert reggel 7-től melo, mire hazaérek este 6.ÉS NEM TUDOK JÁCCANI mert magas a pingem nem érdekelnek a mérések ha nem müködik, tegnap volt oan hogy 4500 vol a pingem, valaki hozzám szolt a ventrillon és jó fél perc mulva hallotam ez szerinted jő??? JÍa és a Görgey-ről nyomom.
asse tom mi van sokszor, hát még most
-
shabbarulez
őstag
DMCC Internet 2006 [link]
DMCC kábeltv 2006 [link]
Kár hogy totál el vannak kutyulva a számok. Aztán hogy ezt DMCC rontotta el vagy NHH-sok nem képesek normálisan berögzíteni az talány. Előző félévnél is fordítva voltak a net és kábeltv számadatok. Most meg a kibocsájtott számlák és azok értéke van netnél beduplázva az ami a ktv-nél is van. -
shabbarulez
őstag
válasz SzatocsDEB #326 üzenetére
Valaki írta korábban hogy a DMCC-sek kaptak számla mellé levelet hogy a cég új neve DIGI Kommunikációs ZRt.lett. Az azt megelőző hsz.-ben pedig siobhan a felől érdeklődött mit szólnának a userek egy 4/4 Mbps-es csomaghoz.
Ezek után gondolom ez nem a véletlen műve: http://digikabel.hu/ [link]
Az EMKTV/HDSNet is január óta már 2x csökkentett árat és a csomagjaik erősen e felé módosulnak. Ez vajon a célból alakul így mert RDSt egységesíti Mo-on az érdekeltségeit? siobhan te mint belsős biztos tudsz erről valamit. Egyébként NHH-nál bejegyzett cégek között egy sincs ami digi-vel kezdődne. -
siobhan
csendes tag
válasz shabbarulez #382 üzenetére
Igen, azért kérdeztem, mert csodálkoztam, hogy csak 1 és 2 megás (pici) csomagok vannak, és azt hittem egyszerűen nem volt igény nagyobbra amikor kitalálták. Írhattam volna 3 megát vagy 5-öt is de a 4 az olyan ''kerek'' szám, ez tűnt ésszerűnek.
Ez akkor most elérhető? Csak mert akkor átmegyek 4 megára.
Tisztára olyan ez a topic, mint egy nagy összeesküvés elmélet. Minden második fórumozó potenciális belső ember.
Lakisoft, valld be, hogy a pingek mögött is te állsz, mint legbelső ember. -
Bubbasparxxx
csendes tag
Hali mindenkinek!
Új vagyok ezért előre is elnézést a stílusért. Nah, hát végigolvastam a fórumba beírók hozzászólásait és én csak az alábbiakat fűzném hozzá:
Szolgáltatás ára = JÓ
Minősége = SZAR
Miért?
Hát gyerekek, nekem két napja kötötték be, naponta délután 4-től használnám, ha lehetne mert ugye mint meganyi más kollégát, állandóan lelök, connect újra, vagy reboot, tök mindegy. A másik gond, hogy ha nem is lök le akkor olyan kibaszott magasak a pingek hogy csak na. Őszintén nekem a net arra kell itthon hogy Counter Strike-ozzak, na de így 300-400-as pingekkel. 3 külföldi szerveren vagyok klántag és pub admin de ott mindenki ezen röhög hogy MO.-on ilyen szarok a netszolgáltatások. Na hát ilyenkor tudom értékelni a 12000.- FT-os t-com adsl előfizetést annak ellenére hogy drága, de ott legalább nincs ilyen. Mi a megoldás? Semmi....... Vagy belerokkansz anyagilag, csak hogy legyen normális neted, vagy veszed a szart és magadba motyogsz (jobb esetbe itt ) vagy a 3. lehetőség hogy kollektíve lépnek fel az emberek a szolgáltatónál problémájuk orvoslása céljából. Nekem elhihetitek 35-40 ember egyidejű megjelenése némi sajtótámogatással csodákra képes, no meg a konkurencia röhögő képe
Hát ennyi. Aztán majd meglátjuk hogy mi lesz. Remélem csak jó.
Ui.: mégegyszer bocs a stílusért, ha esetleg ezzel vkit megbántottam. -
Pyzoo
aktív tag
Csúcsidőben modemmel (1024/256)
Azon ritka pillanatok egyike ez amikor elégedett vagyok!A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
siobhan
csendes tag
válasz Bubbasparxxx #387 üzenetére
Akkor miért nem váltasz? Senki nem nyomja a pisztolyt fejedhez, hogy neked csakis a DMCC nyújthat internetet. Miért nem mész át máshová?
Amúgy nekem teljesen jók a pingjeim, és akikkel eddig beszéltem, elégedettek a szolgáltatással. Olcsó és egész jó.
Keress még 35-40 gémert, aki külföldi szervereken klántag meg pub admin, és jelenjetek meg náluk. -
Bubbasparxxx
csendes tag
Hmm. Találó. De ha megengeded emlékeztetnélek rá hogy, menyi is 2 napja van meg ez a csodás szolgáltatás. Másrészről te mit szólnál ha vennél egy autót amit faszának mondanak melette meg a lábaddal kell hajtani, csak hogy menjen? Na dehát te biztos jobban tudod, na meg persze érted. A kulcsszó ott rejtőzik a válaszodban -- Olcsó és egész jó -- , hát jah végülis.
-
siobhan
csendes tag
válasz Bubbasparxxx #390 üzenetére
Ha veszek egy Suzukit, tudom mit kapok a pénzemért és nem várom el, hogy úgy menjen mint egy Merci.
A legtöbb ember nem használja olyan célokra az internetet mint te. Megveszik az egy megabitet és böngészgetnek. Nem számít nekik a ping, meg, hogy 1024 helyett 768-cal megy csak.
A nemzetközi sávszél amúgy is kínos dolog majdnem minden szolgáltatónál.
Amúgy PPP-s neted van vagy modemes? -
SzatocsDEB
csendes tag
Én szintén Counter Strike Source-al szoktam nyomni mind magyar és mind külföldi szerveren , és rendre kissebb, vagy azonos a pingem a T-online szolgáltatást vásárló barátaimmal. Ezt direkte a te kedvedért teszteltem le.
Értem ezalatt, hogy a CS:Source alatt a Latency 9-17 között ugrál, és net_graph bekapcsolásánál 27-es pinget ír. Igaz nekem PPPoE-s kapcsolatom van a Tócóskertben.
Részemről elégedett vagyok, Bár az hogy néha nincs net, az megesik... Na de ennyiért ezt lenyelem...
Kérdés szerintetek mostmár hogy DIGI Kábelhez tartozunk elérhető lesz itt is a 4mbit/4mbites csomag? ha igen azt hiszem váltani fogok....
Üdv.
[Szerkesztve] -
Bubbasparxxx
csendes tag
Félreértés ne essék nem baszlatni akarom egyikőtöket sem. Se jogom se szándékom.
Egyébként modemes vagyok akkor ez lenne a gond? merthogy csak a modemesek panaszkodnak pingre. Nekem pl magyar szerveren mint a smalla 45-70 közötti, a nácikra meg fel se lehet menni csak 10.30-11.00 körül. Na most akkor szerintetek mi a probléma.
Egyébként a másik gondom meg az hogy 15-20 percenként lelök. Ez mitől van? -
Bubbasparxxx
csendes tag
Na, most néztem rá pont CSS server pingekre a náciknál most 300-350 helyett egyből csak 50-60 közötti, magyarokon meg 5-15 közötti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Erre varrjatok gombot. Na meg mondjatok most vmi okosat mert én már kifogytam az ötletekből. -
loosht
senior tag
De jó lenne többet keresni! Akkor nem ilyen pingjeim lennének, na meg nem ilyen le/feltöltésem 2 megás csomagnál.
Közben ránéztem az angol szerverre, amin régebben gameltem 40-44-es pinggel (tvnetwork), itt 288-313 körüli
[Szerkesztve] -
loosht
senior tag
Német szerver (35-40 helyett):
Tracing route to Gameserver-Factory.de [84.254.65.219]
over a maximum of 30 hops:
1 8 ms 13 ms 12 ms 213-157-161-254.cable-modem.hdsnet.hu [213.157.162.254]
2 9 ms 8 ms 10 ms 213-157-162-254.cable-modem.hdsnet.hu [213.157.163.254]
3 32 ms 11 ms 18 ms 213-154-126-249.rdsnet.ro [213.154.126.249]
4 300 ms 304 ms 285 ms br01.frankfurt.rdsnet.ro [193.231.252.45]
5 * * 307 ms xr01.frankfurt.rdsnet.ro [213.154.124.10]
6 299 ms 295 ms 301 ms decix.bellaxa.net [80.81.192.21]
7 337 ms 337 ms 320 ms tx016118.in-addr.bellaxa.net [217.118.16.118]
8 287 ms 306 ms 288 ms 80.242.133.50
9 232 ms 306 ms 300 ms Gameserver-Factory.de [84.254.65.219]
Trace complete. -
alexadh
tag
Sziasztok ...Én is azt vettem észre tracenél pl.amerikai serverek elérésénél hogy amint kilép pestről a frankfurti serverre 300-400 ra ugrik a ping.Több sitera kipróbáltam és mindenhol.Országon belül semmi gond.
Mától vettem csak észre.
(switches vagyok vincellérről(tócó) a sávszéllel semmi gond)
03/08 / 23:18 [URL=http://www.speedtest.net][/URL]
[Szerkesztve] -
shabbarulez
őstag
RDS-nek nem erőssége a nemzetközi peering.
1 <1 ms <1 ms <1 ms pool41-gw.bp-1031.rubicom.hu [89.147.74.62]
2 <1 ms <1 ms <1 ms 89.147.80.209
3 <1 ms <1 ms <1 ms rubicombix.rubicom.hu [89.147.80.1]
4 2 ms 2 ms 2 ms Gi4-0-206.bud-001-access-1.interoute.net [84.233.170.93]
5 16 ms 16 ms 16 ms PO6-2.vie-per-access-3.interoute.net [84.233.147.78]
6 16 ms 16 ms 16 ms PO6-3.fra-006-core-1.interoute.net [212.23.43.62]
7 16 ms 16 ms 16 ms Gi5-0.fra-012-inter-1.interoute.net [212.23.42.174]
8 19 ms 24 ms 24 ms decix.bellaxa.net [80.81.192.21]
9 17 ms 26 ms 17 ms tx016118.in-addr.bellaxa.net [217.118.16.118]
10 17 ms 17 ms 17 ms 80.242.133.50
11 17 ms 17 ms 17 ms Gameserver-Factory.de [84.254.65.219]
Statistics for 84.254.65.219:
Packets: sent=1000, rcvd=1000, error=0, lost=0 (0% loss) in 10.007691 sec
RTTs of replies in ms: min/avg/max: 17.078 / 17.855 / 24.283 -
alexadh
tag
válasz shabbarulez #398 üzenetére
ezzel nem is lenne semmi gond
-
loosht
senior tag
Na ja, kivéve ha egy nemzetközi klán alapítótagja vagy! Franciaországban üzemeltetek szervert és nem tudok játszani rajta, mert 300 a pingem. Na meg nem tudom nektek mi a helyzet, de én nem tudok külföldi oldalakon böngészni, mert 4-5 perc elteltével sem jön be az oldal (pl. imdb vagy flickr).
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest