Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gercsa

    senior tag

    válasz Laraxior #56458 üzenetére

    A nagy nulla azért túlzás szerintem.
    Kb. egyenlő alkalommal verünk meg magasabb költségvetésű csapatokat mint amennyiszer minket vernek alacsonyabb költségvetésűek, ilyen szempontból a teljesítmény kb. ott van mint a befektetett pénz.
    A saját stadionunkban most is legyőztünk egy ~8 millió eurós költségvetésű csapatot ahol nemzetközileg jóval tapasztaltabb játékosok szerepeltek.

    Azzal már teljesen egyetértek, hogy más sportágak ennyi pénzből világsikereket tudnának felmutatni, és példaképeket nem pedig cipruson-máltán kitudja hol jampiskodó sportautós divatmajmokat.

    Mindazonáltal meg kell nézni mennyi pénzből gazdálkodik egy Kijev, Zágráb, Bukarest, Szófia stb.
    Ott is vannak állami pénzek közvetett, vagy közvetlen módon, csak nem 2-3-4 millió eurós költségvetéssel dolgoznak mint a magyarok, hanem a 10-20 milliós kategóriában jellemzően.
    (Bár ezen klubok is más más utat járnak, a Zágráb csak utánpótlásra 1 millió euró fölött költ.)

    A nagyobb költségvetés érezteti a hatását, mert jobb az utánpótlás, rendszeres, hogy nagy kupákban vitézkednek, de vagy 25 éve nem fértek oda egy BL döntőre ők sem.(86-ban még mi is vb-n voltunk)
    A siker egy relatív dolog.

    Egyébként meg a nagyobb költségvetésű klubok ugyanúgy beleszaladnak kudarcokba. (A Salzburg kikapott Azerbajdzsánban pl. ugyanebben a körben, vagy az 50-60 milliós költségvetésű Celtic 4-1-re kikapott Lengyelországban a ~10milliós költségvetésű Legia warszawatól)

    Szóval lehet választani más utat is még több pénzért, de az sem biztos, hogy jobb lenne.
    Vagy lehetne nálunk is egypólusú bajnokság mint pár kis országban, minden évben ugyanazzal az 1-2 bajnokcsapattal, amikben 10 válogatott játékos van, az sem lenne valami jó.

    Ezekhez a megoldásokhoz képest még mindig a kisebb rossz van nálunk, az már jó kérdés, hogy erre is szükség van-e egyáltalán?

    A focistákat meg lehet egyénileg ekézni, de én valahol úgy vagyok vele, hogy sajnos vagy szerencsére, de ha anno én álltam volna profinak és nekem kellene a helyükön lenni akkor sem tudnék többet futni mint ők vagy jobban labdát kezelni, ez van bevallom.

    Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

Új hozzászólás Aktív témák