Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz dobolan #17787 üzenetére

    "Azt jelenti, hogy ha nincs vevő, akkor a volume nullához konvergál."
    Mi a helyzet közben az eladókkal? Ha nincs vevő az adott áron, de sok az eladó, akkor csökken az ár, amikor az eladók rádöbbennek erre (és lentebb már lesz volume, ahol már többen akarnak venni). Ha nincs vevő, de eladó sem az adott áron, akkor az árral nem feltétlenül történik semmi egy ideig. Csak akkor fog, amikor valamelyik vevő vagy eladó változtat az álláspontján és belép az adott áron, vagy lejjebb viszi az árat. És ez az elméleti rész, mert a gyakorlatban ezt nem érzékeljük, ez folyamatosan zajlik (és "nem áll meg a piac", mint ahogy írod), piactól függően van ahol lassabban, van ahol rohamtempóban (tőzsde, crypto) Itt érkezünk el ahhoz, hogy:
    "Jelen esetben erről szó sincs."
    Mint ahogy a valóságban kb. soha nincs erről szó egyébként. Ha igen, akkor az már valamiféle Bitconnect szituáció, amire néhány mogorva tekintetű öltönyös bácsi is ránéz. :DDD

    "Én arra reflektáltam, hogy azt írtad nagy eladás. Ha nagy az eladás, akkor nagy a vétel is."
    Ez triviális. Janos1988 írt már előttem nagy bevásárlást. Én erre írtam viccelődve és kifejezetten idézőjelbe téve, hogy "nagy eladás". Amivel arra utaltam, amit az előző hsz-ben kifejtettem.

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák