- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mahrenburg
őstag
A beállítások/finomhangolás tekintetében gondoltam a tapasztalatcserét, de persze csak opcióként...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Mahrenburg
őstag
" ...írhatnak róla, szívesen meghallgatom... " - Á, most látom, ezek szerint Te sem tudsz olvasni, már azt hittem én vagyok az egyetlen analfabéta itt a Fórumon, nekem is mindig meg kell kérnem valakit, hogy olvassa fel mit írtak...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
MrM94
addikt
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Yeffy
veterán
válasz FatalEror #11402 üzenetére
és abból melyiket érdemes? mert a tápellátás miatt cserélném, a 4+2 valóban karcsú. melyik csigabájtra gondolsz?
Csigusz tesó: igen, sikerült megértetnem vele, h kevés lesz ahhoz nem örült neki, de hát ez van, nem mi vagyunk a fő piac ugye
Mahrenburg: hö?
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #11405 üzenetére
Ez természetes, hiszen egy 3 kőlapból álló képződménynek még látószerve sincsen. A kérdés már csak az, akkor hogyan oldod meg a szövegbevitelt?
-
MrM94
addikt
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
MrM94
addikt
válasz otto14 #11412 üzenetére
Olyan gecifaradt vagyok,hogy mar csak marhasagokat tudok beszelni,linkelni,farasztom a korulottem levo tobbi embert,meg van 23 percem azt indulok vissza az egyetemre...
Holnap reggel 8 tol este 9ig vagyok van egy kis lemaradasom azt be kell hoznom.Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Zsivaagoo
őstag
Na szóval...
Ma reggel leteltek az éjszakai műszakjaim, ennek örömére csináltam egy 6 rugós cehhet az éjjel-nappali sörözőben a szép kocsmárosnénál, úgyhogy most már sikerült felébrednem is.Vacsora következik, sörrel bőségesen meglocsolva, utána egyéb tevékenység.
------------------
Tüzijátékos, sziporkás, sorozatorgazmusos LYÓ Estét kívánok a topiktársaknak.
------------------
A tegnapihoz: nem szervírozok senki kedvéért sem fűszoknyás, pálmalegyezős malájkurvákat.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
MrM94
addikt
válasz otto14 #11415 üzenetére
2 Het mulva jon az elso rogtonzes,en programon tul megyek be hogy tanuljam meg rendesen kezelni a cuccokat.Mert egyszer osszefosta magat a gep amikor megcsinaltam faszan a rajzot autocadban,s persze nem savelodott,azutan mas ult a helyemnel szinten nem volt meg a rajzom,es tegnap megint nemtudtam befejezni egy rajzot,mivel hatraltattak,meg magyaraznom kellet a dolgokat egy masik csajnak.
S ma bemegyek megcsinalom az utolso lemaradt rajzomat. es holnap is bemegyek es igy legalabb itthon nem kell tanuljak annyit majd ha tudom fejbol.Meg azer inkabb elmegyek s elbazom a szabadidomet minthogy ezen a kicsi vizsgan ratyi jegyet kapjak.
Tetszik nagyon az Autocad,ezert akarom nagyon jol megtanulni.Persze tobbiek qrva szarul allnak belole,en meg meg ugyahogy..Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Zsivaagoo #11420 üzenetére
Borul a fenet, doglik itt egesz nap...aztan kicsi suli utan mar nyavog mint a tokon rugot Mikulas.
(#11415) otto14: semmit. Ul a padban a gyiihetjere meg a xaros 590-re gondolva, aztan kave a jo csajokkal, csuf grimasz a feszbukon....aztan meg jon haza jo kajakat zabalni...vissza az egyetemre meg kemeny 2 orat grimaszkodni......aztan megint megy haza es megetetti mindenkivel hogy o milyen faradt.....
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Yeffy
veterán
válasz FatalEror #11409 üzenetére
+ MrM: rájuk gondoltok? 970, 990.
az áruk egész kellemes. giga lapot szerettem anno.akkor ezek 8+2-esek? akkor megfontolom, nagyon erősen
szerk: úgy látom az ofisöl oldalukon, h azok.
akkor megvan a két esélyes saját tulajdonnak, köszi skacok ezt is[ Szerkesztve ]
-
-
Yeffy
veterán
válasz FatalEror #11428 üzenetére
mert ez mivel tud többet a 990xa-ud3nál? nagyobb bordák? kb ennyit látok elsőre cf meg ilyen marhaságok nem érdekelnek
úgy látom, h a cf-fel tud többet, de arra nekem nincs szükségem. meg 2000-es ram támogatásra, meg egyéb epéniszes marhaságokra
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
Én azt hittem, hogy az a ház már megvan ! De az a gáz, hogy csak 150 mm-es cpu hűtőt tud fogadni (mint írtam)..
A vga is éppen hogy befér! Vapor-x 276 mm hosszú, a házba 290-ig fér vga.... -
Yeffy
veterán
válasz FatalEror #11432 üzenetére
értem. ezek közül nekem egyik sem kell, asszem'.
HG: az jó, feljebb kérdeztem 2x is, h belefér-e a ninja, nem kaptam választ. pedig összehasonlítást is beírtam, az oldalukon 180 mm van írva. jó, h tájékoztatnak.normálisan.. -.-"
vagy én értettem félre, bár nem hiszem.mindegy, majd max jeleznek, h nem fér bele, oszt' kérünk kisebbet
-
otto14
őstag
Segítsetek légysziiii
Az alábbi kapcsolásban a szereplo R1 jelzésu ellenálláson mekkora áram folyik keresztul?
Van ez a rajz:A baloldali csomóponttól balra az az R1
Felul az R2
Kozépen az R3
és legalul az R4
Az I2 az a balfelso sarokban van az R2tol balraI2= 10mA
R1=100 ohm
R2=500 ohm
R3=2000 ohm
R4= 1200 ohmAkkor R1 nél van az I1 és R2 nél az I2 és R3nál az I3 és R4nél az I4? És az U is ugyan így, ebbe a sorrendbe kell elhelyezni?
I2= R2*U?
Ha igen akkor U2=5Volt
Ha jól értem, akkor nekem ki kell számolni az I1et hogy megkapjam hogy az R1 nevu ellenáláson mekkora áram folyik át?És kellene valami rávezetés hogy milyen képlettel számoljam ko az I1et, ha az az árammennyiség folyik át az R1 ellenálláson
Ha nem tudjátok, írjátok hogy nem tudjátok, vagy valamit
[ Szerkesztve ]
asd
-
=HG=
addikt
Én már írtam korábban is, igaz brocken-el kapcsolatban...de a méret ugyan az! A ház 185 mm széles..Abból lejön a kábel menedzsment rész, lemezvastagságok, alaplapi tálcától az alaplap is el van tartva 6-7 mm-t...
A gond csak ott van, hogy azt a procit hűteni kell, mert melegszik, és a legtöbb normális hűtő ami képes erre, az 160mm, vagy több...[ Szerkesztve ]
-
otto14
őstag
Akkor az R1en kell kiszámoljam...?
Írtunk egy olyat, hogy a csomópontba belépo áramerosség osszege egyenlo a csomópontból kilépo áramerosségek osszegével, tehát akkor ami áram van a csomóponton kívul az a 3szorosa az I2onek?
Mert a rajzon nekem úgy jon le hogy az I2 az már az R2 ellenálláson megy keresztulasd
-
Mahrenburg
őstag
válasz BomiBoogie #11408 üzenetére
BomiBoogie - Az egyik kőlapot nekitámasztom a legközelebbi villanyoszlopnak, a másikkal határozott ütéseket mérek rá, s az így keltett rengésekkel a fogyasztók számára észrevehetetlen microáramkimaradásokat generálok, melyeket az elektromos hálózaton keresztül érzékel a RIOS, s a Morse-ABC segítségével hozzászólássá alakítja át...
Yeffy DJ - A (#11407)-ban melyik hsz-emmel kapcsolatban merült fel Benned kérdés?
-
=HG=
addikt
válasz otto14 #11440 üzenetére
Én nem tanultam (illetve nagyon régen egy kicsit) ilyen szinten elektronikát, de mivel R2-3-4 ellenállás párhuzamosan van kötve, amihez R1 sorosan.Azt feltételezve, hogy az áram a legkisebb ellenáláson halad keresztül akkor R2-3 lényegtelen, és nem szól bele a számításba.. Tehát szerintem R1/R2 soros kötésével kell számolnod.... De még1x hangsúlyozom, ez nem biztos!
Na nekem ez már egy kicsit magas így este, de Te okosabb leszel ettől talán... De ha egy kicsit beleolvasok, akkor az előzőekben nem volt igazam! Pedig logikusnak tűnt...
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz otto14 #11437 üzenetére
Na szóval:
- a párhuzamosan kapcsolt ohmikus ellenállások esetébe azonos a feszültségesés, azaz U2=U3=U4 = R2*I2=R3*I3=R4*I4
Igy: U234=I2*R2=0,01*100=1V
Az ellenállásokon átfolyó áramok összeadódnak, és megegyeznek az R1 ellenálláson átfolyó árammal.
(- sorba kötött ohmikus ellenállásokon az átfolyó áram azonos, a feszültségesés pedig az ellenállásokkal egyenesen arányos)Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Yeffy
veterán
-
FatalEror
addikt
Ahw gyerekek most codoztam egy qrva jót!Kil Confirmed-t,6,5k pont,30 tag az ellenféltől 12 a sajátomtól,~54 ölés,és a végére sikerült összehozni 39k xp-t.
HardCore is my LifeStyle
-
Mahrenburg
őstag
Ezt írtad: " ...írhatnak róla, szívesen meghallgatom... ", s az ebben levő látszólagos ellentmondást felnagyítva hülyültem (az írott szöveg vs. meghallgatás) , de természetesen egyáltalán nem gondoltam komolyan...
Sorry, ha félreérthető voltam
-
otto14
őstag
válasz Zsivaagoo #11445 üzenetére
Szerintem az R2*I2 = 500*0.01 = 5V Szerintem Te az R1el számoltad ki, ahogy én is amikor eloszor kérdeztem Sassstól, aztán rájottem, hogy szerintem az R2vel kell az U-t kifejezni az I2-ovel egyetemben. Megnéztem úgy is hogy ha az R2 nél a fesz 1V, akkor majdnem jó, úgy teljesnek 33+33= 66V jon ki, de ez is sok...
Nekem egyszeru találgatásokbol kijott az hogy ha a teljes ellenállás 3800 ohm akkor a teljes fesz 635V kell legyen ahhoz hogy megkapjuk a megoldásban szereplo értéket, amit szerint az R1 ellenálláson átfolyó áram= 16.7mA De hogy honnan a 635V azt nem tudom. Onnan indultam hogy R2 nél 5V megy át, R3nál 20V és R4nél 12V, az 37V akkor a teljes fesz a duplája kell legyen szerintem az 74V, de ha azt osztom 3800al az túl kicsi, de igazábol úgy lesz értelmes érték a 740el osztom a 3800at (teljes ellenállás) de amint írtam az túl sok ezért mentem lefele feszben és úgy jott ki hogy ha 635ot osztok 3800al akkor lesz 0.167... Amper
De már teljes káosz van a fejemben, ami látszik azon is ahogy leírtam, úgyhogy inkább hagyom a 'csa'ba
Köszönöm a segítséget
asd
-
stratova
veterán
válasz otto14 #11443 üzenetére
R=U/I -> I=U/R
I2= 10mA
R1= 100 ohm
R2= 500 ohm
R3= 2000 ohm
R4= 1200 ohmI2*R2=U2 ->10mA * 500 ohm = 5V
Ahogy HG is írta párhuzamos kapcsolásnál U2=U3=U4. Az R1 utáni szakaszra I=I2+I3+I4
-> I3=U3/R3 -> 5V / 2000 ohm = 2,5 mA
-> I4=U4/R4 -> 5V / 1200 ohm = 4,167 mAI2+I3+I4= 10mA + 2,5 mA + 4,167 mA = 16,667 mA ~ 16,7 mA
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Farming Simulator 25
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest