- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
#1126 Erre a hsz gondoltam, bár ez sem alacsonyítja le túlzóan, inkább az lx4-est preferálja. Hogy érdemes upgradelni a vezérlést, illetve mi a jelentősége?
(#1549) mobileman: Csak azért hoztam fel a témát, hogy halljak pro-kontrát, mielőtt beruházok, de én is emellett voksolok egyenlőre.
(#1548) KillHates: Találkoztam a 3in1 gépekkel, de eddig nem tudom még elképzelni milyen esetben szerencsésebb infrával dolgozni.
szerk. igen, ir6000-ról hallottam, meg sem fordult a fejemben elnézést akinek ilyenje van, biztos lehet vele dolgozni, de én inkább rászánok még pár százast egy nextlevelre.
[ Szerkesztve ]
-
f27
senior tag
válasz Formaster #1558 üzenetére
Igen ,de itt csak ki emeltem a mivan benne dolgokat.
Hontont siman vehetsz kb +10k kell ra kolteni es jo kis gep az is.
Tobb millios gepet szerintem csak akkor vegyel,ha egy kisebb geppel megkerested az arat.
Kulomben bukta is lehet.Lepcsonkent kell felmenni,en is igy sinaltam.
Epitettem egy gepet ami jolett,megkerestem vele egy gyari arat ir6000 az kb porsebol trabantba vissza lepes lett,de gyari volt,es a kulso szemek azt latjak fokent.
Majd vettem jobb jobb megjobb gepeket.
Volt olyan gep amit megvettem egy ugy ahogy volt eladtam,egy alaplapot sem sutottem meg benne, pedig 470k volt a gep ara. -
Formaster
addikt
Én is lépcsőnkénk akarok felmenni, egyrészt kiismerve a gépeket, másrészt feltérképezve az itteni piacot. Itt elég sznobok, ha valami nem megy akkor új kell.
Megkörnyékeznélek, hogyha veszek egy hontont, némi ellenszolgáltatás fejében segítesz upgradelni? Még nem tudom mit kéne csinálni vele, egyenlőre a gyengéivel sem vagyok tisztában meg persze a távolság... De időnként szoktunk hazajárni vs posta is létezik.
Láttam itt az első gépedet, le a kalappal.
Mobileman: a hőprofilt már megterveztem fejben, aztán majd jön a koppanás az első próbánál
[ Szerkesztve ]
-
Benji77
aktív tag
válasz Formaster #1562 üzenetére
Honton esetleges hatranya, hogy az xbox,ps3 mar sok neki.
Nagyon meg kell melegiteni, hogy szepen lejojjon a bga.
Altalaban addigra mar kuka a chip.Javaslom a Scotle sorozatot.
Lenyegesen alacsonyabb hofokon lejon a chip,
Nem kell szetsutni az agyátIgaz, Honton 390-hez van a legtobb “segitseg“ a neten,
De ez van amikor inkabb hatrany.
(temerdek sok hoprofil kering rola a neten).
Altalaban hasznalhatatlanok is.Bocs az ekezet mentes irasert, telefonon potyogok.
-
Formaster
addikt
És ez a PLC control sokat számít? Mármint megéri ezért és a +400w bottom heaterért 700 zöldhasút ráperkálni és egy Scotle-t venni?
-
ielektros
senior tag
válasz mobileman #1573 üzenetére
Má mé nem? Kiszorom az egesz vackot ami ott van, a kijelzovel van egybeepitve gondolom az elektronika amin illeszti az erzekelo(ke)t. Ezeket illesztem a sajat elektronikamhoz, AVR vagy dsPIC nekijje, sajat program bele. LCD adott szilardtest rele adott, vezerlest leprogramozni nem egy agyrem mert a funkciok valojaban nagyon egyszeruek. Lehet neki adni meg 1-2-3 erzekelot, szetlehet szedni szoftveresen az also futesek vezerleset, et cetera... Itt most abba ne menjunk bele, hogy erdemes e ezt csinalni es akkor inkabb scottle etc. Ez most a "szakma szeretete". Ha van idom ilyenekkel szivesen foglalkozom es akkor tobbynire tenyleg megismerem annyire a szerszamot, hogy csukott szemmel is tudok vele dolgozni.
-
ielektros
senior tag
Na a ket fizetett csiga
-
Piedon
tag
MAX8734 nincs valakinek? Vagy RT8203 mert az ugyanaz.
Úgy néz ki bedöglött az 5Vja és nem indulnak el a standby feszültségek (5V, 3,3V). -
nagyúr
válasz Formaster #1590 üzenetére
Nem, az IR reball-ra nagyon rossz. Kisebb chip-ekkel még el-el kínlódik az ember, de egy G80-as páncélos már kifog rajta. A fő problémát nem is felső IR fej teljesítménye okozza, hanem a koncentrált alsó fűtés hiánya.
Viszont (ahogy a nagyok is csinálják) az IR a reflow-ra való. Ha azt kitapasztalod, hogy mekkora IC-hez, milyen PCB vastagságnál melyik profilt alkalmazd, akkor nagyon jó vele dolgozni. Nálunk az RS780-asokkal RS880-asokkal nem is kezdünk neki a reball-nak, mindegyik megy a 2-es profillal az IR alá. 100%-osak a javulási ráta, és az elmúlt 2 év alatt még egyet sem hoztak vissza. Persze ez nem azt jelenti hogy ez a tökéletes szerszám, de nekünk ez egyenlőre a legjobban bevált módszer. (azért pénteken sikerült csúnyán megsütni egy GF6600M-et, mert elfelejtettük a klímát kikapcsolni és pont a gépnél fordul a hideg levegő . Nemsokára arrébb lesz téve a gép és akkor nem lesz ilyen malőr) Például, hoztak kb fél éve (thanx Robick ) egy Canon Mark5 fényképező feldolgozó paneljét (nem volt vastagabb 1 mm-nél), amit nem vállaltak sehol; 18x18mm-es chip 0.16-os golyókkal! Ezt épeszű ember nem golyózza újra (főleg stencil hiányában) mert ezt már gyárilag is szitázzák. Kapott egy szoftos 3-as profilt, rendesen lemaszkoltam. Hát azért volt izgulás a másfél millió Forintos fényképező miatt, de sikerült a reflow, nem potyogott le semmi és 2 nap után hívott a fotós ember is, hogy tökéletes lett a fényképező gép. Azóta is megy neki rendben, már segítettem egy barátjának is...
Ezzel nem az IR-t akarom magasztalni, de úgy érzem megint kezd létjogosultsága lenni a ReFlow-nak, így hogy megjelentek a piacon a HM70M-es sorozatú UltraBook chipset-ek 0.22-es golyókkal (kb, 1200 van alatta) és jön a mobil Haswell platform is, gyaníthatóan az már még kisebb lesz.
Továbbá voltam az Ersa fejtágítóján kb 3 hónapja villantottak az új hibrid forrólevegős-infrás állomásukkal (635) majd egy olyan IC-t mutattak, hogy csak néztem: nem voltak PAD-ok az alján csak valami furcsa mélyedések. Mikor rákérdeztem, hogy ezt hogyan lehet golyózni, a válasz az volt "sehogy, ez nem a klasszikus BGA technológia; nem engedi el a PCB soha, és minden esetben cserélni kell a chip-et, ha leveszik a PCB-ről, mert gyárilag készítik elő az IC-t, nem lehet kisipari körülmények között reprodukálni az SMT-jét" Persze ezt mondták anno a BGA-ra is 10 éve, aztán most már minden fakezű ezt csinálja otthon egy Tesco-s hőlégfúvóvalTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Formula-1
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest