- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
UnSkilleD
senior tag
tcp helyett/mellett érdemes használni a uTP protokollt vagy van valami előnye/hátránya?
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
TeeJay
félisten
válasz enginev3.0 #48407 üzenetére
Viszont azzal meg nem tudsz olyannak seedelni aki esetleg fixen uTP-re nyomta magát. Persze lehet kevés olyan user van
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
-
ClioRS
őstag
Sziasztok,
Bocs, ha már volt, gyors kereséssel nem találtam megoldást, így gondoltam kérdezek, de jöhet link is ha van valahol használható leírás. Kb 10 éve már csináltam ilyet, de már nem emlékszem pontosan hogyan. Szóval adott két gép két különböző városban, az én gépemen van nyitva port a qbittorrentnek, ahogy láttam van benne tracker funkció, ami jó mert nem akarok semmilyen publikus trackert használni, gép-gép kapcsolatot szeretnék és úgy áttölteni a dolgokat minél gyorsabban.
- Kell nyitni külön portot a trackernek a routerben a küldő/feltöltő gépen a meglévőn felül?
- Kell nyitni portot a fogadó/letöltő gépen?
- Tracker helyére csak ennyi kell: http://IPcímem:port/announce?
- Ha ezek megvannak, akkor csak simán létrehozom a torrent fájlt, átküldöm a letöltő gépre és ott elindítom? Vagy kell még valamit mókolni?Köszi előre is!
-
UnSkilleD
senior tag
válasz enginev3.0 #48407 üzenetére
de ha jól értem akkor a legtöbb embert úgy érem el ha mind a kettőre állítom nem? mert akkor bárkihez tud kapcsolódni
de egyébként nem lenne jobb ha mindenki uTP-t használna? úgy tűnt nekem hogy hatékonyabb protokoll
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
amargo
addikt
válasz UnSkilleD #48412 üzenetére
Ha az "uTP" alatt az udp-t érjük, akkor megvan annak is a helye tipikusan audio/video streaming esetén, amikor egy-egy csomag veszteség nem probléma a gyorsaság és kisebb overhead oltárán.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
ClioRS
őstag
válasz Kekmen #48411 üzenetére
Megnéztem az FTP-t, nekem az bonyolultabbnak tűnik, mert 0-ról indulok. Követtem ezt a leírást amit küldtél, ezt az üzenetet kapom a trackernél üzenetben: "A létező kapcsolatot a távoli állomás kényszerítetten bezárta.", és nem is megy a letöltés. Mit csinálok rosszul?
-
woodworm
veterán
válasz ClioRS #48419 üzenetére
Felejtsd el ezt az egész saját trackeresdit, nincs rá szükség.
Elkészíted a .torrent fájlt, seedbe állsz vele és bekapcsolod a DHT-t. A letöltő gépen ugyancsak bekapcsolod a DHT-t és betöltöd a .torrent fájlt. Ha nem akarják megtalálni egymást, akkor a passzív gépen felveszed a peerek közzé az aktív gépet ipcím:port formájában. -
ClioRS
őstag
válasz ClioRS #48419 üzenetére
Megoldottam úgy néz ki, van kapcsolat, megy a le/feltöltés, így ez a hozzászólásom már tárgytalan. Viszont az a gondom, hogy 2-6MiB/s a sebesség, feltöltő gépen gigás netem van, letöltőn pedig 300mbit a max. Máskor se szokott feljebb menni, de eddig nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Mi a megoldás? Legfrissebb qbittorrent van fent mindkét gépen.
@woodworm
Kösz, ezt is megpróbálom.[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
500/22 -es koax netre mi az ajánlott bolondbiztos beállítás? Egyszerűen ha megy a qbit lehal az egész hálózat, se wifi, se net, qbit kliensen sincs adatforgalom, még az iptv is szarakodik, pedig annak elméletileg dedikált sávszél van. Régen tökéletesen ment minden, pár hónapja manuálisan frissítette a hgw -t a T -s szerelő, azóta ez van, ha kilövöm a torrentet percek telnek el, mire észhez tér a hálózat.
-
tasiadam
veterán
válasz Janusz001 #48422 üzenetére
Egyszerűen ha megy a qbit lehal az egész hálózat
Nekem 1000/40-el minden alap beállítás negyedelve lett, és ha kész van a seed ratio, vagy idő, pl 72 óra ha nmag, akkor pauseolja a torrentet. Le és feltöltés pedig 40mega/sec és 4mega/sec. Egyébként ugyan ez történt velem is, ha seedeltem, a router nem tudta a kéréseket feldolgozni és hülyét kapott.
[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Cs1csó
félisten
válasz Janusz001 #48422 üzenetére
Venni egy jó és ERŐS routert, a szolgáltató vackát pedig bridge módba kell tenni.
Amúgy a beállítások kapcsolatok résznél a globális kapcsolatok számát kell jól megvágni pl. 200-300-ra, az a alatta lévő többi opció elől pedig kivenni a pipát tehát a program kezelje.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz enginev3.0 #48307 üzenetére
Na azt mondták hogy nem tudnak dinamikus IP-t adni csak fix ip-t ez amúgy lehetséges??
Engem ez qvára felidegel nem fogom ennyiben hagyni. Amúgy technikailag a Digi alá tartozik ez a kis sufnicég aminél vagyok.Mi az hogy nem tudnak kivenni a NAT alól?!
-
Kekmen
senior tag
válasz Cs1csó #48428 üzenetére
Az mit jelent, hogy a Digi alá tartoznak? Attól, hogy a Digi hálózatát használják, még nem a Digi ÁSZF-je érvényes, hanem azé a szolgáltatóé, aki a szerződésedben megvan adva, akivel leszerződtél.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
Cs1csó
félisten
válasz enginev3.0 #48429 üzenetére
3500ft/hó a fix IP vagy ha nem kéred akkor maradsz NAT mögött, nincs harmadik opció.
-
zichie
senior tag
Már nem olyan nagy probléma a NAT mögött állás, mert csak az IPv4-et érinti. IPv6-on publikus az IP cím, távolról elérhető a legtöbb esetben. Lényeg, hogy a tűzfalon az érintett portot IPv6 felé nyitva kell hagyni, így simán tud bárki csatlakozni hozzám (IPv6-on), ha IPv4-en NAT mögött vagyok.
Én kíváncsiságból letiltottam a PC-men az teljes IPv4 adatforgalmat, ekkor IPv6-on szépen ment minden. Tudtak hozzám csatlakozni és én is másokhoz IPv6-on, olyanokhoz is, akiket a torrent oldal passzívnak jelzett, mert IPv4-en NAT mögött voltak.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz UberMutant #48434 üzenetére
Ott egy passzív mód gyilkosabb volt mint egy NAT a torrentezőre.
-
zichie
senior tag
Olyan esetben (csak próbaképpen) tiltottam az IPv4-et, ahol sok volt a seed.
Más érdekesség, de IPv4-en... Digis userek NAT mögött aktívként el tudják érni egymást. Azt vettem észre, hogy sok a 100.*.*.* kezdetű IP cím, ami hozzám csatlakozik vagy én csatlakozok hozzájuk. Ezek mind NAT mögött vannak, de én el tudom őket érni, azaz nem csak ők engem.
Csináltam tesztet digimobilos nettel, ami köztudottan NAT mögött van. A mobilomon digimobilos net volt (100-al kezdődő ip címmel), indítottam FTP szervert, amit távolról vezetékes digi-s netről el tudtam érni (100-al kezdődő IP címre csatlakoztam rá). Magyarul a digisek tudnak ugy torrentezni egymás között, hogy a digi belső hálózatán belül maradnak, azaz valójában nem is a neten megy az adatforgalom. Ilyen tesztet csináltam telekommal is, ott ez a 100-as IP címek közötti elérhetőség nem működik. -
totron
addikt
Tetszőleges könyvtárakba való szétszórhatóságra, letölthetőségre keresek megoldást, ahonnan aztán seedelhetők is a fájlok.
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Az uTorrenttel mi történt? Vagy 10 éve használom, legutóbbi időkben a webeset, de most kb egy hónapja nem töltöttem le vele a PC-n és eltünt róla. Ha újratelepítem bármelyik verziót, akkor először kiír valami hiányzó datachannel.dll fájlt, ha meg a parancsikonra kattintok akkor nem találja az exe-t... Droidos telefonon meg működik.Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs