- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Panasonic LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
Az imént szólt a CIS, hogy frissítés érkezett.
Aki letiltotta a frissítések keresését, nézzen rá.[ Szerkesztve ]
-
Rönó
tag
Sziasztok!
A Comodo vírusirtó része mennyire megbízható? Vírus adatbázis frissítés gyakorisága, hatékonyság, stb...
Köszi!
Üdv: rönó.... -
félisten
Kicsit túlbuzgó...
Nekem igazi vírust az elmúlt kb. 8 év alatt még nem fogott (mert nem volt mit), de több száz ártalmatlan, a Virus Total egyetlen más keresője szerint sem veszélyes fájlomat tette már hidegre.
Ettől függetlenül használom tovább, bár egyre több ellenérvet látok...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Cs1csó
félisten
Jelenleg Comodo néven 3 termék is fut:
- Comdo internet security
- Comodo Cloud Antivirus
- Comodo AntivirusAlapvető koncepció Comodo esetén, hogy nem az adatbázis alapú tudásban bíznak hanem a különböző viselkedés formák figyelésében, és az ismeretlen alkalmazás esetén az izolált futtatásban hisznek.
Elméletileg ez a helyes út - tehát amit ismerünk azok között van bizonyítottan jó vagy rossz "program" az ismeretlenek pedig - ameddig nem bizonyosul be hogy kvázi jó, megbízható - beazonosításig rossznak vannak minősítve - korlátozott, izolált futtatás stb.Ami a gond, hogy folyamatos a panasz a különböző működési anomáliákra. Sajnos a nagy kedvencem az Avast free av is kezd lassan egy bug halmazzá válni. Egyre kevesebb a stabil védelem ingyenes és fizetős fronton egyaránt.
Amennyiben próbát akarsz tenni akkor a Cloud AV-t ajánlom, kevésbé tolakodó működésű.
MaCS_70 írta, majd el is fejeltettem "Kicsit túlbuzgó..." ez is abból fakad amit írtam, hogy amit nem ismer azt kapásból izoláltan akarná futtatni stb. hiszen mive nem ismeri ezért lehet kártékony is. Ilyen programból bőven, mármint amit nem ismer a Comodo.
Még annyit a végére: a vírusírtó topik összefoglalójában nem ok nélkül a legajánlottabb 3 ingyenes között ott van a Comodo - az Avast free, és a 360 TS - mellett.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Cs1csó #10657 üzenetére
Persze, ez nyilvánvaló -- de attól még bosszantó tud lenni.
A vizsgálatokkor rendszeresen teszi karanténba például a régi, 20-25 éves levelezésem fájljait (tehát akár sok évnyi, levélváltást), mert valami gyanúsat talált bennük, de már tucatnyi, általam írt anyagot is vágott már ki, persze kérdezés nélkül.
MaCS
-
daimonion
senior tag
válasz MaCS_70 #10658 üzenetére
de már tucatnyi, általam írt anyagot is vágott már ki, persze kérdezés nélkül.
Akkor bizony rosszul állítottad be a termékedet. Ugyanis az összes Comodo termék esetében be lehet állítani, hogy kérdezzen rá a teendőkre. Ha ezt nem állítottad be akkor bizony
Javaslatom az, hogy nézz már bele légyszives a beállításokba és add meg a Comodo nak a lehetőséget, hogy megkérdezzen Téged ,hogy mit is csináljon -
blattida
nagyúr
válasz MaCS_70 #10658 üzenetére
A comodo av sohasem törölt, csak karanténozott, azt is csak akkor, ha úgy volt/van beállítva.
Nálam van néhány program, amikre jelez, de általában jogosan (pup vagy pua miatt),de van néhány fals jelzése is, az igaz, de nem sok (tízes nagyságrend a nyolc év alatt). Az újabb változatok meg kevésbé ilyesmire is.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Rönó
tag
válasz Cs1csó #10657 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a teljeskörű válaszod! A Comodo tűzfalát már sok éve használom. (kb 5-6) Vírusirtónak mellé pedig a nod32 7.0- tört verzióját. Ezzel fut a rendszer már több mint 3 és fél éve. Most már kezd lassulni és fagyogatni a rendszer úgyhogy újra akarom rakni a Win 7-et. Ezért a régi Nod32 helyett keresnék valami ingyenes vírusirtót. Tűzfalnak a Comodo marad....ez nem kérdés.
A Comodo vírusirtója mellett a Bitdefender, és az Avast ingyenes verziója került a lehetséges jelöltek közé. Szóval ezért érdeklődtem...
Mégegyszer köszi!
Üdv: Rönó -
félisten
válasz daimonion #10659 üzenetére
Daimonion, Blattida:
Köszönöm, sajnos valóban reális, hogy nem pontosak a beállításaim -- az évek alatt kicsit összetett lett a rendszer.A Secure DNS tiltásán amúgy hogyan tudok esetileg átjutni? A blokkoló ablak nem enged át, a rendszerben oda-visszaállítani a DNS-t pedig elég macerás.
Köszönettel: MaCS
-
looser
addikt
Sziasztok! Az Antivirus topicban kaptam a tippet a CAV-ra, miszerint egy kis zárt hálózat munkaállomásaira keresek antivírust. Egy nas van a hálózatban, ahhoz hozzáférek, annak egy megosztott mappájába tenném az update állományokat. Képes a CAV ilyen módon frissíteni és van offline installere?
Köszi & üdv!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Valaki be tudná linkelni a legfrissebb offline CIS telepítőt?
-
Semplar
őstag
Comodo Internet Security v10.0.2.6408 Released
2017-11-13, 07:01:40
Comodo Offline Installer
Comodo Internet Security Premium (Comodo Firewall and Comodo Antivirus Only)
http://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_only_installer.exe
Size: 70M (72,792,576 bytes)
MD5: 6a8e02c2bd2500045a0811e0f1e741fc
SHA1: abdbb6d0803735c4b0598e63aada91f4d95d73fd[ Szerkesztve ]
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
Rönó
tag
Sziasztok!
Újratettem a gépemen a windowst és az eddigi Nod32 helyett a Comodo Internet Secutity Premium 10 vírusirtóját tettem fel. Érdeklődni szeretnék hogy ér-e ez valamit? Ugyanis eddig a Nod32 lépen-nyomon szólt hogy ezt-azt blokkolt (pláne Warez és XXX oldalakon) A comodo még soha nem szólt. A vírusirtó valósidejű vizsgálatra van állítva. Kezdek félni hogy ez csak egy fake vírusirtó.....
Üdv: rönó..... -
blattida
nagyúr
Szia!
Kicsit többet, mint az eset, csak elég más a két védelmi program.
Ha netes mocsokban mászkálsz, akkor használd a virtuális böngészőt. Ha meg hiányoznak az eset értesítései, akkor tedd azt vissza, igaz, az biztonsági szempontból egy kis visszalépés lenne.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
C. s.
addikt
Szia!
Nálam a Nod (most Eset néven fut) évekkel ezelőtt csúfosan leszerepelt.
Ha több értesítést szeretnél látni, engedélyezd őket. Eleinte én is azt tettem, mert minden mozdulatáról tudni akartam, amíg ismerkedtünk. Ma már csak a leglényegesebbeket akarom látni.1. Általános beállítások/Felhasználói felület
2. Antivírus/Valósidejű vizsgálat
3. Tűzfal/Tűzfal beállítások
4. HIPS/HIPS beállítások
5. Elszigetelő/Elszigetelő beállítások
6. Fájl besorolás/Fájl besorolás beállításai
7. Fokozott védelem/Viruscope
8. Fokozott védelem/VegyesAzt hiszem, ennyi. Javítson ki valaki, ha tévedek!
-
Rönó
tag
Sziasztok!
Köszönöm a reakciókat! Nekem nem a felugró üzenetek hiányoznak, hanem maga az aktivitás... Pl: egy hetes tömény netes fekáliában mászkálás után sem talál semmit, illetve az észlelet kártevők listája is üres, az már több mint elég okot ad a gyanúra.
A beállításaim:
Antivírus: Valós idejű
Tűzfal: Biztonságos mód
Autó Elszigetelő: Kikapcsolva
HIPS: Biztonságos mód
Vírusscope: Bekapcsolva
Honlap szűrés: BekapcsolvaKöszi:
Üdv: rönó -
Semplar
őstag
Persze, mert a Comodo nem vinnyog holmi adatbázis alapján feleslegesen. Akkor lép akcióba, ha egy fájl ténylegesen gyanús dolgot kezd művelni. Ilyenkor reagál a proaktív és a heurisztikus védelem.
5.9. oldal.[ Szerkesztve ]
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
C. s.
addikt
A géped egyébként szokatlanul viselkedik mostanában? Lehet, hogy csak mázlid volt. Szerezz egy tesztcsomagot csini vírusokkal, és akkor élesben ki is próbálhatod. Persze csakis biztonságos körülmények között, hogy a fájljaid ne fertőződhessenek meg. Szerintem ebben vagy az általános vírusirtós topikban találsz is linket. Csak légy óvatos!
Az auto-elszigetelőt miért kapcsoltad ki?
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Notimon a CIM pro 10 trial periódus lejárt. Gondoltam majd visszavált a free verzióra - ahogy évekkel ezelőtt tette, amikor utoljára kipróbáltam.
Viszont nem állt vissza és csak aktiválni lehet új kulccsal. Van arra lehetőség, hogy visszaállítsam az ingyenes verzióra vagy ez kuka és a free verzió telepítése a megoldás?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-
C. s.
addikt
Szia!
A Firefox nagyon el tud terpeszkedni a memóriában, az a 2 GB nem valami sok, a 7 rendszerigényét nem ismerem, de valami azt súgja, nem ártana több.
"sokszor a haszálhatatlanságig fagy"
Olyankor nem csak iszonyúan belassul? A Firefoxot simán futtatod vagy a CIS virtuális környezetében? Akkor még több memóriát igényel az egész.
Ez nem igazán az én asztalom, hátha jön valaki, aki jobban tudja. Addig is talán nem ártana, ha telepítenéd és lefuttatnád a Malwarebytes Anti-Malware-t. Ott van az ingyenes is.
-
Rönó
tag
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat!! Egy kis memóriával megkínáltam a gépet,és a fagyás, lassulás szinte teljesen megszűnt. Viszont az eredeti kérdés még mindig nyitott... Tehát miért nem talál soha sem semmit, még a rizikós helyeken ( warez, xxx) sem. A Malwarebytes Anti-Malware-t pedig lefuttatom majd.
Köszi!
Üdv: rönó -
blattida
nagyúr
Alapvetően azért, mert a comodo a gépeddel foglalkozik, nem a rizikós helyekkel. A géped meg biztonságban van. Ne a gyakori jelzések hamis biztonság illúziójában higgy, mert nem ezen múlik.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Tegnap, a nagy víruskeresős napon a CIS jelzett a Copa Petrobras de Marcas-ra (ingyenes), egészen pontosan a Marcas.exe nem tetszik neki. Ezt írja: ApplicUnwnt@#3f4tkqfh3um82. Rákerestem a neten, de a gugli egyáltalán semmit nem talált. Szeretném tudni, hogy ez a fájl nálam fertőződött meg vagy "gyárilag" ilyen, illetve mennyire veszélyes, miket művel. Valaki tudna segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Végre megjelent a hivatalos eltávolítójuk frissített változata, az összefoglalóban frissítettem a linkeket, mivel külön van 32 és 64 bites változata.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
C. s.
addikt
válasz blattida #10692 üzenetére
Nem, ez már régóta a gépen lapít, ezért is volt furcsa, hogy csak most jelzett rá a CIS, pedig a közelében sem jártam régóta. Sandboxie-ba telepítettem, tehát nincs (nem volt) teljesen eleresztve, azóta pedig a karanténban pihen. Ezek szerint ez gyárilag ilyen kis sunyi, nem nálam fertőzte meg valami, ami mást is összerondíthat. Ez legalább jó hír. Köszönöm a segítséget.
Köszi a hivatalos eltávolítójuk linkjét, reméljük nem lesz rá szükség.
-
Al Capone
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Comodo Internet Security-vel kapcsolatban. Pár napja feltelepítettem, most próbálnék fellépni Ncore-ra, de nem engedi. Először feljön egy Comodo-s ablak, de ha ott tovább mennék, kiírja, hogy "Az Ön kapcsolata nem privát". Kikapcsoltam a Honlap szűrés védelmet, ki is léptem a Comodo-ból, de továbbra sem tudok csatlakozni. És ez így van más torrent oldallal is. Egyéb oldalnál még nem vettem észre. Eddig Avastot használtam, soha nem tapasztaltam ilyet. Telóról bejön az Ncore, szóval a lap elvileg működik. Remélem nem számít wareznek a hozzászólásom a téma miatt. -
félisten
válasz Al Capone #10696 üzenetére
Nálam is ezt csinálja, mégpedig egy szűk körben használt, saját kezelésű oldallal. Elsőre még felajánlja, hogy saját felelősségre átenged, de olyan képernyőre visz, ahol már nincs meg a továbbjutás lehetősége.
Most megnéztem: pontosan ugyanaz a történet, mint az Ncore-ral. Csakhogy ez egy szakmai oldal, saját anyagokkal. Engem is érdekelne, hogy hogyan juthatok át valami szabálykivétellel, mert a védelmet egyébként használnám.MaCS
-
blattida
nagyúr
válasz Al Capone #10696 üzenetére
Szia!
Ne használd a comodo secure dns szolgáltatását (mert elég nehézkes a kivételek kezelése), ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gépeden állítsd vissza a dns kiszolgáló ip címét automatikusra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest