- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
-
norba69
senior tag
válasz tasiadam #48154 üzenetére
Ha magas így a pinged, akkor a torrentkliensben a sebességre állíts be korlátot, a rendelkezésre álló sávszél 75-80%-ára, mind le, mind fel irányra. Ha ettől még nem javul,akkor a globális kapcsolatok max számát kell kikísérletezni, hogy mennyinél nem emelkedik meg a pinged.
-
zsolt_64
senior tag
válasz tasiadam #48154 üzenetére
CTF (Cut-Through Forwarding) vagy HW acceleration mindig legyen bekapcsolva. Nekem ac66u_b1 van és ha ez nincs akkor max 300/300 és akkor a router minkét procija 100%.
A Fentebb említett RT-AC65P azért jó megoldás mert ott teljesen hardweres a natolás.
a CTF az egy ilyen hibrid-maszatolós. Ettől függetlenül megcsinálja a Digi 1000/300 at
Sajnos az ac65P kívül nincs info arról hogy melyik Asus routerben van teljesen hardweres NAT.[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz tasiadam #48157 üzenetére
Na, ez szar ügy ,
Ha csövönkifér tempóban töltesz le 100+ MB/s-el, akkor a járulékos forgalom megeszi a felirányod egy jó részét, ha nincs egy bit feltöltésed sem, akkor is. Ekkor jöhet az az állapot, hogy kifelé még a dns lekérdezések is sorban állnak, ezért minden lassúnak érződik.
A qbitben tudsz alternatív sebességkorlátot, és hozzá ütemezést beállítani, érdemes lenne az egyéb célra erősebben használt időszakban jobban visszafogni a torrentet, és csak a kevéssé használt időszakban elengedni.
Vagy a nagyobb letöltéseket éjszakára betenni, amikor senkit nem zavar. -
norba69
senior tag
válasz tasiadam #48159 üzenetére
10 kb/s nagyon kevés. Napközben beállíthatsz 4 Mb/s-t fölfelé, és 40-50 Mb/s-t lefelé.
A kapcsolatnál állítsd át a protokoll mikrotp-re, a sebességnél pipáld be mindháom kocekot, és a speciális beállításokban az utp-kevert módot állítsd át peer arányosra, így próbáld ki.
Szerk: A speciálisban érdemes még a kimenő kapcsolatok másodpercenként számát visszavenni 20-ra, és a maximális egyidejű http bejelentéseket is felezni. Ezzel lehet, hogy buksz némi letöltési sebességet, de csökkenti a router terhelését. Ha nem futtatsz 200+ torrentet, akkor nem nagy ár.[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz zsolt_64 #48161 üzenetére
Tipik koaxos vodás hasbaakasztós net, ha nincs elfogadhatóbb alternatíva, akkor sajnos ezzel kell együttélni.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz zsolt_64 #48156 üzenetére
ASUS AX routerekben amiben Broadcom proci van azok már tudják rendesen a HWNAT-ot főleg amin 2,5gbit WAN csatlakozó is van.
AX55 AX3000v2 TUF3000 ezek bátran vehetőek
Persze bármi QoS vagy felügyelet opció bekapcsolás máris kilövi a HWNAT-ot és szoftveresen kérdés mit bír a proci izombólAmíg 1gigabites net marad nekem jó az AC65P, az mai napig lazán bírja csutka torrent mellett a többi gépen online játékot meg mellé wifi használatot is és meg sem érzem hogy egész nap megy a torrent kliens autoDL-el
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Tegnap frissítettem a Nas-t egy friss verzióra, egy dolog kivételével minden tökéletesen működik.
Dockerben, illetve most már Containe Manager-ben fut a qbittorrent. Portok nyitva mindenhol ahol kell, szépen tölt le, és fel is, a sebességgel sincs gond, viszont az RSS letöltő rész egyszerűen nem akarja letölteni az előre beállított sorozatokat, pedig minden jó, de a képen ez látszik is.
Ha valami nem stimmelne akkor a jobb oldali részen nem jelennének meg a torrentek.Valakinek van esetleg ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
Boss81
senior tag
-
zsolt_64
senior tag
válasz TeeJay #48163 üzenetére
"ASUS AX routerekben amiben Broadcom proci van azok már tudják rendesen a HWNAT-ot főleg amin 2,5gbit WAN csatlakozó is van."
Ezt mire alapozod, van valami link ?
Egyébként pont az a baja az én ac66u mnak is hogy tudja a digi 935 Mb jét lefelé , csak a teszt pillanatában mindkét cpu 100% on pörög . Felefelé meg a 324 az kb 30% cpu terhelést okoz. szóval mintha ki lenne centizve...Szóval nem full hwnat. Elvileg az ac65P ugyanez alatt minimális proc terheléssel fut , bár ezt csak olvastam, mert sosem volt a kezeim között
[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
-
zsolt_64
senior tag
válasz norba69 #48173 üzenetére
Kár hogy nincs info, mert ugyan mint írtam más router is átviszi a gigabitet, de akkor már nem marad benne szufla semmi másra, tehát pl a rádugott merevlemezről történő fájlmegosztás sem megy ezalatt. Ja és a speedtest egyszerre csak fel vagy le mér.
Két gépen futtatva a speedtest.exe t ügyesen kattintgatva csúnyán meg lehet fektetni a routert.[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz zsolt_64 #48180 üzenetére
A seedgépemről péntek este, vagy szombaton du. 300-400 kapcsolat simán van a qbit statisztikában, le irányban 320-350 MB/s, fel irányban 142-145 MB/s tempót tudok prezentálni egyszerre, de ez eloszlik két router közt, load balansszal. Ezt a speedtest megközelítőleg sem tudja a szerverek korlátai miatt
-
tasiadam
veterán
Off, de visszatérve az Archeremre. Adna bármi performance-t, ha openWRT-t tennék rá? Járna bármi pozitív dologgal azon kívül, hogy nem a hulladék TPlink lenne rajta?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
őstag
válasz zsolt_64 #48183 üzenetére
Felesleges ilyen bonyolult tesztet megcsinálni. Ahogy fentebb is írták már: az Asus RT-AX routerekben már rendes HW NAT van. Ugyanez elmondható az RT-AC65P-ről és a RT-AC58U v1-ről is, az RT-AC66U-ról viszont nem, mert utóbbiban egy sokkal régebbi SoC van.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
totron
addikt
Hogy is van mobilnetnél (NAT-olt), hány torrent után válik problémássá a dolog? Seedelnék, de kicentiztem sajnos nagyon, elfeledtem, hogy van ilyen bánata. Felváltva pirosodnak, ez így nem fog elkészülni. ~100 db.
-
TeeJay
félisten
válasz proradeon #48187 üzenetére
AC58Uv1 sajnos szintén nem tudott rendes HWNAT-ot mert torrent alatt mind a 4 mag szépen izzadt.
AC65P a Mediatek SOC miatt bitang jó vétel volt illetve a Broadcom AX routerek is most izmosal persze AX3000V2-t kell venni abban 4magos új Broadcom proci vanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz proradeon #48191 üzenetére
AC1200GU szintén mert olyanom is van
Jelenleg amíg marad otthoni net 1000-es addig nem nagyon kell ilyen téren izgulni főleg torrentre. Majd ha bejön a 2,5 és 10gigabit egyszer, feltéve ugye ha bejön akkor ott érdekes lesz mit vegyünk rá ami torrenten is tud majd annyit tolni mert nagyon másra nem igen lehet ezt kihasználni és ott is csak m2 SSD-re mert a SATA3-as már ott is megfekszik majd 3-4gigabit körül
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
totron
addikt
Magon több torrent is 30% alatt volt letöltve, mégis bekerült a listába. Rosszul emlékeznék, hogy 30% alatt nem kellene ennek történnie? Minek kalkulál így az ember...
-
BBéci
legenda
Véletlenül kitöröltem két sorozat évadot a kötelező seed idő lejárta előtt. Még 18 óra volt hátra. Mivel korlátlanul hit 'n' run-ozhatok, nem gond, de amióta tag vagyok, soha nem fordult ilyen elő, mindent visszaosztottam és ezt az állapotot szeretném fenntartani.
Mit tehetek ennek érdekében?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest