- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
válasz Tomika75 #7465 üzenetére
Ha esetleg adsz egyet nekem is, azt hálásan megköszönöm .
Itt van a profilom: [link] .
Ha más is letölti a terveimet és lájkolja, azt is megköszönöm mindenkinek .
Még csak most kezdtem el feltöltögetni, már szedem össze a többi saját tervemet is és gyűjtöm a fotókat hozzájuk, hogy fel tudjam tenni. Hamarosan lesz több minden is.[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz Tomika75 #7913 üzenetére
Ha szinkronizálod, amit mindenképp meg kel tenned nyomtatás előtt, akkor a te AMS-edben lévő színsorrendednek megfelelően veszi át a színeket a BS munkafelülete és az eredeti tárgy színei ennek megfelelően megváltoznak. Próbáld ki, nem rontasz el vele semmit. Ez után kell helyesen átszínezned. Nem nagy ügy, pár perc, azután mentsd le a 3mf-et más néven és akkor abban már megjegyzi a te színsorrendedet.
A szinkronizálás nem fogja az eredetileg első színként szereplő, nálad pedig 3. színként AMS-be töltött mondjuk piros színt "szinkronizálni", ez arra szolgál, hogy az általad az AMS-ben beállított színeket átvegye a munkafelületre (főleg ha nem önfelismerős Bambu filamentet használsz).
Vagy átrakod az orsókat a tárgy eredeti színsorrendjének megfelelő sorrendbe és utána nyomsz egy szinkronizálást és akkor nem változnak meg a tárgy színei.[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
válasz Tomika75 #7973 üzenetére
High flow fúvóka, gyorsabban olvasztja az anyagot, és egyenletesebben..
Bambu Lab High Flow Hotend Upgrade (E3D ObXidian) (youtube.com)
LAYER ADHESION TESTED: Bambu Stock vs TZ 3.0 vs E3D HF ObXidian hotends (220C vs 240C) (youtube.com)
-
fabula
őstag
válasz Tomika75 #7973 üzenetére
Sokkal drágább és ugyan úgy elhajlik, ha véletlenül beleütközik a nyomatba .
Persze ha van rá lóvé, akkor tényleg "high flow", nagyobb max vol speed-el lehet nyomtatni, azaz lehet emelni a nyomtatási sebességet, tud hozzá elég anyagot olvasztani a hotend. Azért annyival nem lehet gyorsabban nyomtatni, mint amennyivel nagyobb a gyárihoz képest a mvs, csak ha 0,6-os vagy inkább 0,8-as nozzle-val nyomtat.
Sok gyártó próbál egy plusz bőrt lehúzni a Bamburól. mert azt most sokan veszik, szerintem.
Ez kezd olyan lenni, mint az, hogy az én PC-m maxra túlhúzva egy adott tesztben nagyobb pontszámot ért el, mint a másé, igaz csak pár percig működött és a PC-t nem tesztekre használjuk .[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Tomika75 #8150 üzenetére
Abban az esetben, ha a filament chipjét beolvastatod. Ha viszont beállítasz egy Generic PLA-t, akkor már azzal is lehet nyomtatni. Egyébként mitől support filament egy filament? Véleményem szerint ezt csak a Bambu kreálta, vagyis hogy a FID szerint ezt a filamentet csak suportra lehet használni. Én simán nyomtattam vele bármit is.
ui.: azt tudom elképzelni, hogy a gyenge minőségű filamenteket használják supportra, más magyarázat nem nagyon van.
[ Szerkesztve ]
-
-
poli27
Topikgazda
válasz Tomika75 #8984 üzenetére
Pedig a high temp plate ragasztós, ahogy az engineering is... A ragasztózás nem pacsmagolás... ez hülye elmélet... az abs vedemedésre hajlamos ezér jön fel.. a ragasztó azt megtudja előzni... plusz a kamrafűtés is, én nem véletlenül szereltem be kamrafűtést is pluszba, mert sok abs/asa nyomtatást csinálok... ragasztózom smooth pei platet használok... és nincs vele problémám.. De ha te akarsz vele szívni akkor ne ragasztózzál
-
2thletme2day
őstag
válasz Tomika75 #8984 üzenetére
Nem tudom mennyire fűtötted fel de ABS-nek azért kell legalább a 40 fokos kamra és a ragasztó is sajnos. Nagyon sokáig én is a ragasztózás ellen voltam de ABS-nél és ASA-nál már alapból használok. Egyszerűen anélkül nyomtatás közben felválik a tárgy.
De nemrég jött szembe youtube-on ez a videó. [link] Ha nem okoz gondot az az 1 réteg PLA még akár jó is lehet. És így ragasztóznod sem kell. Én magam még nem próbáltam amúgy de ki fogom majd valamikor.
-
Joshi
titán
válasz Tomika75 #8998 üzenetére
Aliexpresses hőmérő tökéletes.
-
Emunem
senior tag
válasz Tomika75 #9049 üzenetére
én voltam a por kavaró. Vettem bandázs szalagot, van el. szigetelő szalag is, nyomatok pár karimát, meg kipróbálom, hogy rá tudom-e tenni a bambu orsóira, nekem 4 db (3 világos és 1 sötét szürke) szétcsavarhatós jött az AMS-el. Már csak időt kellene rá találni...
[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
bbmt
senior tag
válasz Tomika75 #9049 üzenetére
Jaj ott kezdtem a posztom, hogy én LETÉPTEM a papír orsót és utána jöttem rá, hogy a Bambu refill orsó nem megy bele a megmaradt tengelybe már találtam teljes orsót ami passzol bele, kinyomtattam, működik.
@mindenki: elgondolkoztam egy black friday-s második ASM-n. Van aki kettőt használ? Van létjogosultsága? Vagy csak arra használja, hogy ne kelljen cserélgetni a filamenteket gyakran?
A kanál a gyengék villája
-
JasL
senior tag
válasz Tomika75 #9086 üzenetére
A tárgyba öblítés elég látványos lett valóban, koszos hatást kelt sajnos. Egyébként ha növelted volna a peremek számát, valamennyire segített volna, csak akkor nyilván nem spórolsz az anyagon, úgy meg már értelme sincs. Legközelebb vedd ki azt az opciót, nemrég volt videó, mennyire haszontalan, 8 órás nyomtatáson kb 2 percet nyersz vele, és 2 grammot egy 250 grammos nyomtatáson. Cserében izgulhatsz, mocskos hatású lesz-e a nyomat.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Tomika75 #9206 üzenetére
Igen, igazad lehet, de egyelőre nehéz elédönteni, mennyire kell nekem P1S, mert jelen állapot szerint nem fogok PLA-n és PTEG-en kívül mást használni, azt pedig az A1 is tudja. Alapvetően ez csak egy eszköznek kéne nekem a valódi hobbimhoz, tehát nem maga a nyomtatás a hobbi. Persze lehet, hogy bedarál majd. A nyomtatótér az A1 comboval azonos, ebben nem lenne előrelépés, és ahogy elnézem a videókat a két gépről, a nyomtatás minőségében sincs szignifikáns eltérés. A P1S 15%-al gyorsabb, ez megint nem szempont nálam, de önmagában ez egyébként sem érné meg a közel dupla árat. Két dolog van, ami a P1S felé terel. Az egyik az, hogy a zárt tér miatt talán kevésbé káros az egészségre, még akkor is, ha nyilván nem zár 100%-ban és a szénszűrője sem fog meg minden VOC-ot, de a teljesen nyitottnál azért mégis csak jobb lehet. A másik, hogy a filamenteket szárazon és viszonylag pormentesen tartja, ami a garázsban elhelyezett készüléknél nem lenne mindegy. Bár láttam az AMS Light-hoz is olyan nyomtatható kiegészítőt, ami zárttá teszi, és egy hygrometer is beletehető a páratartalom ellenőrzéséhez.
Már benne van a kosárban a P1S, de még most is videókat nézek róla, hogy mennyire van ennek értelme. Elég vegyes a kép, sokan arra jutnak, hogy tényleg csak akkor éri meg, ha ABS-t vagy ASA-t akarunk nyomtatni, az A1 sokkal halkabb is, viszont sajnos az egészségügyi oldallal valamiért senki nem foglalkozik, szóval ebből az aspektusból szinte senki nem vizsgálja a kérdést.
Egy kérdés: A P1S-t AMS-el rendelve, küldenek vele 4db újrahaszálható tárcsát, vagy azt is külön meg kell venni? Mert ha küldenek, akkor filamentből is elég megvennem a refill verziót, olcsóbban.
A tudomány a valóság költészete!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- alza vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest