- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Aktív témák
-
Pindur
csendes tag
Sziasztok!
Én operában szeretném beállitani a pannonos email cimet...de nem tudom mi a bejövö illetve kimenö szerver pop3 illetve az smtp cime... Tud nekem valaki ebben segiteni?
Elöre is köszi aki ir... -
Pindur
csendes tag
válasz lakisoft #453 üzenetére
Szia...már rég regisztrálva vagyok a pannon mailon..de se operában, se outlookban, se thunderbirdben nem tudom a dmcc-nettel beállitani a levelezést..mert nem tudom a dmcc be illetve kimenö szerverének a címét!!!!! Na erre lennék kiváncsi.... Mivel pop3 címen nem kapcsolódik
-
loosht
senior tag
A bejövő, internetszolgáltatótól függetlenül mindig ugyanaz, a fiókodtól függ. Pl. a citromail bejövője pop3.citromail.hu. A probléma a kiemenővel van, mert ahhoz tényleg a DIGI-s kiszolgáló kéne. Na azt én is szeretném, tudni Egyébként én is Operával használom az e-mail-jeimet és a bejövő minden fiókomnál műxik, csak küldeni nem tudok, egyedül a gmail-essel. A pannon bejövője szerintem pop3.pannongsm.hu. Legalábbis én ezt találtam a pannon honlapján.
[Szerkesztve] -
lakisoft
veterán
Egy kis érdekesség ... összeesküvés elmélet ... DIGI Kábel ... : ... [link]
Jó mazsolázást ...- Árad -
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz lakisoft #461 üzenetére
Én már ezen az egészen nemtok kiigazodni, most akkor ha a volt DMCC is ezt a netet adja, mint a digikábel, akkor náluk miért nincs 4mbites csomag? Valaki aki jobban tájékozott ebben leírhatná, hogy esetleg nem lesz-e ott is 4mbites csomag, vagy mik várhatóak még, mert valszeg én is átváltanék akkor arra...
Egyébként a dmcc.hu-ra felkerült a levelezés beállítása is, mely az Internet menüpont alatt található.
[Szerkesztve] -
lakisoft
veterán
-
loosht
senior tag
Na ez a bix.hu:
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 153, Received = 141, Lost = 12 (7% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 18ms, Maximum = 96ms, Average = 45ms
És ez az origó:
Ping statistics for 195.228.240.145:
Packets: Sent = 54, Received = 52, Lost = 2 (3% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 18ms, Maximum = 83ms, Average = 40ms
Hogy minden egyben legyen, itt egy mérés is: -
BoSSanCS
aktív tag
Kezd kihalni a topic, mindenkinek jó a nete, vagy mi a franc?
-
SzatocsDEB
csendes tag
válasz BoSSanCS #467 üzenetére
Dehogy, csak hiába sírunk, jobb nem nagyon akar lenni, bár én még ne is nagyon sírjak, hisz a PPPoE-s kapcsolattal netezőknek kevesebb gondjuk van sokkal.
Megnéztem nemegy modemes kapcsolatot, mi több találkoztam a DMCC ''szervizes'' szakemberével is. Ő azt mondta, hogy túlnyomórészt nem panaszkodnak az emberek a szolgáltatás színvonalára, csak 1-2 esetről tud...
Pedig ez közel sem így van, vagy akkor csak az én ismerősi körömre zsugorodott az az 1-2 eset, mivel kapásból tudnék vagy 6-7 esetet mondani.
Őszintén szólva örülök, hogy nem a kábelmodemes hálózathoz tartozok, mivel az úgy ahogy van egy nagy rakás..... had ne írjam le mi.
Na de mindegy.
A PPPoE-s netet merem ajánlani, ez a tócóskertnek a 4-es úthoz közelebbi felében érhető el. a TESCO felőli oldalon modemeznek.
Üdv.
[Szerkesztve] -
alexadh
tag
válasz SzatocsDEB #468 üzenetére
estefelé csúcsidőben másnak is kiesnek és megnőnek pingek ? vajon a házban levő switch nem birja a terhelést?
-
loosht
senior tag
válasz SzatocsDEB #468 üzenetére
-
Shadows
senior tag
most akkor a digikábel fel le 4mb-t ad 4500hufért és nem kell vezetékes telo??
vidéken is csinálják vajon??Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet
-
siobhan
csendes tag
válasz lakisoft #472 üzenetére
Ez mikor szokott lenni? Mert én ugye csak napközben használom ezt, és eddig mindig 1-2 másodperc alatt fent volt. Mennyit kell várnod?
Ja és most akkor mi van a 4 megás csomaggal? Lehet rendelni vagy csak mutatóba rakták ki? Mert én örülnék neki a legjobban, már ezer éve erre várok. -
Kferro
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy routert beizzítani, hogy két gép is mehessen a DMCC-s netről, de nem tudom, hogyan kell. Tudnátok segíteni?
Már átolvastam a mellékelt hazsnálati utasítást, de annyi mindent olvasok itt mindenféle levelező beállításról, meg egyebekről, hogy kezd elmenni a bátorságom.
A netem DHCP-s ''2 Mbites'', tócóskerti...
Ja, a router meg SMC7004VBR. -
BoSSanCS
aktív tag
válasz lakisoft #472 üzenetére
Ezt én is tapasztalom, de csak akkor, hogyha mindenki fel van csatlakozva a netre (switches rendszernél). A sebesség nem esik lentebb, de a válaszidőkön nagyon meglátszik, ha megpingelek vmit. Szerencsére nem olyan sok eset van, amikor mind a 8-an egyszerre használjuk a netet, meg ahogy néztem a forgalmi adatokat, én használom a legtöbbet, ami az adatforgalmon is meglátszik, a házban a többiek csupán pár gigát ha letöltenek havonta szerencsére...
-
BoSSanCS
aktív tag
Nagyon egyszerű beállítani! Annyi a lényeg, hogy lépjél be a routered webes konfigurációjába (http://192.168.2.1 vagy nemtom mennyi az smc router ipje), írd be a felhasználónevet és a jelszót (ezeket megtalálod a routered leírásába), majd ott a WAN portot kell bekonfigurálni, mégpedig oly módon, hogy a PPPoE kapcsolatot kell kiválasztani, ekkor megadni a dmcctől kapott felhasználónevedet és jelszavadat, és arra kell még figyelni, hogyha pl. a switches rendszeren vagy, akkor a PPPoE-nél elvileg lehet még olyat állítani, hogy statikus vagy dinamikus PPPoE-t akarsz, vagy ha külön ilyen gomb nincsen, akkor egy olyan pipát kell keresni, amit ha bepipálsz, akkor adhatsz meg IP címet is (valamelyik routeren enable/disable van stb.), a lényeg, hogy a statikus PPPoE-t kell kiválasztani, vagy ha nincs ilyen a routeredbe akkor bepipálni valamit, hogy IP címet is tudjál megadni, ugyanis meg kell adni a switches rendszer esetén a házban lévő switch IP címét, hogy azon keresztül csatlakozzál az internetre (az IP-je pedig 192.168.0.1 elméletileg mindenhol). Modemes rendszer esetében nem tudom, hogy hogyan működik a dolog, de ott én szerintem egyszerűen csak dinamikus PPPoE-t kell választani és csak a felhasználónevet és a jelszót kell megadni.
Elméletileg ennyi a dolog, ha valami nem elég világos akkor írj privit aztán megpróbálom jobban elmagyarázni! -
BoSSanCS
aktív tag
Az úgy érdekes... nekem amikor jöttek bekötni hoztak egy papírt, amin rajta volt a felhasználónév és a jelszó... két ügyfélszolgálati telefonszám van, nekem a multkor az egyiket felvették, tehát azt tanácsolom, hogy próbálkozzál őket hívni, aztán ha 1 órán belül nem sikerül, akkor a legjobb ha bemész aztán megkérdezed őket, hogy mi van.
Egy kicsit gáz most amúgy a net, az oldalakat 2x 3x kell frissíteni, mire behozza őket, a letöltési sebességgel nagyjából nincs gond, de a pingeknek is legalább a fele elveszik.
[Szerkesztve] -
SzatocsDEB
csendes tag
Ez durva. bix.hu pingelése épp most futott le:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 0, elveszett = 4 (100% veszteség),
Valami nagyon nagy gáz van a nettel, ez így használhatatlan
Tiszta retro haqngulat... mint amikor 10 évvel ezelőtt modemeztem, akkor vártam ennyit egy-egy oldal betöltésére.
speedtest.net eredményt nem tudok mutatni, mert nem tudom letölteni az oldalt, már 15 perce próbálkozok vele.Egyre szarabb napról napra.
Üdv. -
BoSSanCS
aktív tag
válasz SzatocsDEB #483 üzenetére
Nekem is gáz most, a sebességgel annyira nincsen gond, bár a letöltési sebesség nem annyira jó most, de néha azért eléri a maximumot, de a pingek azért elég gázok nálam is, az 50%-uk elveszik simán, az oldalakat is 2x, 3x be kell töltenem, mire bejönnek rendesen, csütörtök óta csinálja ezt, remélem meg fog javulni (switchen vagyok).
-
lakisoft
veterán
Annak ellenére hogy egész este rendetlenkedett a net ... mostanra egész jók az adatok ...
üdv, lakisoft- Árad -
-
BoSSanCS
aktív tag
Véletlenül akadtam rá, a saját routeremre akartam belépni, beírtam az ip címét, megadtam a felhasználónevemet és a jelszavamat, erre nem volt jó, beírom mégegyszer, megint nemjó, utána kaptam észbe, hogy az előbb húztam ki a routerből a netet és közvetlenül dugtam a gépbe, így aztán gondoltam, hogy a szolgáltató switchére próbáltam épp bejelentkezni... a többi meg már jött magától, pár próbálkozás után simán látszott, hogy még a bejelentkezést se védték le.
A hibát meg reméljük hamar megcsinálják, mert így élvezhetetlen a netezés. -
BoSSanCS
aktív tag
Ha valaki tud valami belső infot, hogy mi a franc van a nettel és mikor sikerül valamit javítaniuk rajta, az jelezze, mert tényleg eléggé használhatatlan, napról-napra rosszabb most, ma már a letöltési sebességem se volt mindig az igazi, az oldalak meg tényleg olyan ''gyorsasággal'' jönnek be, mintha 56k-s modemmel neteznék...
-
SzatocsDEB
csendes tag
Jelentem nálam is helyreállt a net!
Végre minden jó, a csomagok mind célba érnek, és minden úgy ment mint előtte.
Köszönjük a hétvégi munkát DIGI.
Üdv! -
Kferro
csendes tag
Srácok!
Le vagyok döbbenve!
Hívtam a Kishegyesi úti DMCC-t, hogy megkérdezzem a felhasználónevet + jelszót, s két csörgés után felvették!!! Ilyen még nem volt!
A lényeg, hogy mivel nem kértem email-t a szerződéskötéskor, így nekem nem is kell a felhasználónév és jelszó. -
siobhan
csendes tag
Engem is érdekelne a dolog...
-
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest